KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 10:20 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Nie kojarzę adresu tej rudery, ale tam od kilku NIKT nie mieszka, wejścia są zamurowane, wiec chyba nie ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro lut 24, 2010 10:59 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Alix ,to nie jest ten budynek o którym pisze Avild.To jest ten na który jest pomalowana ściana na czarno i to jest to wejście w ścianie od Daszyńskiego ,tam są koty i tamtędy wychodzą.Zawsze tam stoją miseczki ,czyli ktoś karmi.Teraz to ogrodzenie .Budynek jest zamknięty od chyba 10 lat.I to jest chyba jedyna dziura w ścianie którą mogą wyjśc ,jeszcze okienko na I piętrze.
Ktoś pisał do Wydry maila jak stawiali rusztowania do malowania ,ale wtedy skończyło się tylko malowaniem.A teraz.....
Avalid ,to miejsce o którym ja piszę jest przy samym Daszyńskiego ,ty piszesz o Prostej przy tej budowie apartamentów.
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto mar 02, 2010 8:20 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Dzisiaj rano była już na terenie koparka,tam coś budują .Jeżeli przy samej ścianie koty z budynku już nie wyjdą.Czy tam jest jakaś karmicielka?
Obrazek

Henia

Post » Wto mar 02, 2010 8:30 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Dziś wtorek, wieczorem zajrzę przez płot, co się dzieje - wiem, że jest karmicielka, ale nie mam z nią kontaktu :?

alix76

Post » Wto mar 02, 2010 9:17 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Może będzie ktoś wieczorem na terenie i powie czy karmicielka się kontaktowała i czy trzeba jakoś pomóc ,czy koty mogą zostać
Obrazek

Henia

Post » Śro mar 03, 2010 20:42 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Byłam wczoraj wieczorem, teren jest uporządkowany, na razie wykopu nie ma. Miseczki stały przy załomie muru - wewnątrz ogrodzenia. Niestety, nie ma pojęcia, jak skontaktować się z karmicielką :?

alix76

Post » Śro mar 03, 2010 20:55 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

ja wiem kto tam karmi, jest ktoś chętny do pomocy w łapaniu? skontaktuję Was
AnielkaG

Post » Czw mar 04, 2010 11:35 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Anielka, może najpierw karmicielka oceni, czy podczas tej budowy koty mogą zostać w tej ruderze, czy coś im grozi? Bo wyłapać, jak się uda, to jedno, ale co potem z nimi zrobić?

alix76

Post » Czw mar 04, 2010 11:46 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

nie mogłam znależć wątku..Tam jest tablica informacyjna ,ale nie mogę zobaczyć .Albo coś będzie się działo w związku z metrem i wtedy koty chyba mogą zostać.Ewentualnie teren jest kupiony przez dewelopera i ma tam stanąc jakś wieża ,ale on mówił że budowa zacznie się nie wcześniej niż 2011 ,ale nigdy nie wiadomo...
Jestem przeciwnikiem przenoszenia dzikich kotów ,chyba że w szczególnych wypadkach ,jeżeli będą rozwalać ten budynek będzie to szczególny wypadek.Przynajmniej na czas rozwalania.Koty wracają do ruin ,a często nawet jak jest rozbiórka nie chcą wyjśći giną.
Może karmicielka wie ,co tam będzie się działo ,to chyba jej najbardziej powinno zależeć co się stanie z tymi kotami i do niej koty są najbardziej ufne.
Jeżeli trzeba będzie pomóć w łapaniu pomogę ,ale co z kotami potem?!!!!!
Obrazek

Henia

Post » Czw mar 04, 2010 12:12 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

to chyba jej najbardziej powinno zależeć co się stanie z tymi kotami

"prawdziwa " karmicielka to bardzo chora starsza pani, która nie daje już rady przejść przez dziure w płocie, karmi pani, która dojeżdża z daleka, jest tam codziennie, znam ją
budynek będzie burzony, koty trzeba stamtad zabrać , jest załatwione dla nich miejsce
karmicielka ma klatki, potrzebna byłaby pomoc fizyczna i samochód, ja nie mam ani jednego ani drugiego i kilkanaście miejsc do łapania (dziś WOŚ poprosił o łapanie w kolejnym miejscu :evil: )
AnielkaG

Post » Czw mar 04, 2010 12:31 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Wiadomo ile tam jest kotów ?,siłe jakąś mam ,samochodu nie,no i nie za dużo czasu ,bo mam swoich kotów sporo do karmienia .Ale może w kilka osób dało by radę je połapać.
Obrazek

Henia

Post » Czw mar 04, 2010 13:00 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

U mnie za kilka miesięcy może być to samo :(
Obrazek

Henia

Post » Czw mar 04, 2010 13:39 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Wiadomo ile tam jest kotów

nie bardzo, 6 jest wysterylizowanych
AnielkaG

Post » Czw mar 04, 2010 13:48 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

O ku.. :evil: ja widziałam tylko 2, to nawet nie wiadomo czy nie ma gdzieś małych
Obrazek

Henia

Post » Pt mar 05, 2010 8:44 Re: KOTY na PROSTEJ - W-wa - KTO SPRAWDZI ????

Tam już nie da rady przejśc(zostało szczelnie zamknięte) i łapać tych kotów.Tam jest potrzebna pomoc Moniki Nowickiej i rozmowa z wykonawcą
Obrazek

Henia

[poprzednia][następna]