Koty i dzieci - podobieństwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 08, 2003 19:26

Vitez ale w świecie zwierząt to raczej samice zajmują się młodymi. Więc kto wie jak o Tobie myślą Twoje kociaki ;-) ;-)

Ostatnio koleżanka pyta się mnie jak moje "dzieci". Dobrze, obaj mają po roczku i same w domu zostały :twisted: Opiekunki nie trzeba.... :lol: ;-)

dziuba

Od: Czw lip 18, 2002 17:11

Post » Wto lip 08, 2003 19:31

Taaa.... jak pracowalam w takim jednym miejscu, gdzie przedtem pracowali sami panowie to jakos najbardziej lubilam jak ktos rzucal "To co chlopaki, bierzemy sie do roboty?" i ja odpowiadalam "No jasne!". Jakie oni miny mieli... ;-) Ale tylko na poczatku, potem przywykli... ;-)
Na piwo tez nam sie zdarzalo chodzic ;-)

A coby bylo na temat :-)
Jakos ten tego... wole koty ;-) Ale to moze wynika z mojego niezbyt chetnego stosunku do dzieci...
Koty wymagaja oczywiscie naszej opieki, ale myja sie same, potrafia sie same bawic, sporo spia, nie trzeba do nich zatrudniac opiekunki jak sie idzie do pracy, i krotko sa nastolatkami (bo chyba tez sa? ;-) ).
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto lip 08, 2003 19:56

vitez pisze:
Nelly pisze:hihihi, mogę dopisać "i jak młodzi tatusiowie". No może powinnam napisać "jak młodzi rodzice".

Wlasnie o to mi chodzilo - o precyzje stwierdzenia :) . "Mlodzi rodzice" o wiele lepiej brzmi, dziekuje za poprawke i przepraszam ze sie unioslem (po prostu juz poraz enty zauwazylem pomijanie przez kobiety piszace na forum obecnosci mezczyzn w stylu "doradzcie mi kochane..." , "wiecie dziewczyny..." itp :evil: ).

Vitez, proooszę ślicznie, no... bo zaczynam się czuć na forum, jak nad tłumaczeniem, gdzie się trzeba pilnować, by aby gdzieś formy męskoosobowej nie wrzucić :wink:

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto lip 08, 2003 20:14

Macda pisze:Vitez czego Ty się burzysz?

Bede sie burzyl dopoki kobiety na tym forum nie naucza sie ze nie sa same miedzy soba, ze rowniez faceci tu pisza i czytaja. Rownouprawnienie mamy nieprawdaz?
Jak kobiety beda uparcie ignorowaly obecnosc facetow na tym forum to ja uparcie bede sie o to burzyl.
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Wto lip 08, 2003 20:16

vitez pisze:

Bede sie burzyl dopoki kobiety na tym forum nie naucza sie ze nie sa same miedzy soba, ze rowniez faceci tu pisza i czytaja. Rownouprawnienie mamy nieprawdaz?
Jak kobiety beda uparcie ignorowaly obecnosc facetow na tym forum to ja uparcie bede sie o to burzyl.

o my paskudne seksistki
:lol:
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Wto lip 08, 2003 20:21

Pojawia się w tym tpicu kilkakrotnie stwierdzenie, "a ja wolę koty niż dzieci" lub zdanie o podobnej wymowie.
Założeniem tego tematu, nie jest pytanie " co jest lepsze" :D tylko zauważone podobieństwa. Ewentualnie, z przymrużeniem oka "wyższość kotów", zważywszy na to, jakie to forum :D

Właśnie zuza mnie ubiegła, chciałam dopisać, że koty same się myją :D i to bez namawiania.
Ale za to, ani "to" ani "to" nie lubi myć zębów :twisted:
I w ogóle, traktujcie ten temat trochę z przymrużeniem oka, bardzo proszę, bo o to chodziło przecież.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto lip 08, 2003 20:22

vitez pisze:

Nigdy nie byłam zagorzałą zwolenniczką równouprawnienia :twisted:
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Wto lip 08, 2003 20:25

Ja go traktuje jak najbardziej z przymrozeniem oka :-)
We wszystkich jego aspektach zreszta ;-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto lip 08, 2003 21:33

Macda pisze:Nigdy nie byłam zagorzałą zwolenniczką równouprawnienia :twisted:

Widac :P ;) :twisted:
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Wto lip 08, 2003 21:40

vitez pisze:
Macda pisze:Nigdy nie byłam zagorzałą zwolenniczką równouprawnienia :twisted:

Widac :P ;) :twisted:

To dobrze - nigdy nie ukrywałam swoich poglądów 8)

Chciałam powiedzieć, że zarówno dzieci, jak i koty zrobią wszystko by maksymalnie zaabsorbować naszą uwage :lol:
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Wto lip 08, 2003 22:45

Nelly pisze:Ewentualnie, z przymrużeniem oka "wyższość kotów", zważywszy na to, jakie to forum :D
Oczywiście, zmieniam zeznania - uznaję wyższość kotów nad dziećmi. Nawet jak pyskują, to łatwiej to znieść.

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

[poprzednia]