NAWRACAJĄCE ZAPALENIE GRUCZOŁÓW OKOŁOODBYTNICZYCH POMOCY!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 27, 2008 19:42

Zrobiła chyba kupkę , usunęłam 3 kulki z kuwety :) yupi

Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw mar 27, 2008 21:41

A więc jeżeli chodzi o kupkę i siusiu to już na brak nie narzekam :oops: wszystko już ok, martwi mnie tylko to pomiaukiwanie podczas załatwiania się w kuwecie. Ta Pani co mi ją dała mówiła mi o tym i że to ponoć poprostu taki jej nawyk-tak ponoć wet powiedział, ale jak pójdę ją w przyszłym tygodniu zaszczepić to poproszę weta,żeby ją przebadał, czy z brzuszkiem i nerkami wszystko ok. Mieszkam w Wawie i najblizej mam do Kliniki na Bemowie, słyszałam o niej raczej dobre opinie. Na dobranoc nowa fotka mojej słodziaczki :)

Obrazek

Goyka

Post » Czw mar 27, 2008 21:47

Miuti pisze:Marylko - Goyka jeszcze nie zna kocich problemów.
Goyeczko, nie denerwuj się.
Nie napisałaś, skąd masz kotka. Czy to jest kotek z podwórka, z czyjegoś domu, czy z hodowli. Czy ma książeczkę zdrowia, czy był zaszczepiony, odrobaczony.. Z kotkiem na wszelki wypadek dobrze pójść do veta, żeby go obejrzał, ewentualnie odrobaczył, wyznaczył termin sczepienia.
Vet nie może być byle jaki - dowiedz się, kogo Ci kociarze polecą.

Kotkowi trzeba kupować dobre jedzonki. Kitekat i whiskas nie sądobre. Mają w sobie dużo chemii. Jeżeli masz tylko jednego kotka, kupuj mu jedzonko z górnej półki. Np. suchego royala czy bento kronen dla kociąt.

A tak wogóle - gratuluję nabytku.
I całuję Lusię w pysio.

Hehe moja Fantazja jak do mnie trafiła, ani myslała zerknąc na suchą karmę choćby nie wiem jakiej była firmy :P my zrobilismy kurczę zakupy a mała jadła tylko surowe mięso...z czasem sie przyzwyczaiła :)

kaasiulkaa;)

Od: Wto mar 18, 2008 22:05

Post » Czw mar 27, 2008 22:00

Moja też suchej nie tyka. Dawałam jej wczoraj Royala a dziś Iams, ale nawet nie chce spróbować :) póki co wcina mokrą Animondę i Hills'a i fileta z piersi kurczaka z marchewką :)

Goyka

Post » Czw mar 27, 2008 22:07

Moja Fantazja mokrej też nie tykała :) z resztą do tej pory nie zje nawet kawałeczka :P Teraz przynajmniej je suche :) Zazwyczaj Purinę na siersc :D
A koteczka jest przesliczna :)

kaasiulkaa;)

Od: Wto mar 18, 2008 22:05

Post » Czw mar 27, 2008 23:18

no to sobie polepszyłaś :lol: witaj wśród kociarzy
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt mar 28, 2008 11:44

Dzisiaj ledwo na oczy widzę, spałam 2h 8O moja Mała w nocy lubi tulić się do twarzy ,dawać buziaki i mruczeć mi do ucha co nie pomaga mi w zaśnięciu :) nie wiem jak tak dalej pójdzie to chyba mnie z pracy zwolnią bo nie jestem w stanie myśleć

Goyka

Post » Pt mar 28, 2008 11:52

A może spróbuj po prostu z nią nie spać? Wiem, ze koty są słodkie itepe, ale w końcu padniesz ;)
My próbowałyśmy nasze kocice (Mruf i nieżyjącą już Niteczkę) zniechęcić do spania z nami, kilka nocy płaków było, a potem się przestawiły.

No a niestety, później trzeba je było izolować - zresztą do dziś trzeba Mruf izolować, bo agresorka głupia jest ;), wiec się utarło, że śpi znami. Ale to już stateczna pani, 2,5 roku ;)

Zaś co do suchego - spróbuj zmieszać z mokrym, może tak się "oszuka"

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt mar 28, 2008 12:20

spróbuj suche lekko nawilżyć, żeby te małe ząbeczki mogły sobie z tym poradzić. a spaniem się nie martw, kotek w końcu się nauczy spać w nocy, ale nie zachęcaj jej do zytniej aktywności głaskaniem i gadaniem do niej.

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pt mar 28, 2008 12:44

śliczna czarnuszka - moje też nie jadły na początku suchego ale sypnełam troszkę kocimiętki i się przekonały

sweet-a

Od: Pon lip 02, 2007 12:42

Post » Pt mar 28, 2008 14:03

Ja bym chciała,żeby moje ze mną spały w łóżku.Jedna tylko przychodzi czasem i kładzie się w nogach na kołdrze.Nie budzą mnie,czekają,jak wstanę.Myślę,że malutka jeszcze tęskni za matką a Ty jesteś teraz jej mamą.Ona ma dopiero 10 tygodni,to koci bobas.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt mar 28, 2008 14:13

Wiem ,ale już 2 zarwane nocki to za wiele jak dla mnie, więc dziś ustaliłam z mamą zmianę, mama dziś śpi w moim pokoju z małą a ja w pokoju mamy ,nie ma wyjścia :) muszę to odespać

Goyka

Post » Pt mar 28, 2008 21:54

Goyka pisze:Wiem ,ale już 2 zarwane nocki to za wiele jak dla mnie, więc dziś ustaliłam z mamą zmianę, mama dziś śpi w moim pokoju z małą a ja w pokoju mamy ,nie ma wyjścia :) muszę to odespać

a ja mam teraz trzy koty, okołodwuletnie. i czasem tylko śpia ze mną :cry: brakuje mi ich nocnego mruczenia, przytulenia, łapki na policzku :cry: :oops: oj brakuje

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Sob mar 29, 2008 16:54

Moja mama dziś spała z małą w pokoju podczas gdy ja odsypiałam w drugim i mojej mamy tak nie budziła jak mnie, wiec wygląda na to,że chyba mnie uważa za swoją mamę :P

Obrazek

Goyka

Post » Sob mar 29, 2008 17:12

Piękną masz koteczkę :lol:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

[poprzednia][następna]