Mała Skarpecia i ciotka Puśka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 25, 2007 13:56

Dziewczyny jak spedzilyscie wigilie? :)

Skarpetka dokazywala? :lol:

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Czw gru 27, 2007 14:48

A dziekuje wigilia bardzo spokojna.
Skarpetka dokazuje tylko w nocy - nie moze zniesc tego,ze spimy i jej nie przytulamy.Budzi nas co chwile, a gdy nie moze dobudzic zasypia na jakis czas w nogach i z powrotem ladowac sie na moja glowe.

Jest najbardziej przytulalskim kotem jakiego kiedykolwiek mialam okazje spotkac - wczoraj przez caly wieczor spala na mojej szyji - do z lekka utrudnialo ogladanie tv - gdy poszlam na chwile do kuchni poleciala za mna, w progu powiedziala glosne : miau! i musialam wracac na kanape, zeby mogla z powrotem drzemac na moim brzuchu.

Bardzo ja kochamy i mysle, ze ona nas juz tez, bo okazuje to w kazdej chwili.

Z Pusią juz nie sycza na siebie, razem jedza, spia popoludniami zawsze w tym samym czasie, nie razem co prawda,ale zawsze w tym samym pomieszczeniu - dzieli je odleglosc 1 metra - pilnuja sie ladnie nawzajem :)

hania.k

Od: Czw gru 20, 2007 9:24

Post » Czw gru 27, 2007 18:32

U mnie Skarpetka taka nie byla 8O zmienila sie....

Moze dlatego ze Bakalia zawsze wpychala sie do mnie na kolana, a biedna Skarpetka zawsze z boku :wink:

Byla bardzo niesmiala, syczala na moje panny przy jedzeniu :roll:

widac jak ma u was dobrze Obrazek

Czekamy na fotecki Obrazek Obrazek

Kasia_1991

Uwaga

Post » Czw gru 27, 2007 18:43

Widac Haniu ze skarpeci dobrze u ciebie.Tak to bywa, nadmiar milosci kociej jest meczacy :wink: :lol:
To co? Moze na kawke do plaskatych zawitasz? :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt gru 28, 2007 13:48

do kasacji
Ostatnio edytowano Pt gru 28, 2007 14:52 przez Fonika, łącznie edytowano 2 razy

Fonika

Od: Wto gru 18, 2007 17:43

Post » Pt gru 28, 2007 13:48

no więc dzisiaj wróciłam z Anglii i odrazu wparowałam do domu jako że nie miałam okazji zobaczyć jeszcze skarpetki :D
Kotka okazała się przemiła, odrazu zauroczyła mnie i moją siostre ^^
Musze powiedzieć że dzisiaj Puska do niej podeszła i zaczeła ją lizać ;PPP kochane ^^

przywiozłyśmy im oczywiście prezent z Anglii który niezmiernie im się spodobał a w szczególności skarpecie ... zresztą sami zobaczcie ^^

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt gru 28, 2007 14:48 przez Fonika, łącznie edytowano 2 razy

Fonika

Post » Pt gru 28, 2007 13:52

Jak widze prezent sie naprawde podoba :D foniko dalas troche za duze zdjecia, rozwalaja watek i obciążąja forum, zmniejsz je troche :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt gru 28, 2007 14:10

Ciesze sie ze Pusia juz ja polubila :D

Czekam na foteczki prezentu i witamy na forum Obrazek

Kasia_1991

Uwaga

Post » Pt gru 28, 2007 16:22

fotki zmniejszone i wklejone w większej ilości ^^
tylko podziwiać malucha :D jest strasznie żywiołowa :)

Fonika

Post » Pt gru 28, 2007 16:39

Moje malenstwo Obrazek
Faktycznie miala dziewczyna fajna zabawe :lol:

A co ona zjada? :wink:

Kasia_1991

Uwaga

Post » Pt gru 28, 2007 16:44

żywi się głównie suchą karmą perfect fit junior (chyba że wyjde puśce troszke perfect fit sensitive :P)

Fonika

Post » Pt gru 28, 2007 17:17

Foniko zdaje się, że Skarpecia dostaje to jedzonko które dostaliśmy od jej włascicielki przy czym kicia i tak dośc często wyjada z miski Pusi :P

dodaje kolejne fotki Skarpetki :) dzisiaj chwyciłyśmy za aparat, gdyż mimo, że Skarpecia poznała nas dopiero dzis już dostala wielkiego ataku czułości :D

Skarpecia z naszą Pusią :)
Obrazek

Sama Skarpetka ^^
Obrazek

A oto pierwszy atak czułości Skarpetki :) leżałam sobie spokojnie oglądając telewizje a mała kotka się dołączyła ^^
Obrazek

malahanka

Od: Śro wrz 26, 2007 8:46

Post » Pt gru 28, 2007 17:36

jak widać moje bliźniaki wróciły dziś z Anglii i od razu wątek odżył, mi to się trochę nie chce tych zdjątek robić :wink:

dziewczyny to do końca nie wiedzą co skarpecia jadła przezten tydzień, więc już piszę :) - głównie suchą karmę - swojej co Kasiu trochę przywiozłaś w ogóle nie chciała ruszyć jadła żarełko pusi czyli perfect fit sensitive - i trochę karmy w szaszetkach - takiej samej - zdarzało jej się podkraść karpika :D

niestety kotka trochę wymiotuje, więc pomyślałam, że przerzucimy się może na royala jakiegoś tam sensitive - muszę isc do sklepu obczaic, bo słyszałam że bardzo dobry na wrażliwe żołądeczki.

moś: oczywiscie musimy sie umowic na jakas kawke - moze w niedziele... ale jeszcze dokladnie ustalimy :)

hania.k

Od: Czw gru 20, 2007 9:24

Post » Pt gru 28, 2007 18:15

Tak obserwuje sobie watek Skarpeci i łezka kręci się w oku.
Ta kotka która tak wiele przeszła,która w schronie napewno odeszłaby za Tm w końcu doczekała sie swojego miejsca na ziemi:)

Bardzo dziekuję wszystkim i Kasi za domek tymczasowy i trud jaki włozyła w ratowanie Skarpeci i wam dziewczyny za domek stały.

A tak Skarpecia wygladała jak po raz pierwszy zauważyłam ja w schronie,siedziała cichutka,wystraszona wciśnieta w kącik.
Obrazek
Gdy Teri wzięła ja na ręce juz wiedziałysmy ze trzeba ja wyciągnąc bo poprostu nie przeżyje.Skarpecia to był szkielecik pokryty futerkiem!!

A teraz prosze jaka jest piękna :love:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt gru 28, 2007 19:20

Jak juz mowilam Skarpecia rzadko jadla sucha karme :( skubala troche tej co wam przywiozlam, to karma moich kocic Obrazek

http://p.animalia.pl/img/produkty/duze/ ... _light.jpg

Bakalia ma Poznanskiej wystawie wygrala taka :)

Obrazek

Cos zjadla :( Moze jak pomieszasz z miesem to zje... :) Bo u mnie to glownie jadla gotowanego kurczaka z ryzem (pycha Obrazek ) i zarelko tych firm

:arrow: http://animalia.pl/produkt.php?id=90
:arrow: http://animalia.pl/produkt.php?id=3455
:arrow: http://animalia.pl/produkt.php?id=9910
:arrow: http://animalia.pl/produkt.php?id=3684

Jesli wymiotuje, to moze podajcie jej zmielonego kurczaka z ryzem Obrazek

Do diety mozecie wprowadzic tego RC (bo u mnie kicia nie wymiotowala, miala tylko biegunki ale juz z tego wyszla :ok: )

Obrazek

I tego :)

Obrazek

Karmy mozna nabyc u veta lub w sklepie internetowym krakvet
Ta pierwsza jest na niepozadane reakcje na pokarm czyli na wymioty, biegunki...
tu jest dokladniejszy opis :arrow: http://www.krakvet.pl/royal-canin-sensi ... p-874.html
Ta druga jest na zaburzenia zoladkowo-jelitowe :arrow: http://www.krakvet.pl/royal-canin-intes ... p-877.html
Skarpetka miala problemy z watroba, wiecej na temat jest w ksiazeczce zdrowia vet cos wypisywal :) I chcialam jej podawac taka karme

Obrazek

Ale cena mnie troche przerazila i zostalysmy przy Purinie

Co powiedzial vet, bylyscie na kontroli? :wink:

Kasia_1991

Uwaga

[poprzednia][następna]