JaFka po sterylce.. chodzi smętnie | s3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2007 14:34

Już zdaję relację i wrzucam fotki :)

Relacje kocio-psie układają się coraz lepiej, co prawda przyjaźń to to nie jest, ale podchodzą do siebie, wąchają i coraz mniej jest ucieczek. CO jakiś czas Batiar dostaje po pysku (bez pazurów) i wtedy wielce zdziwiony i oburzony patrzy się na Jafkę- o co właściwie może jej chodzić?

Doszedł też drapak, więc kocica bawi sie na nim. Co prawda na kanapach też.. ale może trochę mniej?

a oto i fotki...:
Jafka na psim posłaniu:
Obrazek

a tu sprzątaliśmy akwarium, w którym mieszkają chomiki. oczywiscie Batiar i Jafka dzielnie nam towarzyszyli...:
Obrazek

Jafka na drapaku :
Obrazek

o tak, hamak to jest to:
Obrazek

zdecydowanie ulubiona czesc drapaka 8) :
Obrazek

upolowana zabawka:
Obrazek

a co Ty tam robisz wysoko??
Obrazek

kto pierwszy do zabawki?
Obrazek

zabiorę!
Obrazek

a mój TZ właśnie siedzi i robi z wełny pompon dla kota :D

pozdrawiamy!!
Ostatnio edytowano Nie lis 23, 2008 14:06 przez megi777, łącznie edytowano 1 raz

megi777

Od: Pt lis 16, 2007 18:23

Post » Pt lis 30, 2007 15:06

:lol: zdjęcia są super,kociak i psiak stworzą zgrany duet :wink:

kasia1311

Od: Śro paź 03, 2007 11:21

Post » Pt lis 30, 2007 16:08

Piękne zdjęcia pięknej koty ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt lis 30, 2007 16:34

Ależ Jafka ma luksusy! Super zdjęcia, widać, że koteczka szczęśliwa:) Musisz jakos reagować, kiedy drapie meble- przenos ją do drapaka, albo może jakimś środkiej odstraszajacym posmaruj... Skórka od cytryny np. A drapak tym środkiem, co Ci dałam link. Jesli nie mozesz dostac, to daj mi adres, wysle Ci go, mam jeszcze pół buteleczki.
A jak Jafka reaguje na chomiki i odwrotnie? Jak miałam tylko Milkę, to miałam tez chomika, bez instynktu samozachowawczego, ale Milka traktowała go z obojętnością. Kiedy doszedł Kropek, przekazałam chomika siostrze- nie było wątpliwości, ze Kropek chce go zjeść...
Jeżeli pływanie wyszczupla, to co wieloryby robią źle?

zuzola

Od: Śro kwi 20, 2005 12:37

Post » Pt lis 30, 2007 17:26

Jafka chomików właściwie nie widuje- stoją w miejscu mało dostępnym (na razie...) dla niej. Pokazałam jej raz, przy sprzątaniu, spojrzała się dziwnie, przestraszyła chyba trochę ale polować (chyba) nie chciała. To są chomiki roborowskiego, czyli te o najmniejszym rozumku, nie da się ich za bardzo nauczyć nawet kontaktu z człowiekiem- wiec ich nie wyjmuje, siedzą sobie w terrarium.

Zazwyczaj jak coś drapie, to głośno mówię "psik" ale jakoś niebardzo sie przejmuje.. bardziej eaguje na psik Andrzeja ;) Na szczęście Batiar już przestał na to zwracać uwagę- bo na początku ja "psik" na kota, to Batiar leciał przywołać ją do porządku :roll: Ale teraz śpią sobie koło siebie na kanapie, jest ok.

Tego środka przyciągającego nie widziałam w tych sklepach, co szukałam, ale poszukam jeszcze. Choć ona i bez tego lubi drapak, a kanapy drapie jak jej się akurat pod pazurki nawiną.. może z czasem przestanie?

megi777

Post » Nie gru 02, 2007 15:02

No nie...dopiero teraz tu trafiłam :oops:
tyle świetnych wiadomości i fotek mi umknęło...ale teraz moge sobie patrzeć do woli :lol:

Megi jak będziesz miała chwilkę doślij mi na gg nr dowodu do karty adopcyjnej :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Nie gru 02, 2007 20:06

megi, super te fotki, zbieraj do kalendarza beaglowego na przyszly rok

co do pazurow, to po prostu obetnij troche to kanapy przezyja :)

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Wto gru 04, 2007 18:43

Znalazłam :oops: Zdjęcia kocio-psie piękne :D Biania- Jafka miała wielkie szczęście 8) Będę podczytywać, bo niestety czasu na pisanie mało
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro gru 05, 2007 21:31

monters, fiona.22 dziękujemy za odiwedzinki i zapraszamy częściej :D
eurydyka- zbieram, zbieram, tylko na razie nie ma żadnych powalajacych ;) poczekam, aż będą na sobie spać ;)

Kolejna porcja nowinek, choć tym razem bez fotek ;)

Jafka się rozkręca.. lata jak szalona ;) zbiła nam opstatnio talerz, w kwiatkach robi spustoszewnie- na szczęście kwiatki niedługo wyprowadzą się od nas do bezpieczniejszego domu :P Jafka w połączeniu z Batiarem to istny zespół-demolka- na włazi tam, gdzie on nie może, ściąga różne rzeczy, a on dalej się nimi "opiekuje"...
Sporo czasu Jafka spędza przed swoim telewizorem- czyli przed akwarium, i paca łapę szyba.. dobrze, że akwarium duże, solidne, nie da się go zwalić :D za to da się na nim położyć i spać :twisted: zwłaszcza, że ma lampę, która przyjemnie grzeje ;)
Z psem dogadują się coraz lepiej- poza tym, ze wspólnie demolują mieszkanie, to coraz pewniej się zachowują. śpią koło siebie, wąchają się, Jafka go co jakiś czas paca łapą po nosie, a on się już tego nie boi... jak się nie widzą po nocy to zawsze jest "poranne wąchanie", Jafka się o niego ociera a potem ucieka :P

i jestem z niej dumna, bo grzecznie wczoraj sama zjadła tabletkę na odrobaczanie ;) zawiniętą w mięsko, ale zjadła sama :D dziś jż nie było tak wesoło, trzeba było wepchnąć do pyszczka, ale generalnie też pozytywnie ;)

a fotki pewnie niedługo jakieś dorzucę ;)

megi777

Post » Śro gru 05, 2007 22:55

megi, zajrzyj tutaj, moze dasz rade wspomoc chocaz na odleglosc
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=69251&start=75

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Czw gru 06, 2007 7:29

hehehehe, mówiłam, że szklane bibeloty przy kociaku nie pożyją długo.. Pocieszające, że jak dorośnie to pewnie sie uspokoi.
A że zjadła sama tabletkę- no cóż, z tego co pamietam, to ona gotowa była zjeść wszystko :lol: . Ja wkładam tabletkę głęboko do paszczy kociej, tak z boku, zamykam paszczę i dmucham w nosek, odruchowo kot przełyka. U nas sie sprawdza, polecam. Pozdrawiamy
Kasia

zuzola

Post » Wto gru 11, 2007 13:36

Jafka zrobiła się strasznie wielkim kotem 8O rośnie jak na drożdżach...

nauczyła się już korzystać z klapki w drzwiach do toalety, gdzie ma postawioną kuwetę :D wcześniej miała klapkę cały czas podniesioną, a teraz już dzielnie sama sobie radzi z podnoszeniem :)

Z Batiarem dogadują się coraz lepiej, coraz cześciej śpią koło siebie, witają się zawsze po dłuższej rozłące i coraz mniej Batiar ją gania- a ona też nie ucieka jak oszalała. Tworzą za to zaspół-demolkę.. mieszkanie wygląda jak po przejściu tajfuna, całe zawalone kocio-psimi zabawkami i ich kawałkami...

a teraz kilka foteczek:
z serii wspólne spanko:
Obrazek

Obrazek

nie ma to jak ciepła kołderka:
Obrazek

kot-oszołom:
Obrazek

taka pyszna karma....
Obrazek

kocica pomaga nam zmywać :D
Obrazek

i na razie to tyle..
pozdrawiamy!
Ostatnio edytowano Nie lis 23, 2008 12:16 przez megi777, łącznie edytowano 1 raz

megi777

Post » Wto gru 11, 2007 13:46

O mateńko 8O Ale fajne zdjęcia, jak zawsze zresztą :lol: No i jest wspólne spanko.
W sprawie demolki.... 8) Planujecie choinkę?... :roll: :lol: Jesli tak, to ja bardzo poproszę zdjęcia, może być wesoło :wink: Był rok, kiedy choinkę rozebrałam i ubierałam od nowa na raty. Jednego dnia drzewko, drugiego lampki, trzeciego ozdoby... Normalnie juz się boję, jak będzie tym razem... Nie chcę być złym prorokiem, ale sądzę, że Jafka będzie chciała zamordować połyskujace bombki... :lol:
Zawsze zachwycały mnie wąsiska Jafki- z ostatniego zdjęcia wnoszę, że nadal rosną- lada moment zacznie sie o nie potykac, hehhehe
Pozdrawiam przedświatecznie
Ka.

zuzola

Post » Wto gru 11, 2007 17:00

Megi, ostatnie zdjęcie spokojnie mogłoby wygrać w konkursie na fotkę najbardziej rozpuszczonego kota! ;)

Zuzola, na Twoim wątku zamieściłem zdjęcia Jasia. Gorszej jakości, ale widać wyraźnie, że hrabia Jan też jest rozpieszczany :roll:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto gru 11, 2007 17:14

Gem pisze:Zuzola, na Twoim wątku zamieściłem zdjęcia Jasia. Gorszej jakości, ale widać wyraźnie, że hrabia Jan też jest rozpieszczany :roll:

No to lecę podziwiać równiez Jana 8)

zuzola

[poprzednia][następna]