Czarna kotka perska już w nowym domku. Są foteczki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 14, 2006 11:58

Wkleiłam ten wątek na Persji :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw wrz 14, 2006 15:13

Troszkę znam sytuację, niewykluczone, że ta pani zgodziłaby się ją odsprzedać za symboliczną kwotę ....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw wrz 14, 2006 15:30

Jeśli znajdzie się odpowiedzialna osoba, która weżmie kotkę, to mogę oddać tej pani 50zł, za które ją odkupiła od tego menela (jeśli ta pani robiłaby problem z oddaniem jej i byłby to warunek oddania)

kotszprot

Od: Pon maja 30, 2005 10:24

Post » Czw wrz 14, 2006 16:50

Annskr dzięki za namiary na Panią, która szuka persa, zaraz do niej napiszę.
Danunka, dziękuję za wklejenie wątku na Persji. Wyczytałam, że tam nie życzą sobie ogłoszeń o kotach bez rodowodu.
Kotszprot, Ty jak zwykle niezastąpiona. Gdy rozmawiałam z p.Jadwigą o adopcji kotki, nic nie mówiła o oddawaniu pieniędzy...
Tak czy siak, myślę, że przed wyadoptowaniem trzeba będzie kotkę wysterylizować...
Obrazek

katya

Od: Pon wrz 04, 2006 21:08

Post » Czw wrz 14, 2006 16:54

Masz racje z tą sterylizacją, będzie bezpieczniejsza, nie trafi do rozmnażalni.
Stosunkowo niedrogo sterylizyje dr.Ewa Pacałowska w Sforze na Przybyszewskiego, 683 10 07.
Sterylki schroniskowe, mimo że darmowe, odradzam - jeśli nie wiesz, dlaczego, napiszę na pw.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw wrz 14, 2006 17:00

katya pisze:Danunka, dziękuję za wklejenie wątku na Persji. Wyczytałam, że tam nie życzą sobie ogłoszeń o kotach bez rodowodu.

:? zyczą sobie ,życzą .Ja tez jestem przeciwniczką pseudohodowli :(
nie życzą sobie natomiast aby nazywano kota daną rasą jak w tym przypadku ,jeżeli kot nie ma rodowodu :? bo tak na dobra sprawę nie wiadomo jaka to rasa :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw wrz 14, 2006 17:14

Annskr możesz napisac mi o sterylizacjach schroniskowych. Pewnie robią to na odwal się, niedokładnie. Ja mam sunię ze schronu, tam wysterylizowaną i muszę przyznać, że wszystko jest w porządku.
Ja też jestem przeciwniczką pseudohodowli, ale to nie zwierząt wina, że je bezmyślne rozmnażają, a później porzucają itp... Tak więc sterylka konieczna.

P.S. Czy ktoś może mi napisać jak dodać hiperłącze do mojego podpisu. Nie znam HTML.
Obrazek

katya

Post » Pt wrz 15, 2006 0:30

katya pisze:(.........)
Danunka, dziękuję za wklejenie wątku na Persji. Wyczytałam, że tam nie życzą sobie ogłoszeń o kotach bez rodowodu.
(..........)...

Pierwsze słyszę 8O
pozdr Robert

RobertN

Od: Nie gru 11, 2005 19:53

Post » Pt wrz 15, 2006 11:20

RobertN pisze:
katya pisze:(.........)
(..........)...

Pierwsze słyszę 8O
pozdr Robert

Przeczytałam: "Prosimy o nie umieszczanie ogloszen o kotach BEZ RODOWODU. Takie ogłoszenia będą usuwane. "
Nie siedzę na Persji, więc nie będę się sprzeczać, ale to co przeczytałam jest faktem. http://koty.e-wind.pl/index.php?m=ogloszenia

Nieważne. Ważne jest to, że dzięki Robertowi N. (moderator na Persji, z tego co się dowiedziałam), zadzwoniła do mnie Pani Renata z Krakowa, która w 100% chciałaby przygarnąć kotkę. Ma 13-letniego syna i starszego psa z azylu i jak powiedziała, kocha zwierzęta. Zaproponowała, że sterylizację mogłaby przeprowadzić już w Krakowie (przysłałaby zaświadczenie, myślę, że jakiś forumowicz z Krakowa mógłby też to pilotować), ale musielibyśmy tutaj na forum zrzucić się na zabieg, bo Pani Renata powiedziała, że to dla niej za duży koszt.
Jeśli chodzi o Panią Jadwigę, to zgadza się na oddanie kotki, przedstawiłam jej sytuację, chciałaby jednak otrzymać jakieś zdjęcia z nowego domku. Chciałaby też, żeby zabrać kotkę jak najszybciej, żeby bardziej się do niej nie przywiązała.
Pani Renata powiedziała, że mogłaby oddać Pani Jadwidze to 50zł, które Jadwiga zapłaciła pijakowi za kotkę.
Napiszcie co o tym sądzicie, no i oczywiście szukamy transportu do Krakowa.
Obrazek

katya

Post » Pt wrz 15, 2006 11:24

Podbijam, czy jest może ktoś chętny do wzięcia kotki? W weekend albo na początku przyszłego tygodnia będę u tej pani, mogłabym przy okazji przetransportować kotkę, gdyby znalazł się dla niej dom.

kotszprot

Post » Pt wrz 15, 2006 11:26

No i się znalazł. Kotszprot, nie wiem czy zanim nie znajdzie się transport, nie będzie potrzebny czasem dom tymczasowy, żeby Pani Jadzia nie zmieniła zdania...
Obrazek

katya

Post » Pt wrz 15, 2006 11:34

Chętnie od razu dołożę się do sterylizacji (ok. 50zł). Czy zbierzemy całą kwotę w Łodzi i wyślemy p. Renacie przekazem, czy może przekaże jej pieniądze osoba, która ewentualnie będzie transportować kotkę do Krakowa?

kotszprot

Post » Pt wrz 15, 2006 11:43

Myślę, że zapytamy Panią Renatę jak woli. Tylko teraz, żeby znalazł się transport... :catmilk:
Obrazek

katya

Post » Pt wrz 15, 2006 11:48

Myślę, że trzeba założyć osobny wątek "Potrzebny transport do Krakowa", czy możesz to zrobić, Katya?

kotszprot

Post » Pt wrz 15, 2006 11:51

kotszprot pisze:Myślę, że trzeba założyć osobny wątek "Potrzebny transport do Krakowa", czy możesz to zrobić, Katya?

Zmieniłam tytuł wątku. To nie wystarczy? Zorientuję się też na dogomanii, czy ktoś nie jedzie na trasie Łódź-Kraków.
Obrazek

katya

[poprzednia][następna]