Chore kocięta - szukamy domów na stałe!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 12, 2006 10:03

[quote="Maryla]www.garncarz.pl
trzeba się umówić na wizytę telefonicznie
bezdomne koty przyjmowane są gratis, trzeba tylko zadzwonić do pani Skarbek (Fundacja Canis) i poprosić o potwierdzenie 022 833 81 30
(mam nadzieję że się uda bo już jeden bezdomny miot w tym tygodniu zapisany)

a na krople można zrobić zrzutkę forumową - bo 1 zestaw to około 50 PLN[/quote]

Strona nie działa, ale znalazłam przez google: Lecznica dla zwierząt - okulista
Mokotów, ul. Zdrojowa 12 tel. 858 80 62, 0 601 308 080
http://www.garncarz.pl
Godziny przyjęć:
dni powszednie: 17.00 - 21.00
Lekarze
Lek. wet. Jacek Garncarz - okulista

Zadzwonię tam jakoś później, muszę się zająć teraz pracą.
Najpierw do Garncarza, potem do Canisa?
Ze zrzutką na razie spokojnie, ale bardzo dziękuję za propozycję, będę ją miałą w odwodzie, na razie poczekajmy co powie wet, a kotki w tej chwili mają opiekę, więc nie chcę Was na razie prosić o wydatki.
Jeśli wystarczą 3 zestawy, to najprawdopodobniej poradzę sobie finansowo.
Pozdrawiam

K

oraz koci: Byron oraz Zdzichu

Kinga Macyszyn

Od: Śro cze 01, 2005 14:51

Post » Śro lip 12, 2006 10:09

tak, na Zdrojową - najpierw umów wizytę, powiedz że koty bezdomne i czy mogliby je przyjąć gratis a jesli beda chcieli sprawdzic to sami zadzwonią do p. Danusi
ja przekaze info, żeby potwierdziła

ale jeśli wet nie bedzie widział przeciwskazań naclof i tobrex zaczęłabym podawać już - żeby nie pogarszać stanu jeśli wizyta bedzie dopiero za kilka dni

bardzo ważne: należy codziennie, kilka razy, najlepiej co 3 godziny a przynajmniej przed zakraplaniem przemywać oczy kociaków watką/gazą zwilżoną przegotowaną wodą - od zewnętrznego kącika do wewnętrznego ale tak żeby nawet 1 kropla wody się nie dostała do oka (dlatego zwilżoną a nie mokrą)
skaraca to leczenie przynajmniej o połowę
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro lip 12, 2006 10:10

http://www.garncarz.com.pl/

ten adres jest poprawny

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro lip 12, 2006 10:23

Maryla pisze:tak, na Zdrojową - najpierw umów wizytę, powiedz że koty bezdomne i czy mogliby je przyjąć gratis a jesli beda chcieli sprawdzic to sami zadzwonią do p. Danusi
ja przekaze info, żeby potwierdziła

ale jeśli wet nie bedzie widział przeciwskazań naclof i tobrex zaczęłabym podawać już - żeby nie pogarszać stanu jeśli wizyta bedzie dopiero za kilka dni

bardzo ważne: należy codziennie, kilka razy, najlepiej co 3 godziny a przynajmniej przed zakraplaniem przemywać oczy kociaków watką/gazą zwilżoną przegotowaną wodą - od zewnętrznego kącika do wewnętrznego ale tak żeby nawet 1 kropla wody się nie dostała do oka (dlatego zwilżoną a nie mokrą)
skaraca to leczenie przynajmniej o połowę

Dobrze, to tak zrobię. I spytam, czym obecnie kotki mają zakrapiane oczy, bo wczoraj pan doktor im zakrapiał i czyścił oczka.
Dam znać po południu co i jak.
Może ktoś z okolic Ursynowa chciałby je dziś odwiedzić? One się bardzo garną do kontaktu z ludźmi :kitty:
Pozdrawiam

K

Kinga Macyszyn

Post » Śro lip 12, 2006 11:00

Kinga, z całych sił trzymam za nie kciuki :)

Przy okazji po cichutku dopomnę się :wink: o zdjęcia mojego byłego synka :P
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Śro lip 12, 2006 11:53

saskia pisze:Kinga, z całych sił trzymam za nie kciuki :)

Przy okazji po cichutku dopomnę się :wink: o zdjęcia mojego byłego synka :P

A proszę bardzo: http://voila.pl/r8yiv :lol:

Dzwoniłam właśnie do lecznicy. Boliłapka ma tu na forum dobrą opinię, ale ja zaczynam mieć wątpliwości do tego weta.
Raz, że wczoraj zapytał nas czy chcemy uspić czy leczyc kocięta. Nie pisalam tego na forum, bo myślałam, że może lekarz musi o to spytać, niemniej nieprzyjemnie mi się zrobiło.
Dzisiaj lekarz powiedział tak dość obojętnie "żyją". Spytałam ile zjadły, dostają dalej specjalną mieszkankę. Na moje pytanie o krople do oczu powiedział, że dostają gentamycynę i nie ma sensu, żebym wydawała pieniędzy na krople. A, i jeszcze powiedział coś takiego, że krople są na receptę i że ich nie dostanę tak po prostu :evil:

Dobrze, ze jutro jedziemy do tego Garncarza.
Mam jednak pytanie: czy tam będzie można kotki zostawić, w tej drugiej lecznicy? Chociaż na parę dni, dopóki nie znajdzie się im domów tymczasowych?
Pozdrawiam

K

Kinga Macyszyn

Post » Śro lip 12, 2006 12:14

A ja cały czas apeluję <b>dom tymczasowy</b>. Albo przynajmniej osoba, która będzie je codziennie odwiedzała.

Dr Czajka jest sam w lecznicy i ma pełne klatki w szpitaliku. Nie da rady poświęcać codziennie maluchom tyle czasu.
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Śro lip 12, 2006 12:25

Atka pisze:A ja cały czas apeluję <b>dom tymczasowy</b>. Albo przynajmniej osoba, która będzie je codziennie odwiedzała.

Dr Czajka jest sam w lecznicy i ma pełne klatki w szpitaliku. Nie da rady poświęcać codziennie maluchom tyle czasu.

Ja też rozpuściłam wici - wysłąłam rano maila ze zdjęciami, dzwonię do ludzi i apeluję, że liczy się każdy dzień. W okolicach 22giej będę wiedziała, czy jedna znajoma mojej znajomej zgodzi się wziąć kotki chociaż na trochę.
Pozdrawiam

K

Kinga Macyszyn

Post » Śro lip 12, 2006 12:38

Kinga Macyszyn pisze:Mam jednak pytanie: czy tam będzie można kotki zostawić, w tej drugiej lecznicy? Chociaż na parę dni, dopóki nie znajdzie się im domów tymczasowych?

nie sadze :(
ale zapytam jak po 15 bede do D. dzwonila

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro lip 12, 2006 13:13

Kinga Macyszyn pisze:Dzwoniłam właśnie do lecznicy. Boliłapka ma tu na forum dobrą opinię, ale ja zaczynam mieć wątpliwości do tego weta.
Raz, że wczoraj zapytał nas czy chcemy uspić czy leczyc kocięta. Nie pisalam tego na forum, bo myślałam, że może lekarz musi o to spytać, niemniej nieprzyjemnie mi się zrobiło.
Dzisiaj lekarz powiedział tak dość obojętnie "żyją". Spytałam ile zjadły, dostają dalej specjalną mieszkankę. Na moje pytanie o krople do oczu powiedział, że dostają gentamycynę i nie ma sensu, żebym wydawała pieniędzy na krople. A, i jeszcze powiedział coś takiego, że krople są na receptę i że ich nie dostanę tak po prostu :evil:

Boliłapka i dr Czajka angażują się w pomoc - głównie dzięki Jopop, a co do opinii to różnie bywa ;)
Opinie w ogóle subiektywne są bardzo, taka ich natura.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro lip 12, 2006 15:28

Jesteśmy z kociętami umówieni na jutro na godzinę 19.00 w lecznicy do pani doktor Marty Warzechy.
Jest prośba ze strony gabinetu, żeby pani Skarbek z Canisa potwierdziła tą wizytę.

Trzymajmy kciuki za tymczasowe domy, dzis po 22giej będę coś wiedzieć.
Na grupie pl.rec.zwierzaki.koty ogłosiła się też dziewczyna z Poznania, która zgłosiła ogólną chęć zaopiekowania się małymi kotkami, napisałam też do niej.

Jeżeli nikt się nie znajdzie do piątku, to najwyżej nie pojadę nad morze i wezmę chociaż na 2 dni kocięta do siebie.
Pozdrawiam

K

Kinga Macyszyn

Post » Śro lip 12, 2006 20:48

Kinga Macyszyn pisze:Jesteśmy z kociętami umówieni na jutro na godzinę 19.00 w lecznicy do pani doktor Marty Warzechy.
Jest prośba ze strony gabinetu, żeby pani Skarbek z Canisa potwierdziła tą wizytę.

Trzymajmy kciuki za tymczasowe domy, dzis po 22giej będę coś wiedzieć.
Na grupie pl.rec.zwierzaki.koty ogłosiła się też dziewczyna z Poznania, która zgłosiła ogólną chęć zaopiekowania się małymi kotkami, napisałam też do niej.

Jeżeli nikt się nie znajdzie do piątku, to najwyżej nie pojadę nad morze i wezmę chociaż na 2 dni kocięta do siebie.

Czy ktoś może z Was wie, czy wizyta u lekarza jest potwierdzona? Bo wbrew temu, co piszecie na forum to pani rejestrująca mnie nie powiedziała, że oni oddzwonią do Canisa, ale ze proszą o telefon.
Pozdrawiam

K

Kinga Macyszyn

Post » Śro lip 12, 2006 21:39

Sluchajcie dzwoniła do mnie pani Ewa - złapał się czwarty kotek. Jutro go jakoś zgarnę i wiozę do weta. Wygląda podobno na najzdrowszego, ma tylko zaropiałe oczka.

PILNIE POTRZEBNY MU JEST DOMEK!
Pozdrawiam

K

Kinga Macyszyn

Post » Czw lip 13, 2006 0:10

Kinga Macyszyn pisze:Jesteśmy z kociętami umówieni na jutro na godzinę 19.00 w lecznicy do pani doktor Marty Warzechy.

jutro rano przekażę info i wizyta zostanie potwierdzona
możesz jechać spokojnie

gdyby był problem to telefon do pani Skarbek 022 833 81 30
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw lip 13, 2006 8:19

podnosze

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia][następna]