Zaginął kot syjamski Warszawa-KABATY, beżowo-czekoladowy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 07, 2006 12:33

Ivette pisze:w sumie wazna sprawa...czy kot kastrowany? jesli nie, to paradoksalnie lepiej, bo wiadomo, po co poszedł i może sam wróci...

Niekoniecznie. Ktoś mógł kota złapać i nie szukać właściciela (w końcu to kot rasowy), a jesli niewykastrowany, to i do rozmnażalni może trafić...

Trzymam kciuki za znalezienie się kocurka i szybkie zabezpieczenie balkonu!

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob kwi 08, 2006 7:38 Re: Lokalizacja Eleganckej.

Bożucha pisze:Ponieważ ulica Elegancka nie jest znana na Kabatach informuję że jest to mała uliczka na osiedlu po lewej stronie od Kościoła Ojca Pio przy ul. Rybałtów. Znajdują się tam budynki czteropiętrowe oraz segmenty.

Bardzo dziękuję za chęć pomocy. Oczywiście my ze swojej strony robimy wszystko co w naszej mocy aby go znależć : rozplakatowaliśmy , podaliśmy informacje do pobliskich ośrodków weterynaryjnych ,byliśmy w administracji Metra, rozdajemy ulotki wszytkim napotkanym właścicicielom psów ,którzy codziennie "kręcą" się po okolicy. Damy niedlygo odłoszenie w Wyborczej i Super Expresie oraz w Intermecie. Jeśli ktoś zna jakieś inne strony internetowe gdzie moglibyśmy dać ogłoszenie to byłabym Wszystkim wdzięczna. Na raazie dałam anonse na stronach: www.paluch.org.pl i www.kabaty.p . l

Pozdrawiam i Dziękuję

a dzwonilas do lecznic??
na kabatach na przeciw tesco jest jena, druga gdzies chyba na kabackim dukcie, kolejna jes na imielinie i calodobowa kolo SGGW+ sama przy SGGW
jamama telefony tylko do 2 z nich
moge podac na PW
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Sob kwi 08, 2006 7:56

założyłam tematy na gronie "kabaty" i "ursynów", może cos to da...
Może jeszcze więcej ogłoszeń, bo chodfziłam po tych Kabatach i żadnego nie widziałam...
goopi pomysł...ale jak kot komus się do łap przykleił, może warto na ogłoszeniu napisać np. że jest chory i trzeba go znaleźć, bo musi dostawać leki, wtedy może go odda, jesli ktos sobie wziął :?

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Sob kwi 08, 2006 12:05

Ivette pisze:
goopi pomysł...ale jak kot komus się do łap przykleił, może warto na ogłoszeniu napisać np. że jest chory i trzeba go znaleźć, bo musi dostawać leki, wtedy może go odda, jesli ktos sobie wziął :?

Dokładnie, nie tak dawno bylam w podobnej sytuacji, moje ogloszenia zawierały informację, ze kot jest w trakcie leczenia i wymaga opieki weta...Dziwnym trafem po zamieszczeniu ogłoszenia w lokalnej kablówce kot się odnalazł...
Inna sprawa, że kot jest rasowy, jeżeli ktoś wziął to raczej już nie odda...A może by tak listonoszy popytać czy panów spisujących np. wodomierze, może widzieli u kogoś takiego kota?
Życzę powodzenia w poszukiwaniach...

yv73

Od: Pt gru 31, 2004 18:30

Post » Sob kwi 08, 2006 14:56

Ivette ma racje. Jak sie napisze, ze kot musi przyjmowac leki bez ktorych moze nie przezyc, to szybciej ktos go odda. Obawiam sie, ze mogl sie przykleic komus do rak.Na pewno jest piekny, do tego rasowy.
Pewnie dalas wiadomosc do ursynowskich lecznic, ale czy do wszystkich>?
Nie ma ich tak strasznie duzo. Zaraz poszukam linku, gdzie sa podane adresy do ponad kilkunastu. Na Twoim miejscu pojechalabym do kazdej i zostawila plakat. Moze kot ma cos charakterystycznego? Jesli ktos go wzial, to raczej ktos z Ursynowa, jak dodasz info ze chory, to w koncu pewnie polezie do weta. Sprobuj w ten sposob.Zostaw w lecznicy plakat i szczegolowe info dla weta.
Jak znajde te adresy, to wkleje Ci je tutaj najlepiej. Moj wet przyjmuje na Raabego 13a. Codziennie do 22, tam tez sprobuj.W niedziele od 13 lub 14.
Adres Kliniki SGGW to Nowoursynowska 159c.Ide poszukac reszty.
Jak mi zginal pies to rozlepialam tez na wszystkich przystankach, w szkolach i na drzewach w lesie kabackim.Mozna tez w Leclercu, Tesco, Geant itd.

Bardzo Ci wspolczuje((
Jak ma na imie kocur? Moj reaguje na imie, jak wolamy kici kici to szybciej zachrypniemy niz przyjdzie.

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Sob kwi 08, 2006 17:49

Nie moge znalezc strony na ktorej tak porzadnie byly wypisane kliniki ursynowskie. Ale bede jeszcze szukac. Poki co mam kilka innych linkow.
Moze sie przydadza...

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10264

http://www.zwierzaki.org.pl./

http://arka.strefa.pl/zaginal.html

http://www.psy.warszawa.pl/psy/kliniki23022005.htm

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob kwi 08, 2006 22:00 przez Anna_33, łącznie edytowano 1 raz

Anna_33

Post » Sob kwi 08, 2006 19:41

zadzwon tu
Ursynowska klinika dla zwierząt ul. Strzeleckiego 10 E
tel. 644-95-31
oni sa calodobowi

jeszcze znam tel na dereniowa ale oni raczej odwoza "znaleznych" pacjentow na strzeleckiego
6410837 dereniowa 6

Klinika Małych Zwierząt SGGW

Warszawa
ul. Nowoursynowska 159 c, tel. 022 5939104
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Nie kwi 09, 2006 18:37

Znam Bożuchę, kot był wykastrowany.

otka

Od: Wto lis 22, 2005 20:10

Post » Pon kwi 10, 2006 12:52

Tak dlugo cisza....niesmialo spytam..moze sie znalazl??

Anna_33

Post » Pon kwi 10, 2006 20:26

Nic o tym nie wiem. Bożucha planuje dać ogoszenia w prasie. Dotychczasowe dzialnia niestety nie daly rezultatu.

otka

Od: Wto lis 22, 2005 20:10

Post » Wto kwi 11, 2006 11:59

Belgradzka 1A
Dembego 21
Dereniowa 7
Fosa 36
Hawajska 16
Janowskiego 50
Koncertowa 10/73
Łukowa 3
Małcurzyńskiego 11
Rabbego 13a
Słonki 31
Strzeleckiego 10e
wszyscy weci z ursynowa, jakich znalazłam. Napewno jest jeszcze wet naprzeciwko tesco, po drugiej stronie KEN, i jeszcze dwóch na Belgradzkiej.
trzymamy kciuki i pazurki za szybkie znalezienie :ok:

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Wto kwi 11, 2006 16:47

ivette...
Dereniowa 6
na bank
wiem bo tam chodze :D

i obok mojego chlopaka... nie wiem czy to ta na koncertowej czy nie ma adresu symfonii 5. w kazdym razie w bloku symfonii 5 jest :D
Nie robię już drapaków.

covu

[poprzednia]