Badania na elektroforezę białek i specyficzną lipazę dziś zleciłam jeszcze więc czekam na wyniki i się tu pojawię

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jolabuk5 pisze:Fajnie, że ma lepszy apetyt, to bardzo ważne. Wyniki nie są złe, tylko ten stosunek albumin do globulin trochę za niski, jak przy FIP.
Delia pisze:Witam.pewnie pisze nie tu gdzie trzeba ale nie mogę znaleźć mojego wątku..Mam problem z 7 miesięczna kotka,która mam od 2 miesięcy .Od początku jak ja kupiłam była drobną,jadła często ale bardzo mało,później miała katar,kaszel i zaropialr oczy.To leczyliśmy antybiotykiem.Niedwno zauważyłam,że ma duży brzuszek.Na USG wet stwierdził że kotka ma płyn w brzuszku.zbadal ten płyn i był żółty dość gęsty .Wyniki badań są też nie zbyt dobre.Moze ktoś się zna na interpretacji wyników i mi powie co to może być .Narazie bierze sterydy. Myślałam ,że mogę wkleić zdjęcie wynikównapisze te nieprawidłowe z tego co mam, erytrocyty 4,92. Hematokryt 21. Hemogl 7.1. Limfocyty 0.6. Trombocyty. 41. Albuminy. 20,3. Białko całkowite 97.1. GLO 76,6
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości