WARSZAWA TORWAR PILNIE POTRZEBNE TRANSPORTERY!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2022 8:17 Re: WARSZAWA TORWAR PILNIE POTRZEBNE TRANSPORTERY!!!

Klementy_na jakie podkłady najbardziej chłonne wg Ciebie?

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro mar 16, 2022 19:37 Re: WARSZAWA TORWAR PILNIE POTRZEBNE TRANSPORTERY!!!

Klementy_na pisze:Dzień dobry

Byłam przed chwilą, transporterów i karmy maja na teraz dość, ale to sie oczywiście może zmienić, warto później dopytac.
Na dzis potrzebne podkłady higieniczne, zostawiłam pewna ilość. Najlepsze są (moim zdaniem - dla kotów) 60x 60 i nie zwierzęce, ale takie z apteki.

Zwierzęce są cienkie i mało chłonne a cena podobna.

Tylko jeśli ktoś sie wybierze to najlepiej od razu pytac o wolontariuszy (a nawet od tych od zwieząt:) Inaczej podkłady moga tradić nie do tego działu. Tylko ta osoba, która opiekuje sie zwierzętami bezpośrednio, wie co jest potrzebne na dany moment. A takie podkłady to rewelacja - szczególnie w podróży dobrze się sprawdzają.

Jest też zapotrzebowanie na miseczki, ja koło siebie nie mogłam znaleźć, ale najlepsze chyba byłyby takie jednorazowe z dużych sklepów.

najlepiej podpisać na kartonie, opakowaniu " uwaga: zamówienie do magazynu dla zwierząt" i wtedy podkłady pójdą do zwierzaków

zapotrzebowanie stale się zmienia, rano jest ok, po południu juz nie musi, cały czas potrzebujemy karm weterynaryjnych

teraz wyposażamy szpitalik, potrzebujemy:

5 regałów
3 klatki kennelowe duże
Zamykana szafa
Stół do badania.
Lampa stojąca - punktowe światło

Mata dezynfekcyjna na wejście

w razie czego podam bezpośredni kontakt do koordynatorki działu zoo, ja jestem z dostaw, współpracujemy, żeby niczego naszym zwierzakom nie zabrakło

dziękujemy za pomoc
ObrazekObrazek
stópka Kopciuszka pasuje do pantofelka jak trup do trumny
Muszę dodać, że nie jest to nabór na projektanta Wilczego Szańca. Stanowisko żadne, płaca żadna, ambitne zajęcie żadne. Najambitniejsza jest procedura.

kubeczek

Od: Śro kwi 09, 2008 15:11

Post » Czw mar 17, 2022 7:04 Re: WARSZAWA TORWAR PILNIE POTRZEBNE TRANSPORTERY!!!

tabo10 pisze:Klementy_na jakie podkłady najbardziej chłonne wg Ciebie?
Ja nie Klementy_na, ale... Najbardziej chłonne są podkłady Seni z apteki. Takie dla ludzi. Do standardowego transportera warto brać rozmiar 90X60 cm, bo złożone na 4 dobrze pasują, są miękkie i mogą służyć za miłe posłanko.
W aptekach są opakowania po 5 sztuk (można w nie wyposażyć kogoś na drogę) i po 30 sztuk (wygodne do użytku na miejscu).
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw mar 17, 2022 8:04 Re: WARSZAWA TORWAR PILNIE POTRZEBNE TRANSPORTERY!!!

W efekcie moje transportery,a także używane smycze,kagańce,obroże,szelki dla psów, miseczki,trochę karmy wylądowały wczoraj na Dw.Centralnym.

Po prostu pojechałam tam wieczorem ze znajomym i chodziliśmy obwieszeni tymi smyczami,kagańcam i z kontenerami w rękach po hollu głównym,peronie i wokół dworca,gdzie są wydawane posiłki i produkty higieniczne szukając ludzi ze zwierzętami,żeby im bezpośrednio do rąk przekazać potrzebne akcesoria. I aby pomóc też przepakować zwierzę od razu. Wypatrywałam babć staruszek z kotami na rękach,za pazuchą,w reklamówkach ,bo one najgorzej sobie poradzą pewnie:( Akurat nie było takich przy nas. Ciut wcześniej za to wolontariuszka wypatrzyła spory karton z otworami -podróżowała w nim śliczna szylkretka. Przez 30h tam była:( Od razu dostała od wolo transporter,kuwetkę na siusiu itd. Zwykle jest tam 2-4wolontariuszy do zwierząt ,mają kartkę z informacją ANIMALS i torbę z akcesoriami.
Do nas akurat ludzie (starsza kobieta z córką )sami podeszli widząc transportery i prosząc o wymianę,bo pękł im jeden zaczep w tym,który mieli. Dostali nowy,ale kot syczał i nie dał się zestresowany przepakować:( Zabrali transporter na potem,bałam się ryzykować wyciąganie siłowe na peronie kota,a do toalety dworcowej nie bardzo zmęczeni chcieli iść przez cały dworzec,by przepakować tam spokojnie kota w zamkniętej kabinie (bo tylko na to wpadłam,by było bezpiecznie).
Chętnie też poszła miska silikonowa składana dla kota i butelka z poidełkiem-takie 2w1 turystyczne dla pieska oraz szelki dla suni (wprawdzie sapała i się kręciła,więc nie udało się jej od razu ubrać,ale myślę,że potem na spokojnie Państwo wyregulują długości szeleczek i się przydadzą,bo sunia bardzo ciągnęła).

Z info od wolontariuszy potrzeba non stop transporterów dla kotów, BEZPIECZNYCH szelek dla kotów, podkładów,kagańców dla psów,misek -nawet czystych pojemników plastikowych po ludzkim jedzeniu (ja wzięłam wszystko co miałam,a gromadzę dla bezdomniaków po mięsie paczkowanym,z pracy zbieram od kolegów po cateringu i daniach gotowych, każde inne mające gruby plastik),karmy w małych pojemnościach 1kg dla psów,puszki dobrej jakości, przysmaki (my zwieżliśmy ciasteczka dla psów,gryzaki i kurze łapki:)bo niestety moje psy wzgardziły ,saszetki lub 85g puszki dla kotów.
Do nas też zgłosili się ludzie prosząc o kuwetę dla kota ze żwirkiem ,niestety nie miałam i nawet nie wpadłam by jakąś z domu awaryjnie zabrać:( Dałam za to 2 podkłady. Myślę,że przydałoby się nawet wieko od pudełka po butach (takie z grubszego kartonu),by robiło za kuwetkę.

Dary można zostawić bezpośrednio w magazynie dla zwierząt lub u wolontariuszy (w hollu głównym szukać),nie trzeba łazić samemu po dworcu i szukać- ale my mieliśmy taką potrzebę i każde oko wypatrujące dodatkowo zwierza się przydało. Choć i tak na granicy jest pewnie o niebo gorzej:( Wwa to już kolejny punkt tranzytowy,większość uchodźców miała już koty w transporterach lub plastikowych koszach transportowych.Choć zawsze trafi się jakiś w przeszczanym kartonie z dziurami i dla każdej takiej sytuacji warto tam być! Zresztą już słyszy się o zaginionych/znalezionych zwierzakach uchodźców (a to kot uciekł na Gdańskim z rąk i znaleziono go na peronie,a to ktoś znalazł kota w takiej zamkniętej plastikowej pasiastej torbie bazarowej,który został na peronie jak autobus odjechał-o kocie zapomniano:( Dramaty. Zwierzęco-ludzkie piekło zafundowane nam.Nie przeżyłam wojny osobiście Boże uchowaj!,ale takich tortur psychicznych nie mialam jak żyję!Ryczę codziennie jak widzę w mediach dramat opuszczonych zwierząt na ulicach Ukrainy,które giną w wybuchach albo padną zaraz z głodu,bo pomoc nie dotrze, dramat tych zakleszczonych w piwnicach zawalonych budynków kotów...
ps. I jeszcze jedno ważne,trzeba być delikatnym,bo niektórzy nie chcą żadnej pomocy, karmy,nic -są zmęczeni podróżą,rozdrażnieni i to trzeba też wyłapać i uszanować.

tabo10

Post » Pt kwi 01, 2022 17:55 Re: WARSZAWA TORWAR PILNIE POTRZEBNE TRANSPORTERY!!!

Jaka jest sytuacja na Torwarze? Mam transporter i podkłady. Przydadzą się?
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pt kwi 01, 2022 20:48 Re: WARSZAWA TORWAR PILNIE POTRZEBNE TRANSPORTERY!!!

Ja tez mam transporter dla kota. A szelki mam takie zwykle dla malego kota i do tego krotka smycz ale na zwykly sznurek nie wiem czy sie przyda. Mam tez napoczety naturalny zwirek ktorego moj kot nie chce. Ja moge na centralny dostarczyc ale gdzie dokladnie?

ttiot

Od: Pt lut 18, 2022 14:07

Post » Pon kwi 04, 2022 6:57 Re: WARSZAWA TORWAR PILNIE POTRZEBNE TRANSPORTERY!!!

Na Dw.Centralnym póki co nie brakuje transporterów,jedzenia itp. Byłam wczoraj (tzn.03.04.od.21.00 do 24.00 w nocy) z czterema transporterami (od Darczyńcy z miau :201494 )i nie trafił się kot w potrzebie. Zostawiłam na potem. Podobno o 12.00 w południe przyjechał z uchodźcami jakiś kot w samej torbie:( przy nas się nie trafił.Było kilka,ale zabezpiecznych, w swoich transporterach. Czekaliśmy na 3 pociągi z Uchodźcami w tym z Chełma i Przemyśla. Dużo mniej osób już dociera niż jeszcze 2tyg.temu,gdzie były tłumy.Ci co mogli już uciekli,reszta nie może się wydostać lub nie daje rady:(

Na Dw.Centralnym funkcjonuje magazyn,gdzie można zostawić rzeczy dla zwierząt ,najlepiej poprzez wolontariuszy od zwierząt (w hali głównej na środku,pod kasami jest punkt pomocowy,gdzie można się dopytać dokąd zanieść),chodzą też wolontariusze (mają kartki z info,że są od zwierząt)i im można dary przekazać.Ale z tego co mówili mają zapas. Może bardziej na Dw.Zachodnim potrzeba,a najbardziej pewnie na granicy...

tabo10

[poprzednia]