Panny B&B&P&S

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 27, 2004 15:01

jeszcze raz dzieki wielkie zalatany :D :D :D
przyda sie nie tylko moim pannom
a bazylka juz po kroplowce podskornej - pierwszej i na razie ostatniej
no i przestawiamy sie z nawykow zywieniowych
Bazylka ma Renal
Balbinie przypada wiec Indoor i Sensible
no ale stac to swobodnie w misce nie moze
wiec bede miala zabawe z chowaniem i pilnowaniem misek
za 3 tygodnie kontrola
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Sob sie 28, 2004 10:46

Pozdrowienia i kciuki za Bazylkę! :)
Mysza, Felinka, Zenuś, Malutek i Pipi

www.empatia.pl/futro

Trop

Od: Czw sie 28, 2003 12:26

Post » Sob sie 28, 2004 13:30

Moj Zenek tez mial wyniki nieznacznie ponad norme. Wet nakazal odstawienie suchej karmy. Po pol roku "rosolkow" wyniki wrocily do normy, tzn sa wysokie, ale ciagle sie mieszcza w normie.

AlkaM

Od: Nie sty 04, 2004 6:14

Post » Sob sie 28, 2004 13:51

Trop dzieki za kciuki
Alka - czytalam twoj watek o kroplowkach, i ten o rozolkach ( zastanawialas nad tauryna w gotowanym) - ciesze ze Zenkowi lepiej :D
Moje koty sa niechetne domowemu jedzeniu - zawsze wolaly suche - szczegolnie Bazylka
Jezeli wolalby gotowane to wet mial dla mnie preparat do mieszania z domowym jedzeniem - zmniejsza wchlanianie czynnikow wplywajacych na wzrost kreatyniny
Nie dopytywalam sie dokladnie bo nie chce Bazylce za duzo mieszac na poczatku w jadlospisie - tak to zmieniam tylko rodzaj suchego a nie caly typ zywienia.
Zobaczymy co wykaze kontrola za 3 tygodnie.
Obrazek

Kaska

Post » Czw wrz 16, 2004 16:34

No i mamy ciag dalszy z rozrywki
Kotem nerkowym jest tez Balbina - jak wyszlo przy okazji badan- ma kreatynine 168,6 ( norma 159,1) a mocznik 12,72 ( przy normie 11,62)
oraz uczulenie powazne na weta, histerie na widok samochodu, zalatwianie sie w przenosce ( lub w rekawie marynarki kiedys, ktora mialam na sobie) itd
nawadnianie robi nasz wet nie przez kroplowke ale podajac plyny podskornie strzykawka
Balbina wczoraj pogryzla, podrapala mnie, Jacka, weta, posikala sie na stole , zaslinila sie gesto jak buldog - ten sam zabieg wczesniej u Bazylki przeszedl bez mrugniecia okiem u kociny
Tak wiec dzisiaj zabieg przeprowadzilismy w domu - przy pomocy Batki jeszcze - obylo sie bez strat w ludziach - kot mniej zestresowany - ja zdobylam nowa sprawnosc

co do zywienia - Bazylce RC Renal nie wchodzi
dostalismy magiczny proszek Ipakitine do mieszania z mokrym
wchodzi domowe zarcie ale tez niechetnie i malo, bardzo dobrze wchodzi mokra animonda i inne puszeczki z wyzszej polki

teraz probujemy karmy animals wellness niemieckiej firmy Vet- Concept - ktos slyszal o tym producencie ? materialy sa bardzo zachecajace ?

Balbinie wchodzi wszystko jak zawsze - jest typowym okraglutkim nerkowcem o lsniacej siersci, ktory zje wszystko co nie jest plastikiem i drewnem 8)

AlkaM - moze podaj mi przepis na te rosolki - bo moje to sobie moge wsadzic, hmm, nigdy nie bylam przekonana do moich zdolnosci kulinarnych - w koncu jakis powod w tym jest ze to Jacek gotuje :wink:
Obrazek

Kaska

Post » Czw wrz 16, 2004 16:59

Kaska, a moze Troveta (RID bodajze) sprobuj? Jeszcze chyba jakis Hills jest nerkowy...

Trzymam za obie nerkoweczki :ok: i za gotowanie odpowiednich rosolkow tez :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw wrz 16, 2004 17:08

hills nerkowy czyli k/d suchy jest zdaniem Czarnej mniamniusny calkiem. Niestety mokry (w puszkach) nadaje sie jedynie do wyciepania za okno (tez jej zdaniem). Trovet RID puszki - raz na jakis czas wchodza...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw wrz 16, 2004 17:11

musze dorwac lecznice gdzie rozwazaja - teraz kupilam od dystrybutora 0,5 kilo tej karmy wellnes - wczoraj Bazylka probke zjadla - a dzis nie podchodzi :?
Balbina oczywiscie zaraz po uwolnieniu z nawadniania pognala do michy i sie zazerala
czy jest Light dla nerkowcow ?? :wink: bo ona jeszcze nadwagi nie ma - ale szybko sie do niej zbliza :roll:
Obrazek

Kaska

Post » Czw wrz 16, 2004 17:13

Tak z ciekawosci weszlam sobie poczytac o tym Animals Wellness.Droga karma musze przyznac no ale jak ma pomoc nereczkom to czemu nie :D
Za zdrowko :ok:

Mordunia

Od: Czw wrz 02, 2004 20:51

Post » Czw wrz 16, 2004 17:16

Mordunia ona w Polsce nie jest az tak droga - 1,5 kg kosztuje 48 zl
tzn jak na nerkowa nie jest droga
Obrazek

Kaska

Post » Czw wrz 16, 2004 17:25

Zapomnialam, ze jest jeszcze Eukanuba Renal, ale ona po pierwsze chyba najdrozsza (lecznicza Eukanuba jest najdrozsza generalnie) a poza tym koty chyba nie przepadaja :roll:

Pewnie skonczy sie u Ciebie tak jak u mnie swego czasu (no, do tej pory, tylko wyszlam juz z "nerkowego kacika" :wink: ) - bedziesz miala wybor wszystkich karm nerkowych i zmieniala co kilka dni, bo Bazylka bedzie wybrzydzac :lol:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw wrz 16, 2004 17:25

Kaska pisze:Mordunia ona w Polsce nie jest az tak droga - 1,5 kg kosztuje 48 zl

1,5 kg kosztuje ok 18€ przynajmniej taki cennik jest na stronie tej firmy natomiast wlasnie czytam pewne forum gdzie odpowiada lekarz i bardzo poleca wlasnie ta karme. Wellness jest ponoc najlepszym w tej chwili produktem na rynku nimieckim bo ma 65%zawartosci mieska w sobie i 90% przetwarzania produktu w ukladzie trawiennym i 0 chemii, natomiast moja purina ma 15% mieska a reszta to jest na bazie roznych roslinek, ktore nie sa z zadnych upraw bio wiec moga miec duzo pescytydow. Naszczescie Macka wcina tez mieska i inne produkty ale chyba zrezygnuje z tej karmy.

Mordunia

Post » Czw wrz 16, 2004 17:34

Mordunia - no wlasnie patrzac na ulotki ma super sklad
a dystryburor polski w Krakowie pod nosem
karmy bytowe sa w takiej samej cenie
1,5 kg 48 zl
3 kg 86 zl
5 kg 135 zl
10 kg 258 zl
no i bylam ciekawa jak ta karma jest w Niemczech postrzegana - czy to nie firma krzak jakas - no ale wyglada na to ze nie
To co ? Przy okazji nastepnej wizyty w Polsce zaopatrujesz sie ? , czy mam Ci wyslac paczke ???

Beata - pewnie tym sie skonczy :roll:
Obrazek

Kaska

Post » Czw wrz 16, 2004 17:45

Kaska pisze:Mordunia - no wlasnie patrzac na ulotki ma super sklad
1,5 kg 48 zl
3 kg 86 zl
5 kg 135 zl
10 kg 258 zl
no i bylam ciekawa jak ta karma jest w Niemczech postrzegana - czy to nie firma krzak jakas - no ale wyglada na to ze nie
To co ? Przy okazji nastepnej wizyty w Polsce zaopatrujesz sie ? , czy mam Ci wyslac paczke ???

Moja naszczescie nie nerkowa. Na tym forum sa i tez przychylne zdania o purinie. Pozatym bede musiala jedna mala pczke zakupic najpierw by zobaczyc czy morda bedzie to jadla. Jest pod tym wzgledem okropna i czasem zal jest, ze nie kreca sie inne koty w poblizu. Najadly by sie tak, ze lezalyby girkami do gory z przejedzenia.

Mordunia

Post » Czw wrz 16, 2004 17:50

Mordunia pisze:
Kaska pisze:Mordunia - no wlasnie patrzac na ulotki ma super sklad
1,5 kg 48 zl
3 kg 86 zl
5 kg 135 zl
10 kg 258 zl

Moja naszczescie nie nerkowa. Na tym forum sa i tez przychylne zdania o purinie. Pozatym bede musiala jedna mala pczke zakupic najpierw by zobaczyc czy morda bedzie to jadla. Jest pod tym wzgledem okropna i czasem zal jest, ze nie kreca sie inne koty w poblizu. Najadly by sie tak, ze lezalyby girkami do gory z przejedzenia.

maja tez karme normalna - bytowa- K2 fit sensitive - dwa rodzaje
Batka wlasnie dla Amfy dostala na swoje imieniny 8)
Zobaczymy jak wchodzi :wink:
Purina zla tez nie jest :D
Obrazek

Kaska

[poprzednia][następna]