potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 22, 2014 17:28 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

Agłaja^..^ pisze:Dzwoniłam do Pani Haliny, po tej cięzarnej wysterylizowana została chyba jeszcze 1 kotka, osoba łapiąca chyba troszkę miała problemy zdrowotne, ale Pani Halina obiecała, ze teraz ostro wezmą się do roboty, jeszcze kilka kotów zostało do sterylizacji, ale na szczęscie podobno zadna kotka teraz nie jest w widocznej ciązy.
Trzymam mocno :ok: za dziewczyny, więcej :ok: tez się przyda :kotek:

Zawsze! :ok: :ok: :ok: :mrgreen:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto maja 27, 2014 10:24 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

2 kocury wyciachane, podobno kotek juz na razie zadnych nie widać, oprócz tych zrobionych, więc chyba jest dobrze :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Wto maja 27, 2014 16:44 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

świetna robota !
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro maja 28, 2014 13:23 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

Gratulacje!! :piwa:

Chiara

Post » Czw maja 29, 2014 13:28 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

to nie moja zasługa, ale chętnie przekaze komu trzeba :D
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Nie cze 08, 2014 10:47 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

Wczoraj dzwoniła do mnie Pani Halina.Potwierdza, ze zostały na tym osiedlu kocury i niestety jedna malutka kotka, nie dająca się na razie złapać, niedawno poroniła.Podobno powolutku zaczyna się oswajać, więc mam ogromną nadzieję, ze przed ew. następnym porodem dadzą radę ją złapać.
Teraz natomiast Pani Halina zajęta jest inną sprawą.W Ustce u pewnej karmicielki jest masa kotów, kotek, kocurów, kociąt...kotek jest podobno 19, z pomocą Pani Haliny i UM udało się wyciąć na razie 6 kotek.Koty są tam chore, ale tym tez ma się zająć UM.To nie jest niestety wszystko.Te koty przyszły tam z jakiejś ogromnej wylęgarni, gdzie tez jest ich mnóstwo...Więc jak widać w Ustce dziewczyny mają teraz pełne ręce roboty.I klatka bardzo się przydaje.
Strasznie jestem zadowolona, ze poznałam Panią Halinę i przekonałam ją do sterylek, teraz w Ustce robi tyle dobrego :lol:
Jeśli zagląda tu na wątek ktoś z Ustki to bardzo potrzebne są osoby do pomocy, dziewczyny błyskawicznie wszystkiego nie ogarną, a tu najbardziej liczy się czas.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Nie cze 08, 2014 13:13 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

Talonów starczy ? Bo jakby co to wiesz... :wink:

Kciuki za powodzenie akcji! :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Pon cze 09, 2014 8:02 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

Wiem, wiem :D już przekazałam info, zeby cięli bez względu na ilość.
Oj, kciuki na pewno się przydadzą, bo sytuacja naprawdę ciężka.Ale najważniejsze, ze pomału do przodu!
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Pon cze 09, 2014 8:05 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

Cudownie, że Pani Halina rozszerza swoją działalność :1luvu:
Ja dobrze pamiętam, że trafiłaś na Panią przez ogłoszenie ?
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto cze 10, 2014 10:05 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

kinia098 pisze:Cudownie, że Pani Halina rozszerza swoją działalność :1luvu:
Ja dobrze pamiętam, że trafiłaś na Panią przez ogłoszenie ?

Akurat nie, spotkałyśmy się...przy śmietniku pełnym kotów :D i wtedy zagadnęłam ją o sterylizację, wymieniłyśmy się numerami tel., powiedziała, że czemu nie, moze pomyśleć o sterylizacjach.I tak jakoś poszło :lol:

A liczba wysterylizowanych tam kotek wzrosła już do 10 :lol: , wet, który ma tą babkę pod opieką, jest naprawdę mądry, sam łapie często bezpańskie kicie i je sterylizuje, więc mam nadzieję, ze szybko w tym wielkim kocim stadku się znacząco polepszy :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Nie lip 13, 2014 14:03 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

Agłaja^..^ pisze:Wczoraj dzwoniła do mnie Pani Halina.Potwierdza, ze zostały na tym osiedlu kocury i niestety jedna malutka kotka, nie dająca się na razie złapać, niedawno poroniła.Podobno powolutku zaczyna się oswajać, więc mam ogromną nadzieję, ze przed ew. następnym porodem dadzą radę ją złapać.

ta kicia złapana i wycięta :1luvu: jednak inna, chyba jej siostra okociła się, male mają ok.miesiąca, Mieszkancy szukają im domów, matka jest juz na tyle oswojona, ze chyba bez problemu da się złapac.Nie jest więc zle.

A tamto duze stado juz chyba opanowane, została chyba tylko 1 dzika, niewycięta kotka, trochę kontakt z karmicielką jest utrudniony(moze miec schizofrenię), ale wazne ze syt. opanowana.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Nie lip 13, 2014 14:10 Re: potrzebne $ na pułapkę dla wolontariuszy z Ustki

Agłaja^..^ pisze:
Agłaja^..^ pisze:Wczoraj dzwoniła do mnie Pani Halina.Potwierdza, ze zostały na tym osiedlu kocury i niestety jedna malutka kotka, nie dająca się na razie złapać, niedawno poroniła.Podobno powolutku zaczyna się oswajać, więc mam ogromną nadzieję, ze przed ew. następnym porodem dadzą radę ją złapać.

ta kicia złapana i wycięta :1luvu: jednak inna, chyba jej siostra okociła się, male mają ok.miesiąca, Mieszkancy szukają im domów, matka jest juz na tyle oswojona, ze chyba bez problemu da się złapac.Nie jest więc zle.

A tamto duze stado juz chyba opanowane, została chyba tylko 1 dzika, niewycięta kotka, trochę kontakt z karmicielką jest utrudniony(moze miec schizofrenię), ale wazne ze syt. opanowana.

Gratulacje! :1luvu: :piwa: :1luvu:

Chiara

[poprzednia]