Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ivette pisze:kot nie je z nieznanych przyczyn- należy mu zbadać krew
kot prawie nie pije- musi dostać kroplówkę, kilka ml tego płynu nie pokryje zapotrzebowania kota na płyny, a wlew podskórny raczej każdy wet umie zrobić
co do problemów z zębami, to chyba lekarz go zbadał, obejrzał jamę ustną i zęby?
vivien pisze:basia19, a spróbuj zmiksować to mięso, pomieszać z wodą i taka pastę podać mu w strzykawce (bez igły) do pysia.
basia19 pisze:Byłam dziś u weterynarza z kotem, tylko mój Rysiu zachowywał się dziś okropnie podczas badania. On ogólnie bardzo się stresuje, ale dziś przeszedł samego siebie. Doktor wymacał mu cały brzuch i stwierdził, że żadnych bezoarów nie wyczuwa pod palcami. Chciałby zaproponować badania krwi, ale kotu wtedy trzeba podać jakieś leki nasenne. To samo dotyczy sondy, kot może ją sobie sam wyrwać, bo widać co teraz wyprawiaPrzepisał Relanium dla kota, ale nawet nie wiem jak mu podać tą tabletkę
Wkładam ją kotu do pyszczka, ale jak czuje cokolwiek w buzi, to zaraz to wypluwa
Będę próbować, aż do skutku
![]()
Pozdrawiam was ciepło
vivien pisze:Wydaje mi się, że relanium przepisuje się kotom w ekstremalnych przypadkach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510, miau333, puszatek i 172 gości