Trójkolorowa Chili - fotki z DS w Poznaniu :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 31, 2013 21:37 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Karena, zerknij na pw :)

Ooo, juz zerknęłaś :) thanks :kotek:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Czw sty 31, 2013 23:02 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Zapraszam na odświeżony bazarek :-)
viewtopic.php?f=20&t=147740
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt lut 01, 2013 13:09 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Karena, przecież dodzwonić się na Franciszkańską to cud.
Mam jednak nadzieję, że z kicią wszystko w porządku.

Zajrzałam na bazarek i kusi mnie kula piorąca. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt lut 01, 2013 13:34 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Oby dała się oswoić, bo nie wyobrażam sobie wypuścić ją z powrotem na zimno...

Karena

Post » Pt lut 01, 2013 17:56 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Mam wieści prosto od kici 8)
Zdrowotnie- dobrze, objawy przeziębienia ustępują, kotka ładnie je, z brzuszkiem " też w porządku" - znaczy ciązy nie ma( :roll: ) , na robaki dziś dostała.
Jest śliczniutka, i drobiniutka i....dzikutka :( Na widok dr rozpłaszcza się w kuwecie, syczy a i łapkom strzela..Wzięta ( rękawice spawalnicze) i w ręcznik owinięta juz się nie szamocze....Genaralnie mega wystraszona. I obawiam się, że wpuszczona w mieszkanie zaszyje sie w jakimś niedostępnym kącie na miesiąc..Dla mnie to kandydatka do hodowania w klatce, no chyba, że domek nie ma strasznych dziur do zaszywania się.
Pstryknęlam parę fotek, jak zrzucę na komputer to prześlę do Kareny na maila (ciągle nie odrobiłam lekcji z wlkejania na forum)

zjawka

Post » Pt lut 01, 2013 20:22 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Kurcze... czy ja dobrze zrobiłam zabierając ją? Ona jedyna ze stada podchodziła tak blisko (nie licząc kocura dochodzącego z domków na darmowe żarełko :twisted: ). Czy ja jej tym nie zrobiłam krzywdy? :( Kucharz, który dokarmia koty też mówił, że ona podchodziła blisko i prosiła o jedzenie.
Rozmawiałam z koleżanką, mimo tego jest gotowa dać jej to DT. Jest świadoma, że kotka może się schować. Może jak nikt jej nie będzie na siłę ruszał, brał na ręce, jakoś się oswoi?
Ostatnio edytowano Pt lut 01, 2013 20:29 przez Karena, łącznie edytowano 1 raz

Karena

Post » Pt lut 01, 2013 20:29 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Karena pisze:Kurcze... czy ja dobrze zrobiłam zabierając ją? Ona jedyna ze stada podchodziła tak blisko (nie licząc kocura dochodzącego z domków na darmowe żarełko :twisted: ). Czy ja jej tym nie zrobiłam krzywdy? :(
Rozmawiałam z koleżanką, mimo tego jest gotowa dać jej to DT. Jest świadoma, że kotka może się schować. Może jak nikt jej nie będzie na siłę ruszał, brał na ręce, jakoś się oswoi?

Nie roztrząsaj tego "czy dobrze zrobiłaś" w najgorszym razie kotka została wyleczona. Najlepiej, gdyby trafiła teraz do kogoś doświadczonego... Jeśli jest dzika to może lepiej oddać jej wolność? Jak rozumiem obszar, na którym żyła jest względnie bezpieczny (jeśli nie to trzeba oswajać)?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

Post » Pt lut 01, 2013 20:33 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Hebi pisze:
Karena pisze:Kurcze... czy ja dobrze zrobiłam zabierając ją? Ona jedyna ze stada podchodziła tak blisko (nie licząc kocura dochodzącego z domków na darmowe żarełko :twisted: ). Czy ja jej tym nie zrobiłam krzywdy? :(

Nie roztrząsaj tego "czy dobrze zrobiłaś" w najgorszym razie kotka została wyleczona. Najlepiej, gdyby trafiła teraz do kogoś doświadczonego... Jeśli jest dzika to może lepiej oddać jej wolność? Jak rozumiem obszar, na którym żyła jest względnie bezpieczny (jeśli nie to trzeba oswajać)?

Tak, to jest bezpieczny obszar. Są budki, jest jedzenie. DT nie miał kota, ale ma doświadczenie z psami i sąsiadkę kociarę, w razie gdyby potrzebna była pomoc lub porada. Ogólnie koleżanka nie będzie nic robić na siłę da jej swobodę wyboru miejsca, nie będzie jej absolutnie brać na ręce, głaskać, jeżeli kotka nie będzie sobie tego życzyła.

W najgorszym wypadku ją wypuszczę... Dobrze byłoby ją od razu ciachnąć, ale nie wiem, czy nie za młoda i za mała.

Karena

Post » Pt lut 01, 2013 20:43 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Potrzebujemy czasu, i my i kocia ( IMIĘ proszę :mrgreen: ), tu każdy dzien może wiele zmienić, a jeśli domek gotów do hodowli podkanapowej kota to jest szansy trochę więcej. To młoda koteczka, a takie są oswajalne :)
( tylko niech domek patrzy, gdzie ma takie dziury , gdzie kota się nie sięgnie, typu zabudowana, ale nie całkiem wanna, czy ciąg szafek w zabudowie, gdzie kot wlizie, ale dostępu do niego nie bedzie...

zjawka

Post » Pt lut 01, 2013 21:02 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Można zaproponować imię? Chili (czyt. czili). Ostra jak papryczka chili, a wygląd też jakby miejscami ją ktoś papryczką posypał (te rudości na futerku).
Karena, na razie nie panikujmy. Koteczka pewnie nigdy z życiu nie była w zamkniętym pomieszczeniu z ludźmi, w dodatku ci ludzie dają kłuje i inne tego typu "przyjemności". Ale jest szansa, że jak poczuje się lepiej, napełni brzusia dobrym jedzonkiem i odeśpi swoje w ciepełku, to zrozumie że człowiek nie jest taki zły. I w to trzeba wierzyć :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lut 01, 2013 21:29 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Moze byc Chili :) Ja nie chcialam jej nazywac, zeby sie za bardzo nie przywiazac ;) Macie racje, dajmy jej czas i szanse, DT jest uparty nie poddaje sie latwo, wiec jezeli nie bedzie nprawde zle, to nie zrezygnuje. Najwazniejsze czy Chili zaakceptuje psa...

Karena

Post » Pt lut 01, 2013 22:31 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Karena, jak jeszcze nie śpisz to do poczty zajrzyj, plisss :)

zjawka

Post » Pt lut 01, 2013 22:54 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Zjawko, dzięki wielkie za zdjęcia :-)

Widać, że jest przerażona...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karena

Post » Pt lut 01, 2013 22:57 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Jak się przyjrzeć w kolejności w jakiej były robione ( tu na forum chyba kolejność jest zmieniona) to na poczatku było takie najbardziej rozpłaszczone w kuwecie, później, po chwili gadania do niej, te uszka trochę poszły do góry, no a na koniec, może trochę za szybko się wyprostowałam, i uszka znowu opadły... :(
Ale ładniutka jest i musi się jej powieść :ok:

zjawka

Post » Pt lut 01, 2013 23:10 Re: Najmniejsza ze stada - czy da sobie szansę na dom?

Ja mówię, że będą z niej koty :D :ok:
Śliczniutka jest :1luvu:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]