MiauKot 3 - najświeższe informacje na naszym FB-zapraszamy:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 11, 2012 21:54 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

melduję się :)
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Wto cze 12, 2012 8:42 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Tak patrze na tą pierwszą stronę i zabrać się nie mogę do aktualizacji. Za to stronka www coraz bardziej aktualna. Majkowiec dzielnie wprowadza koty na stronę. CzArNaM i jej TŻ dbają o wizerunek stronki w kwesti technicznej. Ja postaram się jeszcze w tym tygodniu wrzucić tam sprawozdania i tak powoli powolutku powolutucienku stronka robi się aktualna. Wiem, że strasznie wolno nam to idzie ale nie zawsze wszytko układa się tak jak byśmy chcieli :oops:

Dlatego bardzo jesteśmy wszystkim naszym przyjaciołom wdzięczni i bardzo dziękujemy za tyle cierpliwości i wyrozumiałości :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak do tego wszystkiego jeszcze uporamy się z remontem CC to zrobimy wielką impreze :piwa: :smokin:

Po dzisiejszej nocy zastanawiam się dlaczego ja mam koty i po kiego diabła wstaje w nocy, żeby zobaczyć co się stało. Efekt tego był taki, że jak wstałam i zobaczyłam co zbroiły to wkurzyłam się okropnie. Zrzuciły wszystkie doniczki z kwiatami (wszystkie=AŻ 3), które jakimś cudem się uchowały do dzisiejszej nocy a że kwiaty wieczorem podlewałam to błotko przykleiło się w różne miejsca np. ściana, tv, dywan, panele itp. Hmm...czy one w bejsbol grały tymi doniczkami, bo nie możliwe, żeby doniczka, która wisi po przeciwległej ścianie dała odcisk w tak odległym miejscu 8O Po próbie sprzątnięcia tego a dokładnie nie udanej próbie, bo tylko zapaćkałam wszystko jeszcze bardziej,po godzinie doszłam do wniosku, że sprzątne rano to może trochę przeschnie i odkurzacz będe mogła włączyć (bo tak w środku nocy trochę głupio). Oczywiście wszystkie pomysły rozbudzonego w środku nocy ludzia są do bani, ale o tym przekonałam się rano jak musiałam wstać do roboty, bo..nie dośc, że przyspałam, to Avatar zrobił nieplanowanego qpala (z reguły umawiamy się na takie niespodzianki w godz. popołudniowych; pomijam już fakt, że myślałam iż etap pieluchowy mam za sobą) więc sprzątnięcie, umycie zabrało mi kolejne cenne minuty. W między czasie pies chcąc przyśpieszyć moje wyjście biegał już z butem w mordzie, ale w decydującym momencie but zaginął w tajemniczych okolicznościach :evil:
Tym sposobem nocny rozpi... nie został uprzątnięty i wole nie myśleć co zastane jak wróce a kotecki spały jak zabite i tylko łypały na mnie jednym okiem "idź już babo, bo spać nie idzie" :evil:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto cze 12, 2012 12:02 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Adria pisze:Tym sposobem nocny rozpi... nie został uprzątnięty i wole nie myśleć co zastane jak wróce a kotecki spały jak zabite i tylko łypały na mnie jednym okiem "idź już babo, bo spać nie idzie" :evil:

Ja ostatnio też miewam podobne noce i też nie mogę wiele zrobić, bo zmęczone koty są niezadowolone, gdy im zakłócam im spokój :lol:

Wszystkiego najlepszego w nowym wątku :!: :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto cze 12, 2012 12:29 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Ada, ja się tylko dziwię, że one wszystkie nie potraktowały rozsypanej ziemi z doniczek jako nadprogeamowej kuwety. ;)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Wto cze 12, 2012 16:02 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Też o tym pomylałam. Poza tym bardzo Cię przepraszam :oops: ale :ryk: :ryk: :ryk: .
Szczególnie jak zwizualizowałam sobie psa usiłującego Ci pomoc w sprawniejszym wybraniu się do pracy podając obuwie i w swej gorliwości je gubiąc. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Wto cze 12, 2012 21:48 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Też się obawiałam, że moje orły sobie zrobią kuwetę na ziemi. Chyba jednak były zbyt zmęczone po nocnych szaleństwach :twisted:
Co do butów i mojej psiny aportującej wszystko (oczywiście na swoich zasadach) to ostatnio zafundowała mi inną atrakcję w stylu "czy poznasz swojego buta" :evil: Wychodziłam z nią na spacer a jednocześnie gadałam przez telefon i tak sobie szłyśmy. W końcu skończyłam gadać i wracamy sobie do domku. Patrze a na naszej drodze, centralnie na chodniku leży sobie but. Pierwsza myśl, że ktoś but zgubił i nawet się śmiałam w duchu z tego. Po chwili refleksji myśle sobie, że mam takie same, ale co tam cudze buty będe macać. Pies udaje, że nie widzi i nie słyszy :evil: W końcu się przełamałam i oglądam ten bucior...mój but :oops: Gdybym wracała inną drogą pożegnałabym się z obuwiem i zastanawiała się jak to jest możliwe, że mam tylko jeden but w domu :evil:

Pierwsza strona wątku aktualna. Gdybym coś pominęła, pomyliła proszę zgłaszać :)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto cze 12, 2012 22:18 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Ja chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o tej kudłatej parce.
I czy można byłoby je na razie niezobowiązująco obejrzeć.
Głownie interesuje mnie czy mają jakieś dolegliwości zdrowotne, preferencje karmowe i jak ze szczotkowaniem ? No i czy są wychodzące ?
Obrazek

Hipcia

Post » Wto cze 12, 2012 22:24 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

zitzne se w kaciku :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto cze 12, 2012 22:47 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

i ja sobie zaznaczę :) jeśli znajdzie się jeszcze miejsce :oops:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto cze 12, 2012 23:17 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

ametyst55 pisze:i ja sobie zaznaczę :) jeśli znajdzie się jeszcze miejsce :oops:

dla miłych gości miejsce u nas zawsze się znajdzie :) Zapraszamy serdecznie :flowerkitty:

Nie wiedziałam do końca co powinnam napisać o tych kudłatych kociastych, bo bałam się, że znowu zacznie się wariactwo o adopcje :oops: Z drugiej strony jak je wyadoptować nie pisząc o nich nic.

Opiekunka kotów jest ciężko chora, ma guza mózgu :( Niestety ostatnie badania pokazały, że guz rośnie i są bardzo małe szanse na wyzdrowienie. Osoba ta bardzo kocha swoje koty i jest świadoma tego co ją czeka jak również tego, że nikt z rodziny nie zaopiekuje się i nie pokocha tych kotów tak jak ona. Szukamy dla nich domu stałego i tylko razem, bo koty są z sobą bardzo zżyte. Zależy nam też, aby dom był w miarę blisko, bo dopóki starczy sił obecna opiekunka chciałaby mieć możliwość ich odwiedzania. Pani mieszka w okolicach Bytomia.
Są to koty rasy syberyjskiej (z rodowodem). Bardzo grzeczne, spokojne i zdrowe. Są bardzo zadbane. Karmione głównie dobrej jakości suchym i mięskiem. Szczotkowanie podobno raz w tygodniu w zupełności wystarcza. Koty są nie wychodzące. Wymagane zabezpieczenia.

Razem z opiekuną poryczałyśmy się, bo historia jest bardzo smutna a dodam tylko, że jest to osoba młoda:(

Hipcia, gdybyś chciała zobaczyć koty(oczywiście niezobowiązująco 8) ) to tylko daj znać i się umówimy.
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro cze 13, 2012 7:01 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Adria , znasz moją sytuację.
Opowiedziałam parę dni temu o tym mojemu mężowi jak jechaliśmy autem. Z tym, że wprowadziłam go w błąd, choć nie do końca swiadomie, bo powiedziałam mu, że to sa "maniaki" ( tak mój mąż, nie mogąc ciągle zapamiętac nazwy mówi o main coonach)
Ja patrząc na zdjęcie nie wiedziałam że to rasowe i myślałam że to może jakieś main coony z czymś inny pomieszane, za co je jak najserdeczniej przepraszam :oops:
Ku mojemu zdumieniu mój mąż - pan Zadnegozwierzęciawnaszymdomu-zawołał to bierzmy je 8O 8O 8O 8O
Jak teraz przeczytałam co napisałaś to okazało się że teraz ja mam wątpliwości czy byłabym dobrą opiekunką dla takich cudeniek.
No i jak zniosę psychicznie związaną z tym sytuację.
Mój mąż dzisiaj wyjeżdża na dwa dni do Czech, ale powiedział że w piątek ma wolne.
Obrazek

Hipcia

Post » Śro cze 13, 2012 7:45 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Hipcia, ja znam Twoją sytuację, Ty znasz moją..i nic z tego nie wynika:) Ja jeszcze 6 mcy temu byłam całkowicie zdrowa..tak myślałam przynajmniej. Jesteśmy napiętnowane "rakiem", ale w tym nasza siła i moc :) Zaden "zdrowy" nie jest tak dokładnie i często badany jak my 8)

Spotkamy się, pogadamy i wspólnie zastanowimy :) Szczegóły dogadamy na PW.

a tak wogóle to za zdrowie wszystkich dwunożnych i czteronożnych :ok: :ok: :piwa:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro cze 13, 2012 9:59 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Adria, Hipcia, że się wtrącę: nic z niczego nie wynika. 60-kilka osób, zdrowiutkich jak przysłowiowe byki, wybrało się w podróż pociągiem, pewnikiem z nadziejami na różne przyjemności po dotarciu do celu. Skończyli na cmentarzu. Jutro może każdą z nas potrącić tramwaj. Nie można żyć myśląc w ten sposób, to prosta droga do obłędu! :P

Hipciu, Ty kuj żelazo póki gorące, powiadam Ci! ;) :twisted:
A co do kotów, sam fakt, że mogą być razem to już dla nich wielka szansa, a jeszcze przejście z domu do domu może być łagodne, bez nagłego zrywania kontaktu. Rasowe czy nie, kochają tak samo. I jest to pomoc (psychiczna) również dla ich opiekunki, nie będzie się o nie zamartwiać.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Czw cze 14, 2012 12:02 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

weatherwax, święte słowa :ok:

a tak wogóle to wtrącaj się do woli :)

Hipcia, napisałam PW.
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Czw cze 14, 2012 12:19 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]