Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 20, 2012 14:58 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

Jaka sytuacja trudna? 8O
Mamy do czynienia z pseudohodowcą, czy się mylę może..
Kotka hodowlana była, z papierami?
Moderatorze forum miau, nie znasz regulaminu, który mówi, że nie rozmnażamy kotek nierasowych, bo takich pełno jest w schroniskach?
Co się dzieje z tym forum? 8O
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto mar 20, 2012 15:10 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

Anna57, kocięta już się urodziły i potrzebują pomocy. Obrażanie opiekunki to nie edukacja i w niczym nie pomoże.
Natomiast o nierozmnażaniu mówi motto, nie Regulamin, gwoli ścisłości. Jestem absolutnie przeciw rozmnażaniu zwierząt niehodowlanych i przeciw obrażaniu użytkowników.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto mar 20, 2012 15:17 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

alix76 pisze:Anna57, kocięta już się urodziły i potrzebują pomocy. Obrażanie opiekunki to nie edukacja i w niczym nie pomoże.
Natomiast o nierozmnażaniu mówi motto, nie Regulamin, gwoli ścisłości. Jestem absolutnie przeciw rozmnażaniu zwierząt niehodowlanych i przeciw obrażaniu użytkowników.

Masz dobry podpis :mrgreen:

"[...] zapisana jest każda decyzja podjęta według prawa krasnoludów [...]
- A czy wszystkie były słuszne?
- Najważniejsze jest to, że zostały podjęte. [...]" Terry Pratchett "Piąty Elefant"
Prawda?

anna57

Post » Wto mar 20, 2012 15:21 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

alix76 pisze:Anna57, kocięta już się urodziły i potrzebują pomocy. Obrażanie opiekunki to nie edukacja i w niczym nie pomoże.

To moim zdaniem, trza zmienić szybciorem.

anna57

Post » Wto mar 20, 2012 15:23 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

to tez fragment motto forum miua.pl

5. Jesteśmy przeciwni "kolekcjonerstwu". Pomagajmy kotom mądrze.
-> Bierzmy pod stałą opiekę tyle zwierząt, ile jesteśmy w stanie samodzielnie utrzymać i zapewnić im komfort życia.

też się z tym identyfikujesz? i czy tylko na miau, czy w ogóle?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto mar 20, 2012 15:25 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

8O

o jesoo.

Co sie dzieje na tym forum????
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto mar 20, 2012 15:27 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

anna57, to nie jest stricte pseudohodowca. Trudno, stało się. Kociaki są na tym świecie. Pewnie drugich nie będzie w tym domu.

Usuwanie wątku czy go zamkniecie nie pomoze kociakom, bo o nie teraz idzie walka. A edukację ta osoba dostaje na bieżąco - opiekując się malymi w zastępstwie matki. To wystarczy by wyleczyć z chęci posiadania kociakow.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto mar 20, 2012 15:32 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

A ja nie wiem, po co ta afera.
Kociaki już się urodziły. Jeśli nie chcecie przekonywać do uśpienia - a najwyraźniej nie chcecie - to o co wam chodzi i co chcecie w tym wątku osiągnąć?

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto mar 20, 2012 15:32 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

Niedługo jak ktoś będzie szukał mamki dla 2 dniowych kociąt forumowicze będą z radości z cudu narodzin peany tworzyć i wklejać właścicielce kociątek takie o: :1luvu:

Kocięta, które jeszcze nie otworzyły oczu można uśpić.
Aby uniknąć usypiania kociąt wystarczyło iść po rozum do głowy i wysterylizować kotkę.

Ale przecież ładna była...

Szkoda kocicy, szkoda kociąt, których szansa na przeżycie jest mała, mimo karmienia przez mamkę.

MariaD nie byłabym pewna, ponieważ właścicielka zostawi sobie jedno kocię u siebie... (a wysterylizować to mam wg. niej się ja (b. chętnie, w każdej chwili, kto stawia? :mrgreen: ) a jeśli kotkę? jeśli ta będzie wystarczająco ładna?
Jeśli właścicielka będzie chciała by kotka miała kocięta?
Czy zadba o sterylizację kociąt gdy osiągną odpowiedni wiek?
Czy mamka kociąt zostanie wysterylizowana?

Wiadomo, że nagonka nie jest niczyim celem, trzeba uświadamiać.

Właścicielka nie widzi związku przyczynowo skutkowego dopuszczenie do rozrodu :arrow: powikłania porodu, CC :arrow: śmierć.
I to jest tutaj równie smutne jak śmierć kotki. Niepotrzebna.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto mar 20, 2012 15:40 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

seidhee pisze:A ja nie wiem, po co ta afera.
Kociaki już się urodziły. Jeśli nie chcecie przekonywać do uśpienia - a najwyraźniej nie chcecie - to o co wam chodzi i co chcecie w tym wątku osiągnąć?

Nic. Zdziwiło mnie tylko, że ktoś wpada tu z takim wątkiem i przez dłuższy czas NIKT z forumowiczów nawet się nie zająknie na temat postępowania tej osoby. :( Nie mówię, żeby ją gnoić, czy glanować, ale jeszcze z rok temu na pewno pojawiłby się post w rodzaju: "Źle się stało, że rozmnożyłaś kotkę. Jeśli nie zdecydujesz się na uśpienie miotu, postępuj tak a tak itd.". Tylko tyle. Mam prawo do zdziwienia?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto mar 20, 2012 15:43 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

Zofia&Sasza pisze:

Nic. Zdziwiło mnie tylko, że ktoś wpada tu z takim wątkiem i przez dłuższy czas NIKT z forumowiczów nawet się nie zająknie na temat postępowania tej osoby. :( Nie mówię, żeby ją gnoić, czy glanować, ale jeszcze z rok temu na pewno pojawiłby się post w rodzaju: "Źle się stało, że rozmnożyłaś kotkę. Jeśli nie zdecydujesz się na uśpienie miotu, postępuj tak a tak itd.". Tylko tyle. Mam prawo do zdziwienia?

A myślisz, że jaką radę miałam dla założycielki, że po co dzwoniłam.
Ale nie napisałam o tym na wątku, bo po 1. to ja, najszczesliwsza piszę, to by była afera, a po 2. samo to, że się odezwałam już wzbudziło emocje.
Afera by była, aferom podziękuję. Bo zawsze cel jest słuszny, a potem, ponieważ ja to ja, to zaczyna się jazda. I to po mnie, a nie po nietykalnych przypadkach.
Zdanie mam jakie mam, wyraziłam w poprzednim poście.

najszczesliwsza

Post » Wto mar 20, 2012 15:46 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

najszczęśliwsza, gdyby każdy był wyedukowany w temacie kotów od poczatku swojego życia, nie byloby potrzebne to forum.

Ale tak nie jest. Nie chcesz pomagać radami, nie rób tego. Ale, proszę powstrzymaj się od zjadliwych wypowiedzi. I ocen.

Nie jestem szczęśliwa, że taka sytuacja miała miejsce.

Jeżeli jednak ktoś chce powalczyć o kociaki - pomogę. Tak jak pomagam osobom, które znajdują ślepego kociaka pod drzewem. Jego też możnaby przecież uśpić.
Obrazek

MariaD

Post » Wto mar 20, 2012 15:47 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

MariaD pisze:najszczęśliwsza, gdyby każdy był wyedukowany w temacie kotów od poczatku swojego życia, nie byloby potrzebne to forum.

Ale tak nie jest. Nie chcesz pomagać radami, nie rób tego. Ale, proszę powstrzymaj się od zjadliwych wypowiedzi. I ocen.

Nie jestem szczęśliwa, że taka sytuacja miała miejsce.

Jeżeli jednak ktoś chce powalczyć o kociaki - pomogę. Tak jak pomagam osobom, które znajdują ślepego kociaka pod drzewem. Jego też możnaby przecież uśpić.

nie odnosiłam się całością wypowiedzi do twojego postu.

Mam pod opieką własną kocicę po sterylce i z doskoku piszę cokolwiek, stąd możliwy lekki chaos.

najszczesliwsza

Post » Wto mar 20, 2012 15:51 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

najszczesliwsza pisze: i z doskoku piszę cokolwiek, stąd możliwy lekki chaos.

Nie pisz cokolwiek, pisz z sensem.
Obrazek

MariaD

Post » Wto mar 20, 2012 15:54 Re: Pomocy- szukamy mamy zastępczej !!!!!!!!!!!!

Zofia&Sasza pisze:

i byłoby miło, gdyby aktywnie włączająca się moderacja stanowczo i bez epitetów zaznaczyła jasne stanowisko miau w tej kwestii, przy okazji cięcia postów obraźliwych. Miło by było wiedzieć, że moderacja forum miau identyfikuje się z regulaminem, motto (całym) i ideą tego miejsca.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[poprzednia][następna]