Kazirodztwo u kotów ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 1:34 Re: Kazirodztwo u kotów ?

150zł za sterylkę w Warszawie to zadziwiająco tanio ! 8O
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon paź 17, 2011 5:50 Re: Kazirodztwo u kotów ?

U mojego weta 160 zł razem ze wszystkimi lekami i dodatkowym odrobaczeniem, inni biorą ok 200 zł i więcej.. Poza tym kotka nie musi mieć widocznej rui, ja tak miałam ze swoją Kariną. Miałam rodzeństwo na początek :D , Karina nie okazywała żadnych oznak, że ma "chcicę", wiozę oba do lekarza, zostawiłam, poszłam na zakupy, a tu wet do mnie dzwoni, że Karina ma 2 maluchy i co robić..Oczywiście aborcja, bo kotka z tymi swoimi porażonymi łapkami i takim wielkim brzuchem jakoś mi się nie widziała. Też byłam zaskoczona i dostałam wykład od weta na ten temat. Syn może nawet matkę dosiąść i tyle. Tabletki dobra sprawa ( ja podawałam Proverę) ale trzeba czekać aż kicia dostanie ruję, a jak ją przegapisz to co? Zapłodnienie kotki to chwila moment.. Najlepszym wyjściem jest kastracja ;)
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pon paź 17, 2011 14:46 Re: Kazirodztwo u kotów ?

Narazie obserwuję ich zachowanie, bo nie wydaje mi się, żeby w tak młodym wieku osiągnęły już dojrzałość płciową. Samiec póki co tylko raz zachowywał się tak w stosunku do samicy. Jeśli jeszcze raz taką sytuację zobaczę to po prostu pójdę do weta i może jakoś z nim ugadam tą kastrację :)
Btw u mnie kosztuje 150 + jeszcze te dodatkowe leki coś około 60-80, więc nie jest to tak tanio niestety ;(

ettariel7

Od: Wto sie 09, 2011 9:50

Post » Pon paź 17, 2011 15:15 Re: Kazirodztwo u kotów ?

Łapałam na sterylkę 6 m-czne kotki wiosną.Były już w zaawansowanej ciąży.
Zdarza się i tak.I należy liczyć się z tym.
Nie upilnujesz kotó.Nie siedzisz pry nich 24 godziny majac baczenie na nich.Zaplodnienie nie wymaga godzinnych przygotowań :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

[poprzednia]