Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iza71koty pisze:No właśnie.Ja też dostałam pw i kiedy zapytałam o co chodzi? podkreślając że mam udane życie małżeńskie a wręcz Mąż mi jeszcze bardzo dużo pomaga przy kotach, to...już nie dostałam odpowiedzi.Dziwne.
e-dita pisze:Teraz z tvnu dzwoni pan i mówi, że szuka kobiety, która kocha koty
Greta_2006 pisze:iza71koty pisze:No właśnie.Ja też dostałam pw i kiedy zapytałam o co chodzi? podkreślając że mam udane życie małżeńskie a wręcz Mąż mi jeszcze bardzo dużo pomaga przy kotach, to...już nie dostałam odpowiedzi.Dziwne.
Nie, nie dziwne.
Para wspólnie pomagająca kotom to sprzeczność z założoną tezą programu, jak sądzę.
No i żadna to sensacja.
alix76 pisze:Pewnie szukają "klasycznej kociary" - zaniedbanej, z przetłuszczonymi włosami, w obsikanym ubraniu i z 8 kotami/m2- przecież najłatwiej utrwalać stereotypy zamiast je zwalczać. A tu jak na złość same jakieś nietypowe
e-dita pisze:Jeżeli do programu trafią faktycznie zbieraczki, to niestety ludzie, którzy ogladają rozmowy w toku tylko utwierdzą się w przekonaniu, że kociary to wariatki. Sama nieraz słyszałam: "taka młoda i się kotami zajmuje" - wydźwięk oczywiście negatywny . Młoda wcale nie jestem, ale czy muszę być starsza od węgla, żeby pomagać zwierzętom, bo wcześniej to nie wypada czy jak?
No i ten program, który ma powstać trochę stoi w sprzeczności z akcją tvnu - "zwierzęta są jak ludzie, czują".
Zofia&Sasza pisze:Trochę. W kwestii "kartoteki".Natomiast +10 kotów i nieradzenie sobie z życiem, to raczej charakterystyka zbieraczki, a nie prężnej, bystrej i operatywnej kociary!
ryśka pisze:Zofia&Sasza pisze:Trochę. W kwestii "kartoteki".Natomiast +10 kotów i nieradzenie sobie z życiem, to raczej charakterystyka zbieraczki, a nie prężnej, bystrej i operatywnej kociary!
Bardzo Ci dziękuję za uświadomienie. Mam teraz dokładnie 11 kotów. Rozumiem, że kiedy dwa z nich znajdą domy, znów będę mogła być "prężną, bystrą i operatywną kociarą"?
Zofia&Sasza pisze:ryśka pisze:Zofia&Sasza pisze:Trochę. W kwestii "kartoteki".Natomiast +10 kotów i nieradzenie sobie z życiem, to raczej charakterystyka zbieraczki, a nie prężnej, bystrej i operatywnej kociary!
Bardzo Ci dziękuję za uświadomienie. Mam teraz dokładnie 11 kotów. Rozumiem, że kiedy dwa z nich znajdą domy, znów będę mogła być "prężną, bystrą i operatywną kociarą"?
Ale z życiem sobie radzisz?A tak nawiasem mówiąc - wystarczy jak jeden znajdzie.
10+ to jakby od 11 się zaczyna...
ryśka pisze:Zofia&Sasza pisze:ryśka pisze:Zofia&Sasza pisze:Trochę. W kwestii "kartoteki".Natomiast +10 kotów i nieradzenie sobie z życiem, to raczej charakterystyka zbieraczki, a nie prężnej, bystrej i operatywnej kociary!
Ale z życiem sobie radzisz?A tak nawiasem mówiąc - wystarczy jak jeden znajdzie.
10+ to jakby od 11 się zaczyna...
Co to znaczy "radzić sobie z życiem"?![]()
Ja się sprzeciwiam szufladkowaniu!
Prakseda pisze:Szkoda, że nie szukają takiej, co przez koty poznała faceta swojego życia. Znam i takie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, xCatmosphere i 167 gości