3 kilku dniowe kotki ( 2 juz padly)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2011 21:10 Re: 3 kilku dniowe kotki ( 2 juz padly)

Zdjęcia strzykawki z wentylem:

Obrazek

Obrazek

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Sob wrz 10, 2011 8:52 Re: 3 kilku dniowe kotki ( 2 juz padly)

ok za późno ale i tak dzieki za pomoc :(

maroo123321

Od: Pt wrz 09, 2011 16:52

Post » Sob wrz 10, 2011 9:20 Re: 3 kilku dniowe kotki ( 2 juz padly)

Jak właściciel może pisać ,że kotów nie lubi?Jakbyś WYSTERYLIZOWAŁ kotkę to nie miałbyś takich problemów.KIEDY ZABIERZESZ JĄ DO WETERYNARZA?

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Sob wrz 10, 2011 9:36 Re: 3 kilku dniowe kotki ( 2 juz padly)

KOTEK1988 pisze:Jak właściciel może pisać ,że kotów nie lubi?//Jakbyś WYSTERYLIZOWAŁ kotkę to nie miałbyś takich problemów\\.KIEDY ZABIERZESZ JĄ DO WETERYNARZA?

Po co mialem to robic skoro juz rodzila 3x i teraz cos jej odwalilo ( radze czytać DOKŁADNIE moje posty wtedy nie będzie sie głupot pisało) a to że kotów nie lubie tz. że jestem zły na matke
Pozdr.

maroo123321

Od: Pt wrz 09, 2011 16:52

Post » Sob wrz 10, 2011 10:01 Re: 3 kilku dniowe kotki ( 2 juz padly)

maroo123321 pisze:Po co mialem to robic skoro juz rodzila 3x i teraz cos jej odwalilo ( radze czytać DOKŁADNIE moje posty wtedy nie będzie sie głupot pisało) a to że kotów nie lubie tz. że jestem zły na matke
Pozdr.

Jak to po co? Po to żeby kotka nie rodziła już małych... takie rodzenie "co sezon" wycieńcza samiczki, nie tylko kotki, ale to samo jest z każdym zwierzakiem.
Po za tym kotków jest bardzo dużo, biednych porzuconych, umierających na ulicach i w schroniskach. Sterylizacja pozwala uniknąć kolejnych kocich istotek na tym świecie.
maroo123321 pisze:Ale zastanawia mnie zachowanie matki przecie rodzila juz 2x tez po 3 kociaki (2 kociaki mam jeszcze od niej 1 zwial i chyba kilku auto przejechalo ) i zawsze je karmila nawet jak byly wieksze a teraz nie wiem co sie stalo ( moze dlatego ze w domu byly 2 osoby a teraz siostra przjechala z rodzina to bylo 5 i sie przestraszyly?)

Jak możesz spokojnie pisać, że jakieś kociaki zostały rozjechane?? Przecież to nie jest normalne :(

Wysterylizuj kotkę jak najszybciej.

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Sob wrz 10, 2011 11:09 Re: 3 kilku dniowe kotki ( 2 juz padly)

Szenila pisze:Bardzo prawdopodobne, że kotka jest chora-mogą to być powikłania po porodzie, np. jakiś kociak został w brzuchu kotki, umarł i teraz gnije, powodując zatrucie organizmu kotki. Być może kociaki urodziły się z wadami, kotki czasem porzucają takie chore dzieci.
Idź z kotką do weterynarza, niech ją zbada.
Musisz też wysterylizować kotkę, nie mozna tak mnozyć kociego nieszczęścia :!:

To mój wczorajszy post, w którym napisałam, dlaczego kotka mogła porzucić kocięta.
Nie dociera to do ciebie? Nie rozumiesz, że kotka może cierpieć i przez to zostawiła kociaki?
To ty byłes sprawcą ich smierci, bo przez ciebie przyszły na swiat! Ile jeszcze kociąt musi umrzeć/zostać przejechanych/zaginąć, żebyś się ogarnął???
jesli nie masz kasy na sterylizację-napisz, pomożemy! Co zrobisz, jak dzieci twojej kotki też zaczną się mnożyć? Jeśli kocięta z poprzednich miotów są dorosłe, to kotka mogła zajść w ciążę z własnym synem, a kocięta urodzone z takiego "związku" często rodzą się z wadami genetycznymi- bardzo prawdopodobne, że dlatego umarły.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

[poprzednia]