Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 9:54 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

A skąd jest ten prof.?
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Wto wrz 06, 2011 9:56 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

Z tego co mówił pierwszy wet (bez endoskopii), to ubytek jest tylko w podniebieniu miękkim. Może nie trzeba by przeszczepiać kości. "Tylko" uzupełnić tkankę miękką.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Wto wrz 06, 2011 9:58 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

martka pisze:A skąd jest ten prof.?

Chyba z Wwy. Marcelibu ma z nim dobry kontakt.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto wrz 06, 2011 9:58 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

Może faktycznie warto skonsultować z B?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto wrz 06, 2011 10:04 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

Przejrzałam artykuł, dobra widomość, że można operować, kwestia gdzie i za ile. Z tego co sie zorientowałam to najlepiej operacje przeprowadzić w wieku 3 -4 m-cy a kicia ma zdaje sie 4,5.
Jesli ubytek jest tylko w podniebieniu miękkim to kosci nie trzeba przeszczepiać, podniebienie miękkie jest w tylnej części blisko gardła, wystarczy troszke nowej tkanki + zeszycie, tyle że na pewno przydałoby sie porządne RTG. Jeśli faktycznie tak jest, że nie brakuje kości to nie jest tragedia, wręcz rewelacja.
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Wto wrz 06, 2011 10:06 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

Amandii, dokaldnie jest tak jak piszesz. Ubytek jest w tylnej czesci, w gardle, ledwo to widac odsuwając jezyk. W jamie ustnej, na podniebieniu twardym nie ma żadnych ubytków - jest kreseczka przez środek, które wyglada jak zrost (?).
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Wto wrz 06, 2011 10:07 Re: Endoskopia+operacja

martka pisze:Bardzo proszę o pomoc :oops:
W sierpniu na koty wydałam ponad 700zł., nie jestem w stanie sama pokryc kosztów tej operacji, zrobię na kreskę, ale będzie dług.

martka pisze:Nikt? :(
patinette78 pisze:Wlasbie znalazlam artykul o ubytkach podniebienia u psow i kotow, to sie da operowac; choc to rzadkie schorzenie; robi sie to mniej wiecej tak, jak pisala Amanli.
Marta, masz plyte ze wczorajszym badaniem? Mozna by pokazac ja roznym chirurgom, najpierw bez targania ze soba malej..

Aaaa, wystarczy wpisac w google "ubytki podniebienia psow i kotow" i wyskoczy ten artykul, on jest do pobrania w pdf.
Martka jeśli zdecydujesz się na operację ja Ci pomogę.
Mam tylko pytanie: czy znasz konkretne wyniki rozliczenia zbiórki na operację przepukliny u Mysi Budowlanki, bo może tam tkwią jakieś rezerwy, które można by wykorzystać dla kotusi.
I nie chodzi mi tu o lakoniczne stwierdzenie fundacji, żeby się już nie martwić bo faktura już uregulowana. Jak wiesz jestem starą księgową i tylko cyfry do mnie przemawiają.
Jeśli takie dane masz to bardzo o nie proszę, jeśli nie, to masz wszelkie prawo dostać je od fundacji.

I jeszcze jedno, zamknij stary bazarek Mysi ( viewtopic.php?f=20&t=131375 ) i zrób nowy.
Tylko potrzebne będą nowe zdjęcia fantów w wersji: otwarte, wypchane, plus wymiary i ewentualnie jakiś szerszy opis koloru czy materiału (nie mam już takich rzeczy, bo pomogłabym Ci w tym, poszukam w necie jak coś znajdę to dam znać) i koniecznie zmniejsz ceny (możesz podać wersję do licytacji plus cenę do Kup Teraz).
Co prawda część z nich jest jej warta, ale niektóre ceny są po prostu zawyżone (zresztą ceny wyjściowe na KB i tak zawsze są poniżej tego ile fanty wcześniej faktycznie kosztowały).

Jeśli fant został juz wywołany, to w miarę możliwości, jak najczęściej nanoś zmiany w pierwszym postcie (nie każemu chce się przegladać posty czy już dany pzredmiot jest sprzedany czy jeszcze nie).
I proszę, nie pisz przy każdym kto je podarował, bo to dla tych na szybko przeglądających może być mylące (np. to, że niby już sprzedany)
Ostatnio edytowano Wto wrz 06, 2011 10:36 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto wrz 06, 2011 10:11 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

martka pisze:A skąd jest ten prof.?

Warszawa, SGGW ... i jeszcze przyjmuje w prywatnej lecznicy ... Marcelibu ma z nim kontakt ... On operował Promyka od Smarti...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto wrz 06, 2011 10:28 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

Gdybym napisała na maila do prof. Galnta, jest mail na stronie lecznicy, czy jest ktos w Warszawie, kto by był w stanie pomóc?

Cholera... :oops: :(
ObrazekObrazek

martka

Post » Wto wrz 06, 2011 10:38 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

martka pisze:Gdybym napisała na maila do prof. Galnta, jest mail na stronie lecznicy, czy jest ktos w Warszawie, kto by był w stanie pomóc?

Cholera... :oops: :(
najpierw pisz do prof. o opinię i rady, a potem przyjdzie czas na martwienie się o pomoc u jakiegoś miejscowego kociarza
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto wrz 06, 2011 11:12 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

nie miałam nigdy styczności z takim schorzeniem.
biedna malutka :(
trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto wrz 06, 2011 11:20 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

Amika6 pisze:
martka pisze:Mam tylko pytanie: czy znasz konkretne wyniki rozliczenia zbiórki na operację przepukliny u Mysi Budowlanki, bo może tam tkwią jakieś rezerwy, które można by wykorzystać dla kotusi.
I nie chodzi mi tu o lakoniczne stwierdzenie fundacji, żeby się już nie martwić bo faktura już uregulowana. Jak wiesz jestem starą księgową i tylko cyfry do mnie przemawiają.
Jeśli takie dane masz to bardzo o nie proszę, jeśli nie, to masz wszelkie prawo dostać je od fundacji.

[/size]

Proszę bardzo wpłaty na Mysię -Budowlankę :
M.D. 30zł
A.N. 30zł
A.M. 100zł
W.7. 100zł
K.k. 50zł

razem 310 zł
faktura w wysokości 800 - 310 zł daje nam debet w wysokości 490
debet wzięliśmy na siebie dlatego lakoniczne sformuowanie, żeby dalej się o to nie martwić

280zł uzbieraliśmy sami na Bazyliadzie http://www.kociezycie.pl/?action=strona&site=173i 100zł z puszki naszej Fundacji, która stoi w hali targowej - ogólnie na wszystkie potrzebujące koty
(resztę do tego długu i innych uregulowaliśmy za cegiełki - myszki z targów zoobotanica )

Martka została poinormowana o rozliczeniu ustnie, że się tak wyrażę.
Obrazek

Eddzia

Od: Pt gru 12, 2008 19:38

Post » Wto wrz 06, 2011 11:22 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

Agita - ta kreseczka pośrodku to prawdopodobnie szew podniebienny - miejsce złączenia sie 2 kości podniebiennych - i jest to normalne, taka budowa anatomiczna :)
Naprawde uważam, że operacja załatwi sprawę i wszystko będzie ok :ok:

Nie zman wetów we Wrocławiu, ale po przejrzeniu wątku weci polecani http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=22&t=126834 oraz doradzeniu forumowiczów, można wstępnie podzwonić, przedstawić temat i zapytać czy wykonują takie operacje, a jeśli nie to kogo mogą polecic.
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Wto wrz 06, 2011 11:26 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

Dane o rozliczeniu podkleiłam i w wątku o domu tymczasowym, bo chyba tam tez zabrakło informacji zwrotnej
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto wrz 06, 2011 11:29 Re: Brak 1,5 cm podniebienia- RADY!!!!!

Bardzo się boję, czy faktycznie nie trzeba będzie kidys uspic koteczki, bo dr N. jest naprawde dobrym wetem i probuje robic zawsze to czego inni się boją :(
ObrazekObrazek

martka

[poprzednia][następna]