A tak na marginesie, przeczytaj ( ze zrozumieniem) skład tej osławionej bozity. Tez 4%

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Blue pisze:
A problem z nerkami na pewno jest już zażegnany?
Bo kotka jest w pięknym wieku, objawy które opisujesz mogą wynikać ze starości - ale równie dobrze z dalszej choroby nerek, która choć w tym wieku nie jest niczym dziwnym (i w sumie najczęstszym powodem śmierci u kotów które takiego wieku dożyły), to jednak odpowiednio prowadzona - może dać kotce jeszcze więcej czasu na tym świecie ale przede wszystkim zaoszczędzić cierpienia.
Najbardziej mnie martwi to chodzenie w przykurczu - bo taki objaw jest dosyć charakterystyczny dla chorób nerek przebiegających z silnym bólem.
A nawet jeśli to faktycznie zmiany zwyrodnieniowe - to obecnie weterynaria pozwala naprawdę zminimalizować na ile się da dolegliwości z tego wynikające.
Leki te nie są obojętne dla zdrowia kota - ale dla kota w takim wieku liczy się przede wszystkim komfort życia - nawet jesli leczenie to życie nieco skróci.
Warto by się poradzić weta doświadczonego w prowadzeniu tak wiekowych kotów.
karola7 pisze:Bozita nie ma 4% mięsa. 4% odnosi się tylko do danego smaku, czyli 4% - królika, indyka itd, pozostałe mięso w składzie to drób i wynosi chyba 93% ?!
rysiowaasia pisze:karola7 pisze:Bozita nie ma 4% mięsa. 4% odnosi się tylko do danego smaku, czyli 4% - królika, indyka itd, pozostałe mięso w składzie to drób i wynosi chyba 93% ?!
Tylko,ze tych informacji nie ma na opakowaniu.Przestudiowałam to dokładnie ( chociaz i tak Koszmaria twierdzi,ze jestem niedouczonym półinteligentem
)
rysiowaasia pisze:karola7 pisze:Bozita nie ma 4% mięsa. 4% odnosi się tylko do danego smaku, czyli 4% - królika, indyka itd, pozostałe mięso w składzie to drób i wynosi chyba 93% ?!
Tylko,ze tych informacji nie ma na opakowaniu.Przestudiowałam to dokładnie ( chociaz i tak Koszmaria twierdzi,ze jestem niedouczonym półinteligentem
)
rysiowaasia pisze:Kwinta![]()
Tylko...kto zaczął?
jaune pisze:...krew w moczu, pasek w nerkach - podobno od zlego zwirku...
jaune pisze:...
...Chce jej oszczedzic stresow z vetem. Bo potem kilka dni odchorowywuje wizyte (robi poza kuwete).
jaune pisze:... Po leczeniu zrobilismy posiew moczu i on nic nie wykazal, ale i tak vet nakazal pobieranie lekow jeszcze przez m-c. ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 97 gości