Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2010 22:13 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Na szybko można zrobić budki z kartonu Amanda_Onet robi dla kotów na dworze,tutaj pokazane są na Jej wątku:) viewtopic.php?f=1&t=120891&start=0 Albo takie coś viewtopic.php?f=1&t=119926
Gosiara

Post » Czw gru 02, 2010 23:05 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

A może ktoś maluchy weźmie na tymczas...
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Czw gru 02, 2010 23:10 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

DRAMAT, ja nie wiem co się dzieje w naszym mieście, ciągle widzę jakieś koty, które nie mają schronienia, chyba rzeczywiście musimy skrzyknąć się i zawołać do Prezydenta o budki. On dał 3 na cały Toruń i fertig. Jeszcze jak w pobliżu mieszkają jakieś dobre dusze to chociaż coś do jedzenia biedakom zaniosą, ale z tego co tu czytam to tam jakaś hołota mieszka. Nawet nie wiem, gdzie ta ulica jest, pewnie jakieś zadupie, a na takich zadupiach to właśnie takie dramaty się rozgrywają. Płakać się chce. Musimy działać Toruniacy.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Czw gru 02, 2010 23:13 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

GuniaP spokojnie, nadzorujemy tą akcję (i kilka innych jednocześnie)

niedawno były tam osoby, które chciały wziąć małe kociaki, jednak o tej porze nie znalazły ich

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Czw gru 02, 2010 23:16 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Uff dzięki za tę wiadomość.
Trzymam kciuki żeby Wam sie udalo.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Post » Pt gru 03, 2010 7:12 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

golla pisze:DRAMAT, ja nie wiem co się dzieje w naszym mieście, ciągle widzę jakieś koty, które nie mają schronienia, chyba rzeczywiście musimy skrzyknąć się i zawołać do Prezydenta o budki. On dał 3 na cały Toruń i fertig. Jeszcze jak w pobliżu mieszkają jakieś dobre dusze to chociaż coś do jedzenia biedakom zaniosą, ale z tego co tu czytam to tam jakaś hołota mieszka. Nawet nie wiem, gdzie ta ulica jest, pewnie jakieś zadupie, a na takich zadupiach to właśnie takie dramaty się rozgrywają. Płakać się chce. Musimy działać Toruniacy.

koniecznie trzeba napisać petycję i zebrać podpisy. cokolwiek osiągniemy, to będzie sukces.
[...] nieme stworzenia, jak dobrze wiadomo, są znacznie lepszymi sędziami tożsamości i charakteru niźli my sami
(Virginia Woolf)

berushka

Od: Sob paź 23, 2010 20:06

Post » Pt gru 03, 2010 8:46 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Fundacja KOT pisze:GuniaP spokojnie, nadzorujemy tą akcję (i kilka innych jednocześnie)

niedawno były tam osoby, które chciały wziąć małe kociaki, jednak o tej porze nie znalazły ich

Czyli jest szansa, że ktoś je weźmie na DT?
Biedactwa :cry:
Ja zablokowana jestem przez 3 tymczasy no i jeszcze moje cmentarne koty :(
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pt gru 03, 2010 9:42 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Zmieniłam cel na jaki przeznaczę dochód z bazarku viewtopic.php?f=20&t=120766&p=6731062#p6731062
proszę podbijac
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt gru 03, 2010 10:06 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Zaglądnijcie na bazarek beci , naprawę warto!!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Pt gru 03, 2010 10:23 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

berushka pisze:
golla pisze:DRAMAT, ja nie wiem co się dzieje w naszym mieście, ciągle widzę jakieś koty, które nie mają schronienia, chyba rzeczywiście musimy skrzyknąć się i zawołać do Prezydenta o budki. On dał 3 na cały Toruń i fertig. Jeszcze jak w pobliżu mieszkają jakieś dobre dusze to chociaż coś do jedzenia biedakom zaniosą, ale z tego co tu czytam to tam jakaś hołota mieszka. Nawet nie wiem, gdzie ta ulica jest, pewnie jakieś zadupie, a na takich zadupiach to właśnie takie dramaty się rozgrywają. Płakać się chce. Musimy działać Toruniacy.

koniecznie trzeba napisać petycję i zebrać podpisy. cokolwiek osiągniemy, to będzie sukces.

No tak, można pisać petycję, ale do kogo? Masz na myśli prezydenta?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Pt gru 03, 2010 13:05 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Myślę, że w ramach wydatków na nowy 2011 rok powinni uwzgędnić te budki. Nie wiem czy w tym roku jeszcze da radę. :? Do Prezydenta przejść się można, tak jak mówiła PearlRain ustalić termin i uderzyć z naszymi prośbami. Fundacja już była, a teraz by trzeba pokazać, że zwykłym, niezrzeszonym obywatelom tez zależy. Można porobić zdjęcia kotom bez dachu nad głową i mu przedstawić. Im więcej ludzi się domaga tym lepiej. Motoarenę już mamy za kilka baniek a na parę budek brak pieniędzy, śmieszne, a raczej żałosne.
Moje wydatki na koty z miesiąca na miesiąc się podnoszą, nie mogę jeszcze kupować styropianu i kleić domków, kiedyś parę uliniłam, całą chałupę pianką do uszczelniania wybrudziłam :lol: , w domu od styropianu bylo aż biało :lol: Nie jestem stolarzem z prawdziwego zdarzenia.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pt gru 03, 2010 13:10 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

golla pisze:Myślę, że w ramach wydatków na nowy 2011 rok powinni uwzgędnić te budki. Nie wiem czy w tym roku jeszcze da radę. :? Do Prezydenta przejść się można, tak jak mówiła PearlRain ustalić termin i uderzyć z naszymi prośbami. Fundacja już była, a teraz by trzeba pokazać, że zwykłym, niezrzeszonym obywatelom tez zależy. Można porobić zdjęcia kotom bez dachu nad głową i mu przedstawić. Im więcej ludzi się domaga tym lepiej. Motoarenę już mamy za kilka baniek a na parę budek brak pieniędzy, śmieszne, a raczej żałosne.
Moje wydatki na koty z miesiąca na miesiąc się podnoszą, nie mogę jeszcze kupować styropianu i kleić domków, kiedyś parę uliniłam, całą chałupę pianką do uszczelniania wybrudziłam :lol: , w domu od styropianu bylo aż biało :lol: Nie jestem stolarzem z prawdziwego zdarzenia.

dlatego podrzuć proszę czasem bazarek w moim podpisie .Pierwotnie cel był inny,ale co tam.
Może ktos się skusi.
Nie będzie z niego kokosów,ale może na kilka arkuszy styropianu , folię i piankę styknie.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt gru 03, 2010 18:53 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

W "Nowościach" ukazał się apel, miejmy nadzieję, że choć parę osób przeczyta i się zastanowi:
http://nowosci.com.pl/look/nowosci/arti ... IdTag=3791
A jak z tymczasami dla kotków, znalazły się już?
izza & Bajka + Sharky

izza

Od: Pt wrz 26, 2003 14:32

Post » Pt gru 03, 2010 21:32 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

Narazie i to prawdopodobnie już jutro będą " produkowane budki".
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt gru 03, 2010 21:33 Re: Toruń ul. Strzałowa - Koty koczują w śniegu - potrzebny DT !

A udało sie złapac te maluchy? Bo czytałam na face, że ktos dt oferował.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

[poprzednia][następna]