Antoś i Zuzia. Nerwowo.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 12:31 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Dziś byliśmy znów na dyżurze, przyjął nas inny wet. Obejrzał wczorajsze badania, zdjęcie, wymacał Antosia i powiedział, że według niego jest szansa, że są to dolegliwości układu pokarmowego, że kociak zjadł coś niedobrego, a zdjęcie pokazuje, że jest cały zagazowany. Mamy czekać do jutra, zanim wykonamy dalsze badania.
Póki co dostał parafinę, mamy masować brzuszek.

Oby faktycznie przyczyna była tak trywialna i niegroźna... Antoś jak zwykle był megagrzeczny, teraz śpi...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie paź 24, 2010 12:34 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Na pewno tak będzie :) . Zgazowany brzuszek potrafi być bardzo dużo. Myślę, że jeśli jest tak duży, a byłby płyn to na USG na pewno byłby widoczny w obrazie.
Wiesz Liwia_, tak ślicznie o Antosiu piszesz, że aż mi się łzy zakręciły :) .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie paź 24, 2010 13:57 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Dzięki :oops: On mnie po prostu rozbraja, taki jest ufny. Od ludzi zaznał chyba więcej złego, niż dobrego, a kocha każdego - mruczy i przytula się nawet do weta, który daje mu zastrzyk. Zaczyna ugniatanie i włącza traktorek gdy tylko widzi ludzi. Gdy nie widzi - płacze...
Masujemy brzuszek no i czekamy na efekt parafiny...

Liwia_

Post » Nie paź 24, 2010 14:02 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Być może to dziecko domowej kotki, któremu nie znaleziono domu - i posłano na ulicę :-( Tak niestety często się zdarza. Nieustające kciuki za zdrówko Antosia :ok:

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Nie paź 24, 2010 16:16 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Masowanie brzuszka powinno maluszkowi pomóc, a parafiną tak bardzo się nie przejmuj, bo z moich ostatnich doświadczeń wynika, że na efekt parafiny można sobie czasami poczekać. Tyle tylko, że parafiny nie powinno się podobno podawać zbyt długo.
W przypadku wzdętego brzuszka pomaga ruch. Domyślam się, że musisz izolować maluszka, a w łazience przestrzeń ograniczona, ale spróbuj zachęcić go do zabawy piłeczką, czy sznureczkiem - niech trochę pobiega i poskacze.
Będzie dobrze - trafiła mu się wspaniała opiekunka. Postaram się śledzić wątek i w razie czego podzielić się własnymi doświadczeniami.

Nieśmiało zapytam, czy elegancik Antoś będzie miał jakieś zdjęcia?

kotetek

Od: Pt kwi 30, 2010 12:26

Post » Nie paź 24, 2010 16:25 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

:ok:
Mam nadzieję, że brzuszek i reszta będą szybko ok.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie paź 24, 2010 17:35 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Dziękujemy za wszystkie kciuki. Antoś na przemian śpi, tuli sie i je. Nie biega w ogóle, nie bawi się - na pewno nie czuje się dobrze. Jest ciągle bardzo zagazowany, choć masujemy ciągle brzuszek. Ma apetyt... To jest Antoś :
ObrazekObrazek

Liwia_

Post » Nie paź 24, 2010 17:43 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Śliczny czarnulek :D :1luvu: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie paź 24, 2010 17:55 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Przecudny jest :1luvu: Na pewno zestresowany i obolały - gazy w jelitach powodują kolkę. Nie ma się co dziwić, że nie przejawia chęci do zabawy. Odrobi to później :-D

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Nie paź 24, 2010 19:52 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Śliczny...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie paź 24, 2010 20:23 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Śliczny maluszek. Mocne kciuki za zdrówko.

Miałam nadzieję, że troszkę mniej boli go brzuszek i nabierze chęci do zabawy, ale widocznie cierpi jednak bardzo. Najważniejsze, że pozwala sobie brzuszek masować. Będzie dobrze, mocno w to wierzę.

kotetek

Od: Pt kwi 30, 2010 12:26

Post » Nie paź 24, 2010 20:42 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Liwia, a gdyby tak malcowi zaaplikować espumisan ?
i to taką solidną dawkę
ja traktuję tym wszystkie zagazowane kociaki, z pozytywnym skutkiem :wink:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie paź 24, 2010 21:28 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Tangerine, a jaka miałaby to być dawka?

Liwia_

Post » Nie paź 24, 2010 21:33 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

jesli w kropelkach ,to dawałam połówkę dawki dla niemowlaka
a jesli w tabletkach, to nawet całą,
tego podobno nie da sie przedawkować.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie paź 24, 2010 21:47 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Sprawdziłam, nie mam niestety :( Jutro wet, zapytam go jeszcze i pewnie kupię wracając.
Brzuszek ciągle bardzo duży, ale mały po godzinie masażu, mruczenia i toalety zaczął szaleć i biegać z piłeczką 8O
Antoś ma wspaniały charakter (albo świetnie udaje :twisted: ) - 100% miłości w kocie, żadnego podgryzania, drapania, tylko rzucanie rozkochanych spojrzeń i pieszczoty...
Drapie się, obawiam się, że ma pchły, na pewno w uszkach ma też świerzba.

Liwia_

[poprzednia][następna]