Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ASK@ pisze:A cóż trudnego w tym by podjechac i sprawdzic co i jak. Lub ew zrobic wizytę przedadopcyjną. Wtedy będziesz miała pewnośc,ze sprawdzone zostały wszystkie ewentualności i nic nie zostało zaniedbane. Tym bardziej strata fajowego domu.
ja osobiscie tak zrobiałbym!
Biuna czy to Ty jesteś tym potencjalnym domkiem
Biuna, mogłabym się zastanowić ? Mogłabyś poczekać z szukaniem kota?
na dodatek pani pojawia sie na miau czyli wystawia sie na atak to chyba nie ma nic do ukrycia i dogadac sie z nia raczej bedzie mozna?
Ivcia pisze:Trudna sytuacja, rozumiem mamuske i jej rozterki, z drugiej strony ewentualny domek wydaje sie sensowny, na dodatek pani pojawia sie na miau czyli wystawia sie na atakto chyba nie ma nic do ukrycia i dogadac sie z nia raczej bedzie mozna?
biuna pisze:
E tam atak. Rzeczowa dyskusja jak dla mnie.
Napisałam jakie warunki u mnie panują, jak wygląda sytuacja. Jeśli mamuśce to nie pasuje - to trudno. Niestety wychodzę z założenia, że nic na siłę. Może znajdzie się domek dla kota, który jej będzie bardziej pasował.
Biuna to nie tak, ze ona czeka na idealny domek, ona po prostu chce dobrze dla kota, ktorego odchowala od "szczeniaka"
biuna pisze:Biuna to nie tak, ze ona czeka na idealny domek, ona po prostu chce dobrze dla kota, ktorego odchowala od "szczeniaka"
Ale ja to rozumiem. Gdybym sama była zmuszona oddać swojego kota przetrzepałabym niebo i ziemię, żeby było mu jak najlepiej.
Chyba główną kwestią jest to, że ja i mamuśka mamy zupełnie inne podejście do kotów. Tzn zarówno Ona jak i ja kochamy je.
Tylko zupełnie inaczej widzimy kwestię wychowywania [zabrakło mi dobrego słowa, bo to nie jest w sumie to o co mi chodzi] kotów?
Także moim zdaniem idealnym wyjściem jest to, żeby szukała innego domku, a sądzę, że dla takiego kota to nie powinien być problem. A jeśli się nie uda to moje drzwi stoją otworem.;)
Co do szelek na spacerach - ja naprawdę nie widzę takiej potrzeby i tak samo moja mamuśka, która nie ukrywając ma większe ode mnie doświadczenie z kotami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 96 gości