Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 11, 2010 10:18 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z223037339

jesli ktos ma chwilę to poprosze o ogłoszenia, treść można kopiować, tel do Beaty, wczoraj kolejjne 2 kiciusie zwinęła z ulicy. Ja zrobię na jelonce, bolcu i zinfo - lokalne wokól Bogatyni.

Sytuacja mało ciekawa również w Lesnej, tam nawet ludzie na wioskach nie wiedza, ze jest pomoc, lolka "odkryła" wczoraj rodzine śpiącą w stodole na sianie z psami i kotami, karmią ich sasiedzi;/ dali im puszki dla kotów i psów.

W Bogatyni robi sie problem w miejscach,gdzie sa ewakuowani ludzie - urzędnicy chcą wyprowadzić psy i koty, które do tej pory tam były

w schronisku kociaki nie mają szans, Bogatynia podlega pod Dłużynę, a ostatnio tam maluchy zachorowały, Mariola brała kilka, ale nie wszystkie się udało uratowac, dlatego na cito potzrebne są dt

magda z.

Od: Sob lip 19, 2008 9:53

Post » Śro sie 11, 2010 19:58 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

a ja znów wieczornie podniosę, może ktoś jeszcze przegapił wąteczek, a chciałby pomóc

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro sie 11, 2010 20:06 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

ja też podnoszę...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Czw sie 12, 2010 12:53 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

Podnoszę..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw sie 12, 2010 13:06 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

Etka pisze:ja mam ciuchy do wydania w idealnym stanie.
ale to juz sie skontaktuje przez dogo, napewno tez podziele sie karma dla kotow.

Etka, ja też ma trochę ciuchów do oddania (w Krakowie). Nie mam konta na dogo, jak coś ustalisz w tej sprawie, to daj mi proszę znać - wyślę pod wskazany adres.

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Czw sie 12, 2010 13:50 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

magda z. pisze:http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Kocieta-z-powodzi-Bogatynia-pilnie-domy-W0QQAdIdZ223037339

jesli ktos ma chwilę to poprosze o ogłoszenia, treść można kopiować, tel do Beaty, wczoraj kolejjne 2 kiciusie zwinęła z ulicy. Ja zrobię na jelonce, bolcu i zinfo - lokalne wokól Bogatyni.

Sytuacja mało ciekawa również w Lesnej, tam nawet ludzie na wioskach nie wiedza, ze jest pomoc, lolka "odkryła" wczoraj rodzine śpiącą w stodole na sianie z psami i kotami, karmią ich sasiedzi;/ dali im puszki dla kotów i psów.

W Bogatyni robi sie problem w miejscach,gdzie sa ewakuowani ludzie - urzędnicy chcą wyprowadzić psy i koty, które do tej pory tam były

w schronisku kociaki nie mają szans, Bogatynia podlega pod Dłużynę, a ostatnio tam maluchy zachorowały, Mariola brała kilka, ale nie wszystkie się udało uratowac, dlatego na cito potzrebne są dt

nie wszędzie dociera pomoc, niektórzy są niezaradni zupełnie
:( :( :( :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw sie 12, 2010 13:56 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

Przeklejam z wątku na dogomani, bo moze nie wszyscy mogą tam wejść, a są kontakty i konkrety:
[QUOTE=magda z.;15156078]W związku z powodzią, jaka dotknęła rejon Bogatyni i Zgorzelca, pomoc zaoferowała nam Fundacja SOS dla zwierząt. Fundacja pomagała już w maju miastu Bieruń. Jutro zapadnie wstępna decyzja kiedy wyruszy transport na zalane tereny. Sytuacja w Bogatyni jest dramatyczna - sklepy nie działają, ludzie mają tylko to, co przyjedzie z darami, a karmy nikt tam nie przekazuje...

W wypadku szczegółowych pytań:
Beata - mieszka w Opolnie, zaraz przy Bogatyni i była tam juz dzisiaj kilkukrotnie, tel. 660 795 327
ze strony Fundacji SOS - Aneta - 722 394 982

strona fundacyjna
http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/fundacja,1.html

rozliczenia będą w miarę możliwości, raz na tydzień - akcja w toku, zresztą na stronie Fundacji można obejrzeć relację z ich poprzedniej akcji.

Dary rzeczowe można wysyłać na adres Fundacji SOS
Możesz też kupić karmę lub środki odpchlające i odrobaczajęce
w hurtowni i wysłać stamtąd na adres naszej Fundacji
Zbieramy też dary rzeczowe – karmę dla psów i kotów, smycze, obroże , miski, wszystko co jest zwierzakom potrzebne. Po uzgodnieniu telefonicznym – 722394522; 506198410 – odbierzemy(rejon Śląska).

KRS: 0000285182
Konto bankowe: 93156000132367056920790001 FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów1
tytuł - dla zwierzęcych powodzian z Bogatyni i Zgorzelca

Bardzo proszę o reklamę tej akcji i przesyłanie konta fundacji wraz z tytułem dla przelewów

Pilnie potrzebne są również dary dla okolic Leśnej, Miłoszów wygląda tak jak Bogatynia, ale tv nie pokazuje jesczze. Brakuje siana, karmy dla zwierząt gospodarskich, psów i kotów. Lolka tam się powoli organizuje - tel. 601 079 807

Zbierając dary proszę informować, że będą one przekazywane przez osoby miejscowe, znające środowisko i nie trafią one do oszustów

odnośnie paczek z Polski to mam pomysł

firma w której pracuję ma podpisaną umowę z Kolporterem - paczka do 30 kg o wymiarach których trzy boki nie przekraczają 210 cm to koszt ok 19 zł
z tym że paczki musiałyby trafić do mnie do firmy a dopiero ja zawiozłabym je do Bogatyni znaczy do Beaty i Sławka bo taki jest chyba plan

jesli to dobrre rozwiązanie to możemy tak zrobić

dowiadywałam się ostatnio jakie są ceny przesyłek w innych firmach ... najtaniej to 50 zł, wiekszość firm kurierskich nie współpracuje z osobami prywatnymi

Edit : wyglądałoby to mniej więcej tak
podałabym adres str na której składa się zamówienie
osoby chętne do wysłania paczki musiały by złożyć zamówienie podając adres doręczenia do miejsca w którym pracuję / na moje konto wysłać kwotę za paczkę żebym mogła później za nie wszystkie zapłacić
ja zebrane paczki zawiozę osobiście do Beaty (nieodpłatnie, tylko w ten sposób póki co mogę pomóc)
na wątku wstawiłabym rozliczenie z transportu przesyłek (szef zadeklarował że część płatności za paczki może wziąć na siebie, tak więc jakaś suma by została z pieniędzy przelanych na płatność)
można by przekazać te pieniądze na karmę dla psów np

wyglądało by to jednak tak

osoba chętna do wysłania paczki "przeze mnie" musiałaby złożyć zamówienie jednak na mój adres mailowy (nie przez str firmy)
informacje w mailu:
1. Osoba nadająca
2. przybliżona waga (paczki do 30 kg mają cenę ok 19 zł cięższe są dużo droższe)
3. Paczka musi mieścić się w wymiarach 210 cm (dodajemy trzy boki) powyżej cena wzrazta bo gabaryt sobie liczą
4, kiedy paczka będzie gotowa do odbioru
5. co znajduje się w paczce : art. spozywcze, art przemysłowe, odzież

na paczce adres nadawcy i odbiorcy (moja firma)

w mailu zwrotnym podam adres firmy i nr konta do wpłaty za przesyłkę

mój adres mailowy joanna.maxxtrans@wp.pl
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw sie 12, 2010 14:01 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

Ostatnio po półrocznym czekaniu na transport samochodowy Warszawa-Kraków (chyba nic prostszego??), wkurzyłam się i wysłałam Pocztą Polską potrzebującej spalonej kobiecie z Miau dwie paczki. Myślałam, ze to będzie kosztowało majątek, a razem za nie zapłaciłam tylko (i dużo i mało) 39 zł. Ważyły prawie 20 kg razem. Jest to jakaś inna opcja, pewnie nie lepsza, ale jest..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw sie 12, 2010 14:10 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

Ja bym wsyłała jednak Pocztą (no chyba, żeby ktoś jechał samochodem z Krakowa w tamte strony), bo teraz nie mam jak się umówić z kurierem. Tylko potrzebuję adresu do wysyłki.

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Pt sie 13, 2010 12:49 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

Przeklejam :( :

QUOTE=lolka;15181533]hej Felka ....dziekuję za jedzonko.....rozwiozłam wszystko , ale psiury i kociambole wcinały.....głodne były jak diabli bo ludziska nie mieli nic dla nich, jedynie mają nadmiar chleba tym właśnie je karmili...jedna sunia miała w misce pokrojone jabłka
przy okazji znalazlam psa ze zmasakrowana łapą......gdyby nie to że tych ludzi też zatopiło to już z policją bym tam sterczała aby ich ukarać......biedny psiur, załatwiłam opiekę weta ale przypuszzcalnie trzeba będzie amputować łape....jesoo nie dośc że na łancuchu to jeszcze bez łapy

jessso tyle kociaków i psiaków u nas utonęło , płynęły na łańcuchach z budami ........dziś rozmawiałyśmy z kobitką której pies na łańcuchu oczywiście , uczepił się pazurami i ZĘBAMI!! siatki....przeżył ale jest nadal nieziemsko przerażony....jutro jedziemy zawieźć m.in jemu karmę,[/QUOTE]
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pt sie 13, 2010 14:08 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

Biedne zwierzaki :cry:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pt sie 20, 2010 21:04 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

komu rudego powodzianka, komu?? :lol: ........już w 99% zdrowy i gotowy na nowe życie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

alrisha

Od: Czw maja 08, 2008 17:52

Post » Pon sie 23, 2010 15:48 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

[QUOTE=JOMA;15241455]
Fundacja S.O.S. dla Zwierząt planuje kolejny transport darów dla popowodziowych zwierzaków z okolic Bogatyni i Zgorzelca

- 28 sierpnia - sobota -

Potrzeby są ogromne !

karma wszelaka
miski
smycze
obroże
środki na odpchlenie i odrobaczenie

głównie dla psów i kotów ale jeżeli ktoś ma jakieś możliwości załatwienia karmy dla zwierząt gospodarczych to też prosimy o kontakt

KONTAKT: kuba123: 791 695 574

[LEFT]Wpłaty pieniężne można kierować na konto fundacji z dopiskiem "darowizna na rzecz powodzian"
FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1
Numer konta bankowego: [b]93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

IBAN PL93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
SWIFT GBGCPLPK
[/QUOTE]
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon sie 23, 2010 22:20 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

tyle ich w potrzebie :roll:
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Wto sie 24, 2010 19:12 Re: Bogatynia,Zgorzelec-pomóż zwierzęcym powodzianom

podniosę :kotek:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

[poprzednia]