Mój własny kociniec oraz DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 21:08 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Witam.Pasia przypomina mi tymczasującą u mnie maleńką Rózię a Forest jest identyczny jak moja Bambi :D
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto lip 20, 2010 4:59 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

:P :P Cześć Ferajna!!!!
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto lip 20, 2010 6:02 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

zuzzik pisze::P :P Cześć Ferajna!!!!

Tak wczesnie 8O ?
Nawet moje koty o tej godzinie jeszcze śpią :D
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Śro lip 21, 2010 23:32 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

zuzzik ranny z Ciebie ptaszek :D

c.d. opowieści o moich kotkach:

Kociaki Rudy i Krówka zadomowiły się w naszych domach i sercach bardzo szybko, niestety Pasia przyjęła dzieciaki dosyć chłodno :roll: .Trwało jakiś czas za nim zaakceptowała obecność "dzieciaków" w domu, co najważniejsze przestała płakać za Pinterem.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Sielanka nie trwała długo , pod koniec lipca zeszłego roku Krówka zginęła, nie wróciła do domu :cry: Rozwiesiłam ogłoszenia, codziennie jej szukałam, kiciałam, płakałam i znowu szukałam i NIC. Nie ma z nami mojej kochanej Krówci :cry:

I tak zaczęła się moja przygoda z Kotkowem.Miesiąc po tym jak Krówka zginęła zdecydowałam się na moje pierwsze tymczaski :kotek: Były to dwie 8 tygodniowe dziewczynki Lisia i Pysia i w dodatku dzikie, odgryzały wszystko co się dało :mrgreen:

Obrazek

Tresura szła szybko i pomyślnie koteczki bardzo szybko znalazły się w swoich DS :1luvu:

Potem były kolejne tymczaski i kolejne , ale o tym w następnym poście :D

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Wto sie 03, 2010 14:12 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Ostatnie zdjęcie rudego - świetne ! 8) Taki chytry wyraz pyszczka :D

justyslopez

Od: Nie wrz 16, 2007 17:34

Post » Wto sie 03, 2010 14:18 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

:1luvu: :1luvu: sŁODZIAKI...
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Pt sie 13, 2010 22:46 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Długo nie pisałam u siebie,ale postaram się szybko nadrobić zaległości :)

Poniżej wstawiłam zdjęcia kotków, które do tej pory były u mnie na DT i są już w DS

Tak jak pisałam wcześniej moimi pierwszymi tymczaskami były dzikie kotki i potem cały czas takie do mnie trafiały - okazało się, ze jestem dobrym treserem dzikusów :D

Maniek i Bursztynka były to czteromiesięczne dzikie kotki, które nie chciały się ucywilizować po prawie miesięcznym pobycie pojechały mieszkać do stadniny konnej na agroturystykę.

ObrazekObrazek

Kolejne to trzy kotki z Uchwytów
ObrazekObrazek

Mój Rudy :1luvu: bardzo lubił zajmować się kociakami:

ObrazekObrazek

To zdjęcie bardzo lubię:
Obrazek

Farbki-trzy kotki, które były połapane przez Marzenę68, jakiś "dobry" człowiek oblał je farbą 8O

Obrazek

Z tej serii kociaków jest mój Forest :1luvu: - Forest Gump , tu jak był malutki:

Obrazek

Bardzo ciężko zachorował, leczenie trwało bardzo długo, ponad trzy miesiące, dlatego został z nami, zżyliśmy się bardzo ze sobą, po za tym mam sentyment do kociaków słabszych, chorych... zawsze takie ujmują moje serce bardziej :1luvu:

Puchatka- trzy miesięczna puchata kotka, była chyba najkrócej ze wszystkich do tej pory, ok 5 dni pojechała do super DS

ObrazekObrazek

Dwie czarne koteczki, którym nie zdążyłam zrobić zdjęć, jedna z nich była pogryziona przez psa i była operowana - teraz mieszka w Warszawie :D

Waciki

ObrazekObrazek

i po wypraniu po profesjonalnej sesji foto:

Obrazek

Czarnulka21

Post » Sob sie 14, 2010 6:45 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

:1luvu: :1luvu: Cudowne kocięta; nigdy z pewnością nie możesz narzekać na nudę :mrgreen: ; jak tu się smucić czy być zmęczoną, gdy wokół Ciebie tyle szczęśliwych wszędobylskich malców?
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Sob sie 14, 2010 7:38 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Witam, jaki sympatyczny wątek i piękne kociska :1luvu:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob sie 14, 2010 23:36 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Tak to prawda na nudę nie mam co narzekać :mrgreen: , ale warto, zawsze chciałam się czymś takim zajmować :D

Chciałam Wam jeszcze przedstawić kotkę, która trafiła do mnie po moim majowym urlopie. Kotka ta była znalezione ze swoimi pociechami, kociaki były już samodzielne i zostały odłączone, a kotka mamka przygarnęła 5 -4 tygodniowych kocich sierotek, które zostały osierocone,ich własna mamka zginęła pod kołami samochodu.

Mamusia Pumka i Dyzie
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Kicia Pumka jest już po sterylce , mieszka z nami dalej, nikt jeszcze nie zadzwonił w sprawie jej adopcji :( Tak chciałabym żeby miała już swoje stałe miejsce zamieszkania :ok:

Dyzie bardzo szybko znalazły DS

w tym samym czasie jak była u nas Pumka która mieszkała w łazience ze swoimi pociechami, kolega zadzwonił, że przybłąkał się do niego mały kociak, a on akurat po swoim własnym weselu ma gości i nie ma jak się nim zająć. Pojechałam zabrałam, był to 12 tygodniowy czarny kocurek.

Benek - imię otrzymał takie ponieważ pierwsza rzecz jaką zrobił po wsadzeniu do kuwety(używam żwirku Benek) zaczął bawić się żwirkiem i to był jego codzienny rytuał pomagania mi w sprzątaniu jego kuwety :D

Słodki urwis, wszędzie było go pełno, zamieszkał w domku z drugim kotkiem, obowiązkowo musiał mieć towarzystwo :mrgreen:

Na początku lipca otrzymałam pakiet trzech dzikich koteczek - Kraszewianki

Pipi moja ulubienica mała piszczałka :1luvu:

ObrazekObrazek

Sissi- księżniczka

ObrazekObrazek

Oraz piękna Lili

ObrazekObrazek

Koteczek jeszcze nikt nie wziął na DS :( są już ponad miesiąc.

Tydzień po tym jak otrzymałam Kraszewianki, otrzymałam na DT dwóch czarnych Kocurków z KK, leczyły się bardzo długo z niego u mniejszego była ostra walka o wyleczenie oczka było tak mocno napuchnięte, że :strach: Byli to raczej dwaj bracia, a jeden mniejszy od drugiego, sama skóra i kości i chory był tak mocno, obawiałam się, ze nie wyjdzie z tego. Ale wszystko dobrze się skończyło. Teraz pozostało znaleźć im super DS :ok:

Okruszek i Otello

Obrazek

Puki co mieszkają dalej z nami - ani jednego telefonu :(

Na dzień dzisiejszy są u mnie w Kotkowie : Pumka oraz 13 kociaków :D

Czarnulka21

Post » Nie sie 15, 2010 12:05 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

oby szczęśliwa 13 i wszystkie kociaki i Pumka znalazły suuuper domki

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Czw sie 26, 2010 10:08 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

:1luvu: :1luvu: I jak tam??
CZEKAM NA WIEŚCI :P :P :P :P
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Czw sie 26, 2010 22:32 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Jaki fajny wątek.
I tak będę podczytywać, więc od razu się przyznaję.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Sob sie 28, 2010 18:02 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

:1luvu: :1luvu: co tam u kociastych??
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Śro sty 19, 2011 23:56 Re: Moje własne koty oraz koty w DT

Długo mnie tu nie było, postaram się szybko nadrobić zaległości. Dużo u nas się działo i nadal dzieje.
Od września do grudnia przewinęło się przez mój dom prawie 28 kotów mniejszych i większych :)
Oczywiście przez ten czas do kociliśmy się :D Na dzień dzisiejszy stan kotów własnych to 4 , a teraz je przedstawię: Dwa z nich już opisywałam Rudy i Forest, trzeci to Żabka, malutka koteczka z cechami karłowatości kicia ma 10 miesięcy, a wygląda jak czteromiesięczny kociak.Ale jest najwspanialszą kicią pod słońcem. Była w DT u mojej koleżanki Szałwi kicia była bardzo słaba była leczona prze kilka miesięcy dostawa codziennie zastrzyki , które jeździłam robić. W sierpniu kicia przyjechała do mnie na czas urlopu Szałwi i z racji tego,że kicia bardzo lubi i potrzebuje towarzystwa innych kotów została na DT u mnie. Ale pokochałyśmy z Szałwią ta kicię ponad wszystko i 14 września zapadł ostateczna decyzja, ze kicia zostaje ze mną na stałe :1luvu:

Obrazek

wkrótce wyjmę zdjęcia z telefonu i wstawię jej bardziej aktualne zdjęcia.

Czwartym kiciem który dołączył do naszego stadka jest Bronuś

tutaj jego historia :

http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=33

Cała rekonwalescencja i dbanie o kicia po operacji sprawiło, że staliśmy się nie rozłączni :D i Bronuś ostatecznie został z nami. Po za tym to najlepszy kumpel Żabki :wink:

Był jeszcze u mnie jedna taka mała biedka Nieboraczek viewtopic.php?f=1&t=118750&hilit=nieboraczek

Przebywa u mnie na DT nadal Okruszek u którego na skórze ok października pojawiły się zmiany liniowe eozynofilowe, kotek cały czas jest leczony na razie bez większego efektu :(

Ze smutnych wiadomości mam taką , że moja najwierniejsza ,najwspanialsza kici Pasia w grudniu odeszła za TM :cry: w marcu tego roku kicia skończyłaby 21 lat.

Czarnulka21

[poprzednia][następna]