Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 25, 2010 12:50 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

Alienor pisze:Gdyby nie to zakraplanie oczek pożyczyłabym kennelówkę i wzięła kicię do siebie - niestety, jak kogoś po 10 godzin nie ma w domu...

to będziesz jej zakraplać 2 razy dziennie, ale będzie przynajmniej zyła...

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt cze 25, 2010 13:04 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

Przed zabraniem jej do domu podajcie jej surowicę. Najlepiej "zrobić" ze zdrowego, dorosłego i regularnie szczepionego kota - pobrać 5 ml krwi, odwirować i surowicę podać podskórnie. To gotowe przeciwciała, które ochronią kociaka przez ok. 3 tygodnie, do szczepienia (jeśli jeszcze nie będzie szczepić, to znów można podać surowicę). Zamiast surowicy z krwi kota można podać caniserin lub parwoglobulinę, tylko to ciężko chyba dostać.

Tak czy owak, jeśli kociak ma być uśpiony, to jest to szansa na życie.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt cze 25, 2010 13:12 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

Nie mam czasu..
nie ma mnie osiem - dziewięć godzin..
miałam na jesieni pp.. :?

Ale wezmę ją..
Szukajcie transportu..

EDIT: tylko podajcie jej tę surowicę.. proszę.. :oops:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt cze 25, 2010 13:25 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

mashas pisze:
ulvhedinn pisze:A Ty nie masz możliwości jej przetrzymać? Chociażby w klatce/łazience?

Jakoś mi się smutno robi, że jedni walczą o kota, który jest ledwo żywy, chociaż miejsca i srodków brak, a tu ma byc uspiony kot, który może być zdrowy zupełnie niewielkim nakłądem sił i srodków. I może jestem wredna, ale kurcze, to jest naprawdę kwestia odrobiny samozaparcia.....

Nawet na chwile nie mogę,bo miałam miot kociaków,który padł

I to jest ten niby powód dla którego nie możesz wziąć tej jednej kruszynki? Tak?

No to fajnie...........pamiętaj nie jest tak że nie możesz, bo gdybyś nie mogła to i tego miotu byś nie wzięła...
PO PROSTU NIE CHCESZ!!!!
MIKUŚ

Post » Pt cze 25, 2010 13:28 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

MIKUŚ pisze:
mashas pisze:
ulvhedinn pisze:A Ty nie masz możliwości jej przetrzymać? Chociażby w klatce/łazience?

Jakoś mi się smutno robi, że jedni walczą o kota, który jest ledwo żywy, chociaż miejsca i srodków brak, a tu ma byc uspiony kot, który może być zdrowy zupełnie niewielkim nakłądem sił i srodków. I może jestem wredna, ale kurcze, to jest naprawdę kwestia odrobiny samozaparcia.....

I to jest ten niby powód dla którego nie możesz wziąć tej jednej kruszynki? Tak?

No to fajnie...........pamiętaj nie jest tak że nie możesz, bo gdybyś nie mogła to i tego miotu byś nie wzięła...
PO PROSTU NIE CHCESZ!!!!

Mikuś, jeśli pp była niedawno, to tej kruszynce grozi śmierć..
Do mnie do domu przyniesiono pp na ludzkich ciuchach i moja malutka Daisy zachorowała..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt cze 25, 2010 13:42 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

Dobra, ludzie, luzik 8) . Nie mialam pp więc mogę wziąć kociaka o ile rzeczywiście nie trzeba zakraplać równo co 4 h. Z tym, że ktoś musiałby ją przejąć ode mnie na trochę ponad tydzień - od 9 do 19 lipca (wyjeżdżam na urlop a osoba, która przyjdzie obslużyć koty raczej nie będzie mogła łazić po wetach). Dajcie tylko znać gdzie i kiedy mam małą odebrać i czy ktoś z okolicy może mi kenelówkę pożyczyć.
A po pracy zbuduję zaporę przeciwkocią odcinając pokój Ali, gdzie wprowadzę młodą. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 25, 2010 13:54 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

:twisted:
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Pt cze 25, 2010 14:06 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

Alienor pisze:Dobra, ludzie, luzik 8) . Nie mialam pp więc mogę wziąć kociaka o ile rzeczywiście nie trzeba zakraplać równo co 4 h. Z tym, że ktoś musiałby ją przejąć ode mnie na trochę ponad tydzień - od 9 do 19 lipca (wyjeżdżam na urlop a osoba, która przyjdzie obslużyć koty raczej nie będzie mogła łazić po wetach). Dajcie tylko znać gdzie i kiedy mam małą odebrać i czy ktoś z okolicy może mi kenelówkę pożyczyć.
A po pracy zbuduję zaporę przeciwkocią odcinając pokój Ali, gdzie wprowadzę młodą. :ok:

Jesteś wielka :1luvu:
Dzięki Ci - do 9 lipca może uda się ją wyadoptować - oby :ok: :ok: :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt cze 25, 2010 14:11 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

A gdzie teraz przebywa kicia? W jakiej lecznicy?

Może jakbym pokombinowała to mogłabym ją wziąść
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pt cze 25, 2010 14:13 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

Alienor pisze:Dobra, ludzie, luzik 8) . Nie mialam pp więc mogę wziąć kociaka o ile rzeczywiście nie trzeba zakraplać równo co 4 h. Z tym, że ktoś musiałby ją przejąć ode mnie na trochę ponad tydzień - od 9 do 19 lipca (wyjeżdżam na urlop a osoba, która przyjdzie obslużyć koty raczej nie będzie mogła łazić po wetach). Dajcie tylko znać gdzie i kiedy mam małą odebrać i czy ktoś z okolicy może mi kenelówkę pożyczyć.

Kenellówka jest u Dorotki, ale chyba za wielka jak na jedno małe kocie, nie wiem czy u Jadzi i Wiesia nie ma juz wolnej takiej mniejszej klatki, ewentualnie Baśka gdzieś tam wypozyczała króliczą klatkę na jakieś kociaki może jest już wolna bo miała iść do pozyczenia na 2 tygodnie, a 2 tygodnie już dawno minęły.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt cze 25, 2010 14:21 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

MIKUŚ pisze:
mashas pisze:

PO PROSTU NIE CHCESZ!!!!

jeśli chcesz,by padła na pp,to nie ma sprawy, tydzień temu padły 4 kociaki,jeden po drugim,ale co tam,lepiej wziąć i patrzeć jak zdycha

mashas

Od: Śro kwi 07, 2010 23:07

Post » Pt cze 25, 2010 14:22 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

Spróbowałabym zoraganizować transport gdziekolwiek, jest u weta w Zabrzu

mashas

Post » Pt cze 25, 2010 14:27 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

mashas pisze:Spróbowałabym zoraganizować transport gdziekolwiek, jest u weta w Zabrzu

Jeśli kicia oprócz oczek jest w miare ok to moge ją wziąść :D chodzi o to żeby jej nie przerzucać z domku do domku ;)
Ale niestety do Zabrze nie dam rady podjechać :( można by sie umówić ewentualnie w Sosnowcu lub okolicach :mrgreen:
Podaje mój nr tel. 506 426 384 bo od 16 jestem bez neta, dopiero wieczorkiem będę na kompie ;)
Ostatnio edytowano Pt cze 25, 2010 14:31 przez Kleo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Kleo

Post » Pt cze 25, 2010 14:31 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

Kleo pisze:
mashas pisze:Spróbowałabym zoraganizować transport gdziekolwiek, jest u weta w Zabrzu

Jeśli kicia oprócz oczek jest w miare ok to moge ją wziąść :D chodzi o to żeby jej nie przerzucać z domku do domku ;)
Ale niestety do Zabrze nie dam rady podjechać :( można by sie umówić ewentualnie w Sosnowcu lub okolicach :mrgreen:

Ma jeszcze lekki koci katar, weterynarz mówi,że tydzień antybiotyku i powinno minąć

mashas

Post » Pt cze 25, 2010 14:32 Re: 3 mies. buro-ruda zapalenie oczu ,ma 3 dni,potem śmierć

mashas pisze:
Kleo pisze:

Ma jeszcze lekki koci katar, weterynarz mówi,że tydzień antybiotyku i powinno minąć

Spoko - katar nam niestraszny ;)
Obrazek

Kleo

[poprzednia][następna]