Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 21, 2010 6:30 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

Kocur nie ma tatuazu miał tylko czip :cry: Właśnie mi sie ta bida władowała na kolana. Mruczy i wystawia jezyczek. Pisac nie można. Jemu sie wydaje że do moich kolan ma wyłączność. Jak innego kota przytulam to tak żałosnie piszczy jakby mu ktos krzywde zrobił :oops:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Śro kwi 21, 2010 10:37 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

koteczek555 pisze:A mówi się brać tylko z hodowli... Podejrzewam, że nawet tych nierodowodowych kotów się tak nie traktuje. Jak można być takim hamem, żeby kot służył TYLKO jako maszynka do robienia pieniędzy :twisted: :twisted:
nie wiadomo czy to zarejestrowana hodowla rodowodowa czy pseudo, prawda?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro kwi 21, 2010 10:50 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

No a po czipie się nie da?

koteczek555

Od: Śro mar 17, 2010 22:09

Post » Śro kwi 21, 2010 11:01 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

koteczek555 pisze:No a po czipie się nie da?
nie ma, został wyłuskany :(, tatuażu też nie ma. Dobrze, gdyby udało się ustalić, bo jeżeli legalna hodowla - to na to nie zasługuje przy takim traktowaniu zwierząt. Jeżeli pseudo- też można rozpowiedzieć. To co można zrobić - to anty-reklamę. Żeby nikt świadomy nie kupował od nich zwierzaków. Rozpuścić wici, zrobić czarny PR. Czupurkowi to nie pomoże, ale żeby zmniejszyć popyt na kolejne i przez to rozród. Tak zwierząt nie można traktować.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Śro kwi 21, 2010 11:58 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

Dziewczyny własnie dlatego czip został wyłuskany, żeby nie mozna było dotrzec do hodowcy. I teraz pytanie. Jak zdobyli sie na wyłuskanie czipa to mogli go z powodzenie dowieźć na drugi koniec Polski i oddać do schronu. Poprosiłam córkę (hodowca MCO) i jej znajomych ( maja zdjęcia Czupurka) zeby przy okazji wystawy dyskretnie popytali czy nie pamietają takiego kota. Sędziowie też mogą pomóc. Ale działac trzeba bardzo ostrożnie. I to robimy od 2 tygodni. :ok: :ok: :ok:

IKA 6

Post » Śro kwi 21, 2010 12:00 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

Fajnie gdyby udało się odnaleźć tą "hodowlę", jestem pewna, że wszystkie ich koty tak będą kończyć :twisted:

koteczek555

Od: Śro mar 17, 2010 22:09

Post » Śro kwi 21, 2010 12:08 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

IKA 6 pisze:Dziewczyny własnie dlatego czip został wyłuskany, żeby nie mozna było dotrzec do hodowcy. I teraz pytanie. Jak zdobyli sie na wyłuskanie czipa to mogli go z powodzenie dowieźć na drugi koniec Polski i oddać do schronu. Poprosiłam córkę (hodowca MCO) i jej znajomych ( maja zdjęcia Czupurka) zeby przy okazji wystawy dyskretnie popytali czy nie pamietają takiego kota. Sędziowie też mogą pomóc. Ale działac trzeba bardzo ostrożnie. I to robimy od 2 tygodni. :ok: :ok: :ok:
ok, dobrze, że takie działania podjęłyście. Ja się na tym nie znam, nawet nie wiedziałabym jak zacząć poszukiwanie.

A koteczka pięknego podnosimy po domek. Niech znajdzie się kochająca duszyczka, która pokaże prawdziwe kocie życie Czupurkowi. Że życie to nie klatka, ciągłe jeżdżenie, wystawy, obcy ludzie i zapachy, migające flesze, leki uspokajające, ciągłe kąpanie i szczotkowanie. Niech zobaczy jak to jest wylegiwać się leniwie w promykach słońca na mięciutkiej kanapie, ganiać szeleszczącą myszkę, jeść smaczną pachnącą karmę i nie ustawiać się na baczność na każde zawołanie. Tego Ci Czupurku życzymy! :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Śro kwi 21, 2010 13:26 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

No właśnie Czupurek te wszystkie rzeczy odkrywa. Dlatego tez tak sie dopomina wchodzenia na kolana i głasków. Dla niego teraz to jest najwazniejsze. :ryk: :ryk: :ryk:

IKA 6

Post » Śro kwi 21, 2010 13:32 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

IKA 6 pisze:No właśnie Czupurek te wszystkie rzeczy odkrywa. Dlatego tez tak sie dopomina wchodzenia na kolana i głasków. Dla niego teraz to jest najwazniejsze. :ryk: :ryk: :ryk:

super, że się nim zaopiekowałaś IKA 6 :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Śro kwi 21, 2010 13:33 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

rybcie pisze:
IKA 6 pisze:Dziewczyny własnie dlatego czip został wyłuskany, żeby nie mozna było dotrzec do hodowcy. I teraz pytanie. Jak zdobyli sie na wyłuskanie czipa to mogli go z powodzenie dowieźć na drugi koniec Polski i oddać do schronu. Poprosiłam córkę (hodowca MCO) i jej znajomych ( maja zdjęcia Czupurka) zeby przy okazji wystawy dyskretnie popytali czy nie pamietają takiego kota. Sędziowie też mogą pomóc. Ale działac trzeba bardzo ostrożnie. I to robimy od 2 tygodni. :ok: :ok: :ok:
ok, dobrze, że takie działania podjęłyście. Ja się na tym nie znam, nawet nie wiedziałabym jak zacząć poszukiwanie.

A koteczka pięknego podnosimy po domek. Niech znajdzie się kochająca duszyczka, która pokaże prawdziwe kocie życie Czupurkowi. Że życie to nie klatka, ciągłe jeżdżenie, wystawy, obcy ludzie i zapachy, migające flesze, leki uspokajające, ciągłe kąpanie i szczotkowanie. Niech zobaczy jak to jest wylegiwać się leniwie w promykach słońca na mięciutkiej kanapie, ganiać szeleszczącą myszkę, jeść smaczną pachnącą karmę i nie ustawiać się na baczność na każde zawołanie. Tego Ci Czupurku życzymy! :ok:
AMEN NIECH SIE TAK STANIE :1luvu: :1luvu:
krynia08

Post » Śro kwi 21, 2010 20:56 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

IKA 6 pisze:No właśnie Czupurek te wszystkie rzeczy odkrywa.

Normalnie DRUGA MŁODOŚĆ, jak trochę jeszcze uzbiera kaski, to już tylko lifting, solarka i na laseczki do Ciechocinka :roll: :roll: :roll:

Co do tej hodowli - ja cały czas mam paranoję, że to może być tatuś Tuptusia ['], bo mam wrażenie, ze są bardzo podobni. A jak tam tak traktowali koty - to i te genetyczne wady Tupcia zaczynają pasować. No i Wrocław !!
A za Tuptusia, to już bym "hodowcy" ani "właściciela" nie tyle :twisted: :twisted: :twisted: , co :aniolek: :aniolek: :aniolek: , by następnie, w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku :smokin: :smokin: :smokin:
Jasmina

Post » Czw kwi 22, 2010 6:41 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

Wiesz Jasmina, że wszyscy, którzy widzieli Tuptusia i Czupurka mówia to samo. Tuptus też był malutkim kocurkiem. Czupurek do duzych nie należy. Ale na pewno nie jest to pseudohodowla. Tam nie pudruja kota na wystawy ani nie wstrząsaja. A Czupurek o tym wszystkim wie. To na pewno jest hodowla. Tylko żeby ich zlokalizować. Jeżeli tak wyglądają ich koty to .............. Obiecuje jednak, że zrobie wszystko aby tych ludzi dorwać :twisted: :twisted: :twisted:

IKA 6

Post » Czw kwi 22, 2010 16:10 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

Przepraszam że się wtrącę 8) tak podczytuję po cichu, ale teraz muszę się odezwać: Hodowla to dużo więcej niż papier, więc dla mnie, ktoś kto trzyma zwierzę w ciągłym zamknięciu i potem pozbywa się go w taki sposób - podejrzewam ze za tym podejściem do kotów idzie też olewanie wszelkiej socjalizacji, badań, umów sprzedaży - to JEST pseudohodowla. :evil:
Trzeba się trochę natrudzić, żeby móc się z czystym sumieniem nazwać Hodowcą.

Oby się tylko nie okazało, że kotek ma jakieś paskudne wrodzone wady albo choroby genetyczne.
To dziękuję za uwagę i wracam do kąta żeby podziwiać i kibicować kochanemu Czupurkowi :wink:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw kwi 22, 2010 17:50 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

Rozumiem Twoje oburzenie. Moja córka i jej kolega tez byli oburzeni. Może inaczej oni byli wściekli, że ktos mógł tak potraktować kota, który sobie sam nie poradzi. Tym bardziej ze kolega córki hoduje persy ( jego duma jest pers sprowadzony z Ukrainy i troszke jaśniejszy od Czupurka).
Nie musisz przepraszac i siedzieć w kacie. Jak chcesz coś powiedzieć to po prostu mów :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

IKA 6

Post » Czw kwi 22, 2010 17:53 Re: Czupurek -pers 10 letni - oddany do schronu szuka DS

czekamy na zdjęcia piękniejącego Czupurka :). Jak tylko się pojawią - dokończę banerek i wrzucę :).
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia][następna]