Sierotka Puszek ma już dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 23, 2010 12:40 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Grażyno :1luvu:
Z calych sił kciukuję za domek dla tej pięknej, kochanej kici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto mar 23, 2010 12:56 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto mar 23, 2010 13:15 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Mam info od weta. Badania krwi nie ujawniły żadnych odchyleń od normy.Stan zdrowia nie budzi zastrzeżeń. Kocinkę czeka tylko zabieg usunięcia przepukliny. Kciuki :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Wto mar 23, 2010 13:41 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

grazyna mizera pisze:Mam info od weta. Badania krwi nie ujawniły żadnych odchyleń od normy.Stan zdrowia nie budzi zastrzeżeń. Kocinkę czeka tylko zabieg usunięcia przepukliny. Kciuki :ok:

Zaciskamy z całych sił :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto mar 23, 2010 14:10 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Za koteńkę :ok:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Śro mar 24, 2010 11:46 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Kicia bardzo łatwo zaaklimatyzowała się w nowych warunkach. Funkcje fizjologiczne w normie, jedzenie i picie też.Bezproblemowa kocinka. :1luvu:

grajda

Post » Śro mar 24, 2010 11:51 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Super wieści :D :D :D
No to teraz domek stały by się przydał :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro mar 24, 2010 11:55 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Oj przydałby się, tym bardziej że już kocurek czeka w kolejce na przyjęcie.Już powoli zaczynam mieć kota , ale w głowie. :lol: Jeszcze dziś pechowo zaczął się dzień. Miałam z Koconkiem jechać na łapankę , auto jej nie odpaliło. Poszłam z łapicą , bo wcześnie było ,coś wyłapać. Wlazła szybciutko zaciążona kotka , łapica się zamknęła, no i w czasie niesienia łapicy niefortunnie "pomogłam" jej uciec. Cholera! :twisted:

grajda

Post » Śro mar 24, 2010 12:08 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Ech, zawsze pod górkę :twisted: Tym mocniej zaciskam kciukasy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro mar 24, 2010 23:01 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Odkryłam minimalne zwężenie na ogonku. Sprawdziłam i wydaje mi się , że kicia miała złamany w tym miejscu ogonek.Zapewne była kicią po przejściach , trafiła do schronu, stąd adoptowana przez kochającą ją starszą panią. Teraz nie ma już ukochanej pani, nie słyszy jej głosu, wszystko nowe. Dzielna i bardzo grzeczna z niej koteczka. A jak baranki strzela! :ok: Sparaliżował mnie dziś o 21.30 telefon od 78 letniej pani, właścicielki 10 letniej koteczki. Pani miała już jeden zawał i źle się czuje. Oczywiście mam klucze od jej mieszkania.Prosiła o opiekę na koteczką Pyzą, bo nie wykluczona hospitalizacja.Załamałam się nieco.

grajda

Post » Pt mar 26, 2010 10:21 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Oj, kolejne niewesołe wieści :( Mam nadzieję, że Pani Pyzy szybko dojdzie do siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Grażyno :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt mar 26, 2010 14:01 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Zlitowała się nade mną i kicią młoda dziewczyna i wzięła ją wczoraj wieczorem do siebie na tymczas. Tym bardziej mi to odpowiada , bo mam kolejną trzódkę:rudo- białego kocurka(dziś odjajczany), 4-5 miesięczna chorą , ale lekko koteczkę, no i opieka nad Pyzą.Dzisiaj jak wyłapiemy z safiori, dojdą kolejne . Na szczęście dziś wypuszczamy kocurka po kastracji , bo to dzika dzicz.Dobrze , że dziś nie idę do pracy! Padam ze zmęczenia.

grajda

Post » Pt mar 26, 2010 14:05 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Fajnie, że Cię dziewczyna odciążyła dając koteńce DT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ależ się dzieje u Ciebie...
Tobie życzę odpoczynku, Twoim podopiecznym zdrówka i domków stałych :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt mar 26, 2010 14:10 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Dziś muszę znaleźć czas na zrobienie zdjęć. Koniecznie.Dobrze , że safiori zawiozła i przywiezie kocurka po zabiegu.Koteczce fotki zrobi nowy DT. Jestem im bardzo wdzięczna za pomoc.

grajda

Post » Sob mar 27, 2010 11:56 Re: Pani umarła- koteczka 8 letnia do uśpienia(Poznań)już w DT

Koteczka wraca do mnie jutro. Współlokatorka dziewczyny nie chce, by kicia była z nimi. :(

grajda

[poprzednia][następna]