Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 05, 2010 22:09 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

lesna pisze:
Ja-Ba pisze:często za cenę dosłownego odejmowania sobie od ust

ale co tam, wiesz lepiej

Wiem bo daje mi DS

Kto/co daje Ci DS? Jesteś kotem?
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro maja 05, 2010 22:09 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

lesna pisze:

ale co tam, wiesz lepiej

Wiem bo daje mi DS

Ja przepraszam, ale kto ma Lesną na DS :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Śro maja 05, 2010 22:10 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Idę spać bo nie mam półlitrówki a bez niej nie da rady pokonwersować z lesną :wink:
Obrazek

Ja-Ba

Post » Śro maja 05, 2010 22:13 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:
lesna pisze:

ale co tam, wiesz lepiej

Wiem bo daje mi DS

Ja przepraszam, ale kto ma Lesną na DS :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

zostałam zabita śmiechem :mrgreen:

prosimy się przyznać, prosimy!
Obrazek

Ja-Ba

Post » Śro maja 05, 2010 22:15 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

lesna pisze:Bawcie się dalej.. beze mnie, ja spojrzałam, tym kotom w oczka, tym przez was osobiście poldinkowanym...
Co do reszty, nie jestem głupia, bez względu na literówki.. To Wasza uczciwość podyktowała to czepianie się słówek, zamiast odpowiedzi na meritum sprawy poruszonej perze mnie .. jak w całej reszcie, tylko zauważcie, że tylko Wy tu się dobrze bawicie.. szkoda kotów, tych które nie są Tiką i Spacją, ale ponoć 'ktoś' (bo nie Wy) im pomoże... jeszcze raz gratuluje ratowania świata nie własnymi rękami, ja tak chyba cały mogłabym uratować, ale tylko tak :( Dbam o to na co mam wpływ i uczciwie, bez wzgleu na osobiste niedogodności...
Co do radosnego tonu.. ja wam paczki nie wyślę.. ale to chyba mało ważne :mrgreen: Poślę kotu, o którego nikt nie zadba w wyniku takich kłótni... nie prowadzę DT wiec piszę jak myśli reszta społeczeństwa... oby nigdy nie zajrzała na ten wątek i nie zniechęciła się do wspierania ludzi, którzy pomagają kotom...
p.s. miłej zabawy ze mnie .. mnie to pikuś
Pozdrawiam.

lesna - wypowiadam sie po raz pierwszy w tym watku, choc obserwuje go od dawna.
na watku pojawilas sie w zwiazku z informacja zamieszczona na bazarku. ja tez pomagalam KM przez bazarek.

nawiazuje wylacznie do pogrubionego. sprawa rozbija sie wlasnie o pomaganie kotom. KM pomaga, jak widac na przykladzie koninskich kotek, wybiorczo. i ucieka od odpowiedzialnosci. rozumiem, ze z jednej strony dobrze, ze w jakikolwiek sposob pomaga, ale - w mojej opinii- sam fakt pomagania nie sprawia, ze zlych dzialan KM nie mozna oceniac negatywnie. a dzialania zwiazane z wypuszczeniem kotek i chaos informacyjny w zwiazku z Tika i Spacja, a nastepnie milczenie ze strony KM w ramach forum - po raz kolejny podkreslam ze w mojej opinii - nie maja zadnych znamion pozytywnych...

a radosna atmosfera - moze to metoda dziewczyn na stres? ja w sytuacjach krytycznych wybucham smiechem, choc do smiechu mi nie jest.

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro maja 05, 2010 22:16 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka pisze:czy, lesna, byłaś na miejscu bytowania kotów i patrzyłaś im w oczka?
i czy mogłabyś zdradzić, jak walczysz o koty?

powtórzę pytanie, żeby nie umknęło.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro maja 05, 2010 22:17 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Ja-Ba pisze:Nowy wątas powstać musi....

Jutro założę jeśli karolcia się nie zgłosi - mam nadzieje że się nie obrazi :wink:

wręcz jej ulży bo ma jakieś problemy z hasłem i dawno nie była na miau :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Śro maja 05, 2010 22:25 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Wolicie się pośmiać z zupełnie zwykłego 'czeskiego' błędu ... nie warto z Wami podejmować dyskusji..
Nie mam powodu Wam się tłumaczyć z moich działań (tłumaczę się kotom), Wy powiedzcie, bo na razie, jak wyżej, chętni, ale uratować świat nie własnymi rękami...
KONIEC END FINITO
lesna

Post » Śro maja 05, 2010 22:29 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka pisze:
Femka pisze:czy, lesna, byłaś na miejscu bytowania kotów i patrzyłaś im w oczka?
i czy mogłabyś zdradzić, jak walczysz o koty?

powtórzę pytanie, żeby nie umknęło.

raz jeszcze powtórzę pytanie bez cienia ironii, za to bardzo konkretne.
Obrazek

Femka

Post » Śro maja 05, 2010 22:33 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka
Czy mnie stać czy nie, jeszcze żaden kot nie odszedł z mojego podwórka bez pomocy.. mało? gdyby tak mało robił każdy, kogo nie stać z rożnych osobistych względów (wierz mi, ze nie chciałabyś być na moim miejscu) na pomoc kotom, nie mielibyście roboty i wtedy naprawdę o każdego bezdomniaczka wolontariusze by się bili.. starczy?
Nie wiem, ja kończę, jak i angażowanie się w to forum, to nie miejsce dla mnie (oczywiście sukcesywnie, ale konsekwetnie), mnie przekonaliście, pracujcie nad resztą..
.
lesna

Post » Śro maja 05, 2010 22:34 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Ja tez od jakiegos czasu przygladam sie temu, co tu sie wypisuje i chcialabym rowniez zabrac glos. Interesuje mnie rowniez dosc wazny aspekt sprawy, a mianowicie poszlo o koty z koninskiego schroniska, ktorych kocia mama nie chce oddac. Wy, 'aby im pomoc', robicie akcje, ktora moim zdaniem ma na celu zniszczenie fundacji KOCIA MAMA. Fundacja ta ma w tym momencie na pewno duzo kotow u siebie i teraz jesli Wam sie uda zniszczenie jej reputacji, to co z nimi? Przejmujecie, leczycie, szukacie domow stalych i zrobicie to oczywiscie lepiej? Koty beda przebadane od gory do dolu, wszystkie pojda do wspanialych domow stalych i bedzie miejsce na przyjmowanie nastepnych mam rozumiec? Poza tym mi tez ludzie znosza koty, nie umiem odmowic, bo to nie jest wina tych biedakow, ze sie urodzily w takich warunkach a nie w innych. Czy mozecie mi obiecac, ze Wy teraz przejmiecie paleczke i bedziecie mi pomagac, tzn brac je do siebie, jak bede wyjezdzac oraz szukac im domow stalych (poniewaz moi znajomi juz zakoceni!)? Pewnie po tym wylane zostanie na mnie wiadro pomyj, ale prosze o odpowiedzi na te pytania i uprzedzam, ze nie jestem zwiazana z zadna fundacja prozwierzeca.

pozdrawiam

kaaaaaaa

Od: Śro maja 05, 2010 22:24

Post » Śro maja 05, 2010 22:36 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

skąd Twoje przekonanie, że my pozwalamy bez udzielenia pomocy odejść jakiemukolwiek kotu?
Obrazek

Femka

Post » Śro maja 05, 2010 22:36 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Nikt z nas nie prosi Cię o tłumaczenie. Prosimy Cię jedynie o zrozumienie że KM, nawet jeśli pomaga wielu kotom, te dwa skrzywdziła z całą pewnością. Nie zgadzamy się by ten proceder - czyli wywalanie na bruk kotów wcale nie dzikich, jednak trudnych w adopcji - trwał nadal.
Obrazek

Ja-Ba

Post » Śro maja 05, 2010 22:40 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

kaaaaaaa pisze:Ja tez od jakiegos czasu przygladam sie temu, co tu sie wypisuje i chcialabym rowniez zabrac glos. Interesuje mnie rowniez dosc wazny aspekt sprawy, a mianowicie poszlo o koty z koninskiego schroniska, ktorych kocia mama nie chce oddac. Wy, 'aby im pomoc', robicie akcje, ktora moim zdaniem ma na celu zniszczenie fundacji KOCIA MAMA. Fundacja ta ma w tym momencie na pewno duzo kotow u siebie i teraz jesli Wam sie uda zniszczenie jej reputacji, to co z nimi? Przejmujecie, leczycie, szukacie domow stalych i zrobicie to oczywiscie lepiej? Koty beda przebadane od gory do dolu, wszystkie pojda do wspanialych domow stalych i bedzie miejsce na przyjmowanie nastepnych mam rozumiec? Poza tym mi tez ludzie znosza koty, nie umiem odmowic, bo to nie jest wina tych biedakow, ze sie urodzily w takich warunkach a nie w innych. Czy mozecie mi obiecac, ze Wy teraz przejmiecie paleczke i bedziecie mi pomagac, tzn brac je do siebie, jak bede wyjezdzac oraz szukac im domow stalych (poniewaz moi znajomi juz zakoceni!)? Pewnie po tym wylane zostanie na mnie wiadro pomyj, ale prosze o odpowiedzi na te pytania i uprzedzam, ze nie jestem zwiazana z zadna fundacja prozwierzeca.

pozdrawiam

nie sądzę, żeby ktokolwiek wylewał na Ciebie wiadro pomyj. Raczej poczekamy na nową część tego wątku.
Odpowiedzi na Twoje pytania były już w wątku. Osobiście wymieniałam się na ten temat postami z Gibutkową. Poszperaj, poszukaj.
Miło, że swoją aktywność na forum zaczęłaś od tak kontrowersyjnego wątku. To cieszy, że nowi użytkownicy angażują się od razu w najtrudniejsze tematy.
Ostatnio edytowano Śro maja 05, 2010 22:42 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

Post » Śro maja 05, 2010 22:41 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Ja-Ba pisze:Nikt z nas nie prosi Cię o tłumaczenie. Prosimy Cię jedynie o zrozumienie że KM, nawet jeśli pomaga wielu kotom, te dwa skrzywdziła z całą pewnością. Nie zgadzamy się by ten proceder - czyli wywalanie na bruk kotów wcale nie dzikich, jednak trudnych w adopcji - trwał nadal.

Ja-Ba, nie zapominajmy, skoro mowa o krzywdzeniu kotów przez KM, o maluchach z grzybem wywalonych na podwórko.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]