DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2012 18:12 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Iwonko, chętnie bym pomogła, ale sama jestem w potrzebie.
Piracik zaczął pocharkiwać i poszłam do weta.
Zapalenie dróg oddechowych :( Dostał zastrzyki i tabletki.
Zapłaciłam 4 dychy :roll: We wtorek na kontrolę.
Jak będę miała jak, pomogę. Ale na razie nie mogę, przepraszam :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sty 12, 2012 18:34 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

smarti pisze:lada chwila nowy wątek :D
może w nim znowu dla zabawy poumieszczam sobie foty kiciów i kolorowe opisy upstrzone serduszkami :D

serduszka muszą być obowiązkowo! bo wiesz.. jak się nie ma w DT czego przyczepić to zawsze można np. tego. albo koloru czcionki, albo stylu wypowiedzi i innych rzeczy będących istotą opieki nad zwierzętami :lol:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw sty 12, 2012 18:35 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Erin pisze:Iwonko, chętnie bym pomogła, ale sama jestem w potrzebie.
Piracik zaczął pocharkiwać i poszłam do weta.
Zapalenie dróg oddechowych :( Dostał zastrzyki i tabletki.
Zapłaciłam 4 dychy :roll: We wtorek na kontrolę.
Jak będę miała jak, pomogę. Ale na razie nie mogę, przepraszam :(

Erinku-Kochana-czytaj ze zrozumieniem :D :ryk:
ja właśnie bardzo się cieszę że nikt mi nie pomaga i że mogę kiciami opiekować się całkowicie na własny koszt a raczej na koszt mojego TŻ-ta :D
od początku odkąd mam dt czyli od sierpnia 2010, do takiej sytuacji dążyłam i o takiej marzyłam (Marzenia dokładnie wie :D ) i to marzenie się spełniło.
Niestety na początku nie było tak słodko i czasem musiałam nawet prosić o pomoc i z uśmiechem ją dla swoich tymczasków przyjmowałam.
Teraz jednak stanowczo nie potrzebuję i bardzo serdecznie dziękuję ale w żadnym wypadku nie chcę żadnej pomocy-a nawet wręcz przeciwnie ! :ryk:
...i mam wielką nadzieję że tak już pozostanie :D :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 12, 2012 18:37 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Ależ ja doskonale zrozumiałam, co napisałaś.
Tylko wiesz ... ja tak mam ...

Erin

Post » Czw sty 12, 2012 18:39 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

turkusowa pisze:
smarti pisze:lada chwila nowy wątek :D
może w nim znowu dla zabawy poumieszczam sobie foty kiciów i kolorowe opisy upstrzone serduszkami :D

serduszka muszą być obowiązkowo! bo wiesz.. jak się nie ma w DT czego przyczepić to zawsze można np. tego. albo koloru czcionki, albo stylu wypowiedzi i innych rzeczy będących istotą opieki nad zwierzętami :lol:

Turkusie :D -właśnie mój TŻ ciągle robi foty naszym rezydentom bo na nich ćwiczy :mrgreen: nowy aparat i narzeka że nie ma gdzie ich fot umieszczać a mamy przecież takich pięknych rezydentów i takie piękne tymczasy :kotek:
No to teraz będzie miał gdzie umieszczać :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw sty 12, 2012 18:39 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Erin pisze:Ależ ja doskonale zrozumiałam, co napisałaś.
Tylko wiesz ... ja tak mam ...

a ile ty masz tymczasików?

smarti

Post » Czw sty 12, 2012 19:32 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Smarti, ja nie mam tymczasików.

Erin

Post » Czw sty 12, 2012 20:32 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

jak to 8O
tzn że się zgubiłam :oops:
to ile jest kiciów konkretnie w Twoim domu i ile na oko dokarmiasz? to te kilkanaście to masz w domu czy dokarmiasz?

a foty będa lada godzina,lada dzionek :piwa:

smarti

Post » Pt sty 13, 2012 1:13 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Sie przywitam 8O :D bo nie wiem czy to dzień dobry na 13 czy na 12 :mrgreen:
niedługo kolejna setka :piwa: :piwa: :piwa: wprawdzie teraz wątki mogą być ponadsetkowe, ale ja lubię setuchy :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sty 13, 2012 15:14 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Witam!

Kurier Poznański:

Wszystko zmierza ku dobremu. Panowie mają aktualnie Pakt o Nieagresji. Akceptują się w pełni, nie syczą, nie warczą, nic z tych rzeczy. Z powodzeniem sypiają w tym samym pokoju, przechodzą obok siebie. Było już wąchanie kuperków. Doszło nawet do szybkiego "buziaka" noskami (już dwa razy) Dzisiejszego ranka Ryszard nawet zachęcał Sznycla do zabawy. Podbiegał do niego z ogonem w kształcie półkola i robił delikatne, szybkie "gruu" i uciekał. Potem przybiegał i drapał ostentacyjnie swoją dyżurną szafkę od drapania i patrzył się na Sznycello. Ten jednak dał się wciągnąć w jedną gonitwę tylko i wrócił do mnie na kanapę.
Ogólnie Sznyc już chyba zadomowił się całkiem nieźle. Uczy się ze mną do sesji, lubi konkurować z laptopem i siada mnie mną a nim tym samym monitorując moją sieciową aktywność. Odbiera ze mną listy, otwiera drzwi, maluje i majsterkuje :) Lubi się wszystkiemu przyglądać, ale nie jest nachalny. Powącha co może i sobie dalej siedzi i patrzy. Po jakimś czasie idzie oddaje się drzemce :) Okazało się, że podobnie jak Rysio lubi ganiać za łańcuszkiem więc traktuję to jako pretekst do integracji. Kuszę łańcuszkiem oba Kociska i raz daję poszaleć jednemu, drugi się przygląda a chwilę potem odwrotnie. Nie wchodzą sobie w drogę podczas zabawy i grzecznie czekają na swoją kolei. Tacy nam się stoicy trafili :) Podobnie jest z jedzeniem. Sznycel je również z miski Rysia, Rysio tylko ze swojej. Tutaj musimy się zastanowić jak to rozegrać żeby jadły tyle ile powinny a jednocześnie jeden drugiemu nie wcinał. Kuwetki stoją obok siebie, ale używana jest tylko jedna - Rysiowa. W niej jest żwirek silikonowy i chyba Sznyclowi podpasił. Być może będziemy mogli zrezygnować z drugiej, ale póki co stoi "jakby co".
Sznycelek jest towarzyski i grzeczny. Mruczy i lubi głaskanie. Ktoś użył gdzieś sformułowania "siła spokoju" i to faktycznie doskonale go opisuje. I jak widać na fotkach oba Kocieje jak im dobrze lubią wystawić brzuszki na głaski :)
Obrazek
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego cos widzi.

Botwinka

Od: Pt lis 02, 2007 2:26

Post » Pt sty 13, 2012 15:29 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Obrazek

Obrazek
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego cos widzi.

Botwinka

Od: Pt lis 02, 2007 2:26

Post » Pt sty 13, 2012 16:11 Re: DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Cudne oba :1luvu: tylko który jest który :oops:
Persowy rudzielec tak śpi czy ustawił sie do zdjęcia :D
joanna3113

[poprzednia][następna]