Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 10, 2011 10:44 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Za zgodą Jokota dołączam się z prośbami w łapankach/tymczasach na Tarchominie

Łapię pod Mostem Grota wieczorami. Szukam osoby, która mogłaby łapać rano/za dnia. W tych porach przychodzą zupełnie inne koty. Gniazdo ma ok 40 kotów, połowa wykastrowana przez Mafię w zeszłym roku, w tym pojawiły się nowe.
SĄ KOCIĘTA!!!! ok 7-10 sztuk!!!!! Kocięta jeżeli większe, też do odłapania i wypuszczenia

W okolicznych bunkierkach zostały mi do złapania dwie kocice. Uparte i paskudnie niechcące wejśc do klatek.

Dodatkowo mam kociaka w lecznicy do zabrania ok 7 tygodni czarno-dymny kotek.
Zgłaszam sie z uprzejmą prośbą o pomoc...

edit: mam talony, kastracja w naszej lecznicy
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt cze 10, 2011 13:48 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Aleba pisze:Akolita pięknie się bawi z Pingłinem.

to jest Przyslowek :roll:

Dzisiaj latające luzem koty szczęśliwe, bo ktoś w nocy zrzucił ze stołu i odbezpieczył puszkę z suchym baby catem - więc się stado nafutrowało po kokardki :twisted:

fuck...

pozdrawiam z krainy komputerow z zamienionym z i y :evil:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt cze 10, 2011 14:43 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

jopop pisze:
Aleba pisze:Akolita pięknie się bawi z Pingłinem.

to jest Przyslowek :roll:

Tak czułam, że coś chrzanię, ale nie chciało mi się sprawdzać ;) Miałam nadzieję, że nikt z czytających się nie zorientuje ;)

Pozdrawiamy również :)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt cze 10, 2011 14:57 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

jopop pisze:fuck...

Jopop wciśnij jednocześnie shift i ctrl po lewej stronie - litreki wrócą na swoje miejsce ;)
Obrazek za TM [*]

Corse

Od: Śro sie 06, 2003 15:18

Post » Pt cze 10, 2011 15:06 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Przypomnę :!:
Aleba pisze:Z pilnych rzeczy - trzeba odwieźć z lecznicy na Racławicką kotkę po sterylce.
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt cze 10, 2011 15:45 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Już nieaktualne, nieoceniona OKI odstawi czarnulę do domu :)
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt cze 10, 2011 20:06 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Aleba pisze:Już nieaktualne, nieoceniona OKI odstawi czarnulę do domu :)

ja bym w tym przypadku napisał: niedoceniona... bardzo niedoceniona.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a na poważnie: w planach w poniedziałek (13 czerwca): - będę o 20.00-20.30 z bolidupca odbierał pannę po sterylce. Mogę, jeśli coś będzie zapakowanego w klatkę, rozwieźć po Wawie.

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pt cze 10, 2011 20:59 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Wróciłam od jopop.
Dureń opatentował dzisiaj nowy sposób odpoczywania - ułożył się wygodnie na pleckach, wystawił do góry pękate cętkowane brzuszysko, a tylne łapki wyciągnął umieszczając je... wprost w misce z Animondą :twisted:
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt cze 10, 2011 21:23 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Aleba pisze:Wróciłam od jopop.
Dureń opatentował dzisiaj nowy sposób odpoczywania - ułożył się wygodnie na pleckach, wystawił do góry pękate cętkowane brzuszysko, a tylne łapki wyciągnął umieszczając je... wprost w misce z Animondą :twisted:

wie co dobre. ....

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Sob cze 11, 2011 9:50 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Corse pisze:

Jopop wciśnij jednocześnie shift i ctrl po lewej stronie - litreki wrócą na swoje miejsce ;)

Ha, NAWET JA to wiem, przez moment poczułam się tuzem informatycznym :mrgreen: ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob cze 11, 2011 10:01 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

mam koteczka i nie mam zdematerializował się wieczorem był w klatce rano pusto
cholera wylazł z klatki, drzwiczki zamknięte ....... otworzył i zamknął, aż tak mądre to one nie są mądre tak, ale nie aż tak. Chuda małpa jest, ale żeby między prętami, mała Hepi łaziła, ale miała 2 m-ce, a to już kawałek kota był, idę szukać kota, .......... :kotek:

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Sob cze 11, 2011 10:09 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Trafił Cię się specjalny Jokotowy model kota-znikota 8)
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob cze 11, 2011 10:28 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Wielbłądzio pisze:
Corse pisze:

Ha, NAWET JA to wiem, przez moment poczułam się tuzem informatycznym :mrgreen: ...

to nie sprawa ctrl i shifta, tylko niemiecka klawiatura :) qwertz a nie qwerty. te literki SA na swoich miejscach, tylko te miejsca sa gdzie indziej ;) az takim tumanem to i ja nie jestem :)

BTW tu ctrl nazywa sie srtg :)

spoko, juz przynajmniej nauczylam sie malpe znajdowac, wczoraj kopiowalam ja z wyslanych maili :) jeszcze ze 2 dni i znajde delete :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob cze 11, 2011 10:29 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Aleba pisze:Trafił Cię się specjalny Jokotowy model kota-znikota 8)

dzięki takiemu modelowi :wink: można ciągle tą samą klatkę zapełniać nówkami.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob cze 11, 2011 12:12 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Ogłoszenia parafialne ;)

Na poniedziałek (albo jakiś kolejny dzień) potrzebny transport z Bielan na Ursynów dla Dewiantów. Jadą do nowego DT.

Zadzwoniła karmicielka z Noakowskiego 12, od tygodnia mają w piwnicy miauczącego wniebogłosy kota. Ich podwórkowe koty nie mają w zwyczaju się drzeć, więc prawdopodobnie to jakiś nowy osobnik. Wiadomo, w jakiej części piwnicy jest, ale nie mogą go znaleźć. Kto może zrobić zwiad i ewentualnie zapolować na tego kota?
Asia pisała też o jakimś podrostku do odłowenia stamtąd. Można go zgarnąć przy okazji.

Potrzebne są też DT i łapacze w inne miejsca:
jopop pisze:Z pilnych tymczasów jest kotka czarna z Białołęki, do odbioru za 6 dni. Wzięta na ręce. Trzeba jej szukać DT. I ewentualnie siostra tej co jest u mnie i tego co trafił do Małgosib, też za 6 dni. Chudy szkielet. Umiarkowanie oswojona, choć jej rodzeństwo po pierwszych chwilach przerażenia zaczyna się natychmiast miziać. Więc pewnie ta ma podobnie.

I trochę kociąt: nowe (Aleba i Agneska mają namiary), z działek przy Radzymińskiej (kontakt przez p. Ewę), i jakieś zgłoszone p. Basi Lasoń. Do wszystkich telefony mają Aleba i Agneska.

Jedna kotka została na Wilczej 23, kilka osób ma telefon do opiekunki.

Jeden podlotek na Noakowskiego 12 - namiar ma m.in. Piotr568

Przypominam o Mianowskiego, to zgłoszenie Szalonego Kota. Ruszcie to, lecznica będzie za moment wolna.

Ja w tym tygodniu kompletnie nie dam rady nigdzie pojechać i niczego załatwić. Kto może się włączyć?
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]