Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 25, 2013 19:42 Re: Bąbel& Spółka... Laluś we własnym CUDOWNYM domku!!!!!!

jerzykowka pisze:
Moje Ukochania to moje szczęście, a szczęściem chcę się z Wami podzielić!

Asiu,jak kiedys pierwszy raz weszłam na Twój watek i poczytałam go trochę,jeden wniosek mi wtedy przyszedł
Twoje Szczęścia mają u Ciebie jak w niebie i za każdym razem co weszłąm to samo mówiłam
A jak ktoś pytał ktoś Ty to pisałam ,mówiłam co wyżej

I będę to powtarzać,aż do upadłego,bo Twoje Szczęścia maja u CIebie jak w niebie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I ode mnie również dużo zdrówka nieco spóźnione imieninowo :piwa: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob maja 25, 2013 22:07 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

I ode mnie uściski i najlepsze życzenia Asiu :D :ok: :balony: :1luvu: :1luvu:
A towarzycho w wolierze boskie, szczęśliwe, fotki cud miód, napatrzeć się nie można :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie maja 26, 2013 5:34 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Asiu, z okazji miononych imienin - Wszystkiego Najlepszego Kochana!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie maja 26, 2013 9:48 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Asiu - wszystkiego naj.....!!! :balony:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon maja 27, 2013 8:56 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kochane :1luvu: :1luvu: :1luvu: bardzo, bardzo Wam dziękuję za pamięć, życzenia i piękne słowa!!! Wzruszyłam się i schlipałam :oops:

W dniu imienin z klatki poznańskiego schroniska do mojej sypialni trafił taki oto kocio :love:
Obrazek

Jest niewidomy, nieprawdopodobnie zagubiony (może dlatego, że bardzo długi czas spędził w klatce) i przekochany :1luvu:
Wzrok stracił na skutek nieuleczalnej, postępującej choroby siatkówki. W schronisku mówiono o wypadku komunikacyjnym, ale na pewno nie on był powodem utraty wzroku.
Kilka kwestii mnie mocno martwi, ale przecież taka moja natura :twisted:
Rudzik mnóstwo pije i mnóstwo siusia, pomimo że parametry nerkowe i cukier ma w normie. W piątek miał kroplówkę bo niestety był odwodniony. Czy możliwe żeby wypijał pół litra wody dziennie i siusiał kilkanaście razy dziennie będąc zdrowym?
Jutro jedziemy do weta na zabieg usunięcia pękniętego kła, więc jeszcze dokładnie dopytam.

Kotek nadal nie ma imienia, żadne nie pasuje :roll: Już prawie został Michasiem, ale jednak coś nie tak :wink:
Może Kosma? Bo rudasek wyglądem bardziej przypomina kosmitę niż kotka :wink: :D Ma ogromną głowę i reszta ciałka ją pewnie wkrótce dogoni. Mnie kojarzy się z niedźwiadkiem.
Pomóżcie, proszę.

Zapomniałabym napisać, że mogłam przyjąć kolejnego gościa (pomimo opieki nad duetem białasków) dzięki pomocy Fundacji Agapeanimali :1luvu: , która wzięła na siebie koszty leczenia. Agapki Drogie, w imieniu kotów i swoim dziękuję :D
Ostatnio edytowano Pon maja 27, 2013 9:20 przez jerzykowka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon maja 27, 2013 9:17 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kosma jest ładnie i Miszka i Michaś.. :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon maja 27, 2013 9:41 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Ja bym go nazwała Asiek :mrgreen:
Albo Rudy Jo, Jo od Joanna :P

W sumie gorzej by było, jakby dużo pił a mało siusiał. Może to stresowe, Bambi po powrocie z adopcji tez przez parę dni duuużo pił i duuuużo siusiał
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon maja 27, 2013 9:54 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Albo niech zostanie po prostu Rudzik ?

Asiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: ależ kocio ma ogromne szczęście,że Ty jesteś :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon maja 27, 2013 11:14 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

jerzykowka pisze:Rudzik mnóstwo pije i mnóstwo siusia, pomimo że parametry nerkowe i cukier ma w normie.

a fruktozamina? cukier jest u kotów bardzo niestały na skutek stresu, fruktozamina lepiej oddaje stan "cukrzycowy"
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon maja 27, 2013 11:17 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Georg-inia pisze:
jerzykowka pisze:Rudzik mnóstwo pije i mnóstwo siusia, pomimo że parametry nerkowe i cukier ma w normie.

a fruktozamina? cukier jest u kotów bardzo niestały na skutek stresu, fruktozamina lepiej oddaje stan "cukrzycowy"

Też o tym pomyślałam. Zwłaszcza, że nieleczona cukrzyca prowadzi m.in. do utraty wzroku :?
No i kiepska sprawność poruszania się też znalazłaby wytłumaczenie.
Ale mam nadzieję, że to się nie potwierdzi!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon maja 27, 2013 17:07 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Ale ładne Rude :)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon maja 27, 2013 20:49 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

On jest jak lewek-może Simba, albo Aslan?
Asieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto maja 28, 2013 12:26 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Michaś jest kochany :1luvu: Trzymam kciuki żeby jego kocia nieudolność okazała się wyłącznie efektem zasiedzenia w małej schroniskowej klatce :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto maja 28, 2013 12:32 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kochane, imię ciągle nieustalone - chwilowo Michaś.
Otóż Michaś nie będzie miał dziś zabiegu bo mocno wzrósł mu poziom mocznika, który w piątek i tak był lekko podwyższony :(
Kreatyna nadal utrzymuje się w normie - na szczęście. Krew została pobrana i zostanie wysłana do labu by sprawdzić fruktozaminę i jony (są chyba problemy z gospodarką azotową), może coś jeszcze - póki co tyle zrozumiałam. Pobranie krwi ledwie się udało (z przedniej łapki nic, z tylnej ledwo, ledwo), bo nic nie chciało lecieć :(
W domu będę podawać podskórnie kroplówki 2 razy dziennie. No i karma: musi być Renal, chwilowo. Podawałam mokrą i suchą bezzbożową, a ta ma dużo białka i Michaś jeść jej w tej chwili na pewno nie może.
Coś w nim tkwi, musimy wytropić co.
Biedny Niedźwiadek słodki :1luvu:
Bardzo prosimy o Wasze magiczne kciuki :oops:

Mam nowe sielskie zdjęcie przeszczęśliwego Lalusia z nową Dużą :1luvu: , później wrzucę
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto maja 28, 2013 13:59 Re: Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Trzymamy nieustajaco za Michasia
:ok: :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

[poprzednia][następna]