[Białystok4]kociaki w hurcie i w detalu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 16, 2009 21:10

jutro idziemy z koteczkiem do zwierzaka. na dzisiaj znalazłam dt a raczej dom nocny. zabrałam kocie razem na noc do koleżanki. kicia śpi, burczy, je i kuwetkuje
8)
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Nie sie 16, 2009 21:27

Moniś,.....napewno sie znajdzie, gdzie jej bedzie lepiej :roll:

a ja mam wielką prośbę....dziewczynki...kochane....zdejmijcie to coś syjamopodobne z KOTKOWA....tylko do jutra....jutro moja lejba TRI ma pojechać do nowego domku....a jak zobaczą Państwo to syjamocoś....to dalej cała trójka będzie lała

nadmieniam, że kota przez tydzień była grzeczna, potem moja szarańcza zaczęła się przed panienką puszyć i lać w bety....to i panienka leje ;(
a tak może bedzie sucho....nareszcie, już nie wyrabiam sie z praniem :evil:

jestem przekonana, że jak zabraknie powodu do uwielbienia cała trójka sie uspokoi...

dlatego ....zdejmijcie tego potfora konkurencyjnego dla mojej ślicznotki TRI.. plissssssssssssssssssssssssssssssss
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie sie 16, 2009 21:30

Jutro idziemy z koteczką do Zwierzaka. Udało mi się zorganizować kici DT, a raczej dom nocny- wzięłam ją do koleżanki na noc. Kiciunia grzecznie śpi, je, pije wodę, bawi się i... KUWETKUJE 8) Wydrukowałam już i rozwiesiłam ogłoszenia dotyczące Rudzi, bo jest dość czystym i oswojonym kotkiem także przyszło mi do głowy, że może komuś zwiała. A nuż ktoś się zgłosi :roll: Aktualnie kotka jest przerzucana z rąk do rąk i wciąż rozdzielam kłócących się o nią 8)

Luspa

Post » Nie sie 16, 2009 21:37

monia3a pisze:mówiłam Bożenie aby dzwoniła do Sylwi może weźmie towarzystwo dla Misi ale niechcący dowiedziałam się, że Misia tymczasuje się od niedawna u Madzi, nie ma co fajnie być na bierząco :?

Moniu, dzwoniłam w piątek do Ciebie... Chciałam poradzić się/poinformować w kwestii Figla i Mysi. Kilka godzin temu wysłałam też PW do Ciebie z informacją.
Mysia jest u Madzi i Łatka od wczoraj, nawet doba nie minęła od kiedy są razem, gdy dzwoniła Bożenka. Nie byłam pewna, czy zwierzaki dobrze na siebie zareagują, więc również nie byłam pewna, czy Mysia nie będzie dziś z powrotem u mnie... Na razie jest dobrze.
Monia, chyba wiesz, że zależy mi na dobrym "przepływie informacji" i uzgadnianiu tymczasków. Sama zresztą zawsze na to nalegam. Czasami nie wychodzi tak, żeby poinformować wszystkich, ale to przecież nie ze złej woli...

PS. Mam nadzieję, że Sonia się znajdzie. Mocne kciuki! (Dwa lata temu sama to przeżywałam z Kawą. Była prawdopodobnie gdzieś zamknięta - pytałaś sąsiedztwo?).

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pon sie 17, 2009 6:05

Sonia wróciła Obrazek ona jest poprostu zmęczona tymczasowiczami :? weszła, popatrzya, że dalej wszystkie są i wyszła :?

Muszę odsapnąć i dać odetchnąć zwierzętom.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pon sie 17, 2009 7:50

Lepiej późno niż wcale :oops: :oops:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98681

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98682

U mnie dla odmiany smutno - nikt nie szaleje, nie wciska się skoro świt z barankami pod kołdrę, nie daje "buziaczków". Koty chyba odetchnęły z ulgą - 2 noce moje własne futra spały z nami, co wcześniej było prawie niemożliwe, bo Mel wyganiał konkurencję :)
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pon sie 17, 2009 8:04

Dziś po 5.10 udałam się karmić moich kocich przyjaciół. Stawili sie na śniadanko: Glutek, Tosia /nieco mniej sprawna, bo ktoś przypuszczalnie ugodził ją kopniakiem/, Murcia, Perełka, Kropeczka, Miluś, Gucio, Sonia, Klarcia; przyszła tez moja Jessika /opuściła dom, gdy zamieszkał tymczas Rysio vel Mruczuś/; a w Kotkowie czekała na śniadanko Todzia z 5 maluszkami, którym przygotowałam na śniadanko mlesio FELINEMILK /dostałam od Pani Bogusi - dziękuję/.
Na 6-tą umówiłyśmy się z Panią Bogusią na łowy przy ul. Jagienki.
Tam jest /to znaczy: było/ kotka z 3 kociaczkami i chudy bury kocurek na 3 nóżkach poruszający się tak ponoć od bardzo dawna. Do god. ósmej udało się do klatki-łapki złapać tylko jednego najmniejszego dzikuska kompletnego.
Siedzi teraz u mnie w niezbyt wygodnej klatce. Ubolewamy nad tym, że nie udało się złowić mamci lub drugiego kociaczka do towarzystwa.
Teren jest ogromny i nieprzyjazny.
Po południu zamierzamy znowu tam się udać.
Może łowy będą bardziej obfite.
Darz bór!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pon sie 17, 2009 8:04

Koteczka przespała grzecznie całą noc. Nie wyobrażam sobie jak mam ją zostawić samą w piwnicy, a innego wyjścia nie mam :( Dzisiaj idziemy do lekarza, ale Rudzia jest czystym i w miarę zadbanym kotek, tamże dużo roboty nie będzie

Luspa

Post » Pon sie 17, 2009 9:17

Plinka robi genialne zdjęcia. Koty wyglądają jak żywe. Zastanawiam się tylko moja Sowa została wystawiona jako Niunia? Za mało komercyjne? Źle się kojarzy?

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

Post » Pon sie 17, 2009 9:29

Tove, skądże :) Ja po prostu mam taką genialną pamięć :oops: Już jest Sówka :D Napisz coś o jej usposobieniu, zachowaniu.

Basica - twoje życzenie jest dla mnie... Piękność chwilowo "zniknięta" Trzymam kciuki za Trikotkę.

Monia - nie wiesz jak się nazywa ta koleżanka Bożenki? Bo wczoraj do kotkowa pisała p.Kasia (nie znam nazwiska) że znalazła whiskasowego maluszka. Może to ta sama? Whiskasowych maluszków nie jest tak znowu dużo... Dobrze że Sonia wróciła. Zimą pewnie będzie mniej marudna :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon sie 17, 2009 10:16

Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Pon sie 17, 2009 10:32

malutka śliczniutka Tri pojechała właśnie do swojego domku, myślę, że zostanie z Kotkowa dokocona czymś w jej wieku, ale już po sterylizacji. Państwo bardzo mili...to będzie napewno najlepszy z najlepszych domków dla mojego cuda

ale teraz popłakuję i smutam trochę.....tak cichutko i spokojniutko bez mojej Malutkiej :placz:

Trzymaj sie maleństwo zdrowiutko i daj tyle przyjemności swoim nowym Dużym, ile mnie dawałaś :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pon sie 17, 2009 13:06

Właśnie wróciłam z moją Tri od weterynarza. Panienka została odrobaczona, pani dr wyczyściła uszy (brak świerzbu 8) ),a za tydzień szczepienie- mam nadzieję, że już z nowym właścicielem. Rano byłyśmy na spacerku wśród kwiatów i drzew. Rezultaty w postaci zdjęć dodam wieczorem. Jestem nią zachwycona. Całą drogę do lekarza mimo gorąca, tłumu samochodów i ludzi przesiedziała grzecznie w koszyku. Śmiało mogę powiedzieć, że to najgrzeczniejszy (aczkolwiek nie najspokojniejszy... :twisted: ) kotek z jakim miałam do czynienia. Dzisiaj spróbujemy przekabacić mamę, żeby Rudzia została na noc w domu... Trzymajcie kciuki.

Luspa

Post » Pon sie 17, 2009 14:07

Koleżanka Bożeny to Iza więc to nie ten sam kić. Nowy domek zauroczony koteczkiem a Rudolf dostał kolegę do zabaw :)

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pon sie 17, 2009 14:57

Basica pisze:ale teraz popłakuję i smutam trochę.....tak cichutko i spokojniutko bez mojej Malutkiej :placz:

Oj Basica i weź daj Tobie kota... :roll: Trzymaj się :)

Luspa

[poprzednia][następna]