ADOPCJE PUCHATKOWA.. jak pomagac puchatym - dylematy s. 93

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 26, 2008 15:47

Nie sądzę, że jest starszą osobą. Jeśli idzie o umiejętność obsługi internetu przez nią to nie wiem.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro lis 26, 2008 15:55

Myślę , że prawdy o dolegliwościach kotki się do końca nie dowiemy , bo pani chce się pozbyć kłopotu nie tracąc przy tym kasy , a potem pewnie kupić nowego mniej kłopotliwego maluszka z pseudohodowli :evil: a z tabletkami to wiem, że np. jest zyrtec (nie jestem pwna pisowni) który łagodzi objawy alergi ale to dla ludzi ale pewnie i dla zwierząt coś takiego jest :roll:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro lis 26, 2008 16:10

sawanka1 pisze:Myślę , że prawdy o dolegliwościach kotki się do końca nie dowiemy , bo pani chce się pozbyć kłopotu nie tracąc przy tym kasy , a potem pewnie kupić nowego mniej kłopotliwego maluszka z pseudohodowli :evil: a z tabletkami to wiem, że np. jest zyrtec (nie jestem pwna pisowni) który łagodzi objawy alergi ale to dla ludzi ale pewnie i dla zwierząt coś takiego jest :roll:

claritina i inne ale to chodzi głównie o alergie skórne i wziewne - tu reakcje organizmu sa inne niż przy pokarmowych
chodzi o to że przy alergiach pokarmowych leczenie jest wspomagające - dieta jest podstawą

i tu sawanka ma racje - co kotu dolega okaze się (miejmy nadzieje)jak kot zacznie byc diagnozowany
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lis 26, 2008 16:16

odpowiedż pani:
niestety nie bardzo moge sobie na to pozwolić aby oddac darmo ,kupiłam ją 2 tygodnie temu i poniosłam juz koszty u weterynarza (zostałam oszukana przez osobe od której ją kupiłam )musze odzyskać chociarz część pieniędzy .nie stać mnie na to aby wyzucić te pieniądze do kosza ,wiele wyzeczen mnie kosztowało aby móc kupić kotke ,pozdrawiam

wysłałam jeszcze zapytania
Obrazek

dalia

Post » Śro lis 26, 2008 17:04

sawanka1 pisze:Myślę , że prawdy o dolegliwościach kotki się do końca nie dowiemy , bo pani chce się pozbyć kłopotu nie tracąc przy tym kasy , a potem pewnie kupić nowego mniej kłopotliwego maluszka z pseudohodowli :evil: a z tabletkami to wiem, że np. jest zyrtec (nie jestem pwna pisowni) który łagodzi objawy alergi ale to dla ludzi ale pewnie i dla zwierząt coś takiego jest :roll:

Czy w takim razie pomóc kotce a tym samym pani, która została oszukana kupując ją?

Kotka może dostawać też Encorton. Nawet cena się zgadza.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro lis 26, 2008 17:09

kotce jak najbardziej a Pani powinna w zasadzie (jeśli czuje się oszukana) dochodzić swoich praw u osoby od której kupiła kotke
Obrazek Obrazek

sawanka1

Post » Śro lis 26, 2008 17:21

No cóż z mieszanymi uczuciami przeczytałam to, co napisałyście do tej pory. jak zwykle prawda leży pośrodku. Nie da się zmienić świata i każdy pomaga jak może w danej chwili i jak uważa za najlepsze w tym momencie. Ważne by coś robić a nie popadać w marazm i stagnację. Ze swojej strony jako świeży forumowicz i świeży adopcyjny Duży mogę tylko dorzucić kamyczek do ogródka - a co ze zwierzakami już zaadoptowanymi i ich opiekunami? Czy mogą liczyć na jakieś wsparcie? Ja bezskutecznie dopytuję się o jakąś radę i pomoc - bez odzewu. Moje wetki potrzebują danych o przeszłości kici, żeby ją leczyć, ale nie wiem skąd je uzyskać. Nikt mi nie chce ( albo nie może) pomóc. Zostałam sama z problemem. A szkoda, bo zwierzaczek się męczy. Może jestem niesprawiedliwa, ale wydaje mi się to trochę nie w porządku. Jakby ktoś coś wiedział, proszę o info na pw. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie "zakoconych".

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Śro lis 26, 2008 17:28

Jek gdybyś adoptowała kota ode mnie to na pewno Twoje pytanie nie pozostałyby bez odpowiedzi. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro lis 26, 2008 17:32

Jek pisze: Moje wetki potrzebują danych o przeszłości kici, żeby ją leczyć, ale nie wiem skąd je uzyskać. Nikt mi nie chce ( albo nie może) pomóc. ".

Z tym może być problem.. Może dziewczyny ze schroniska w Łodzi będą coś wiedziały.. ale nie spodziewałabym się wiele.. pewnie bedzie wiadomo tylko to co się z nią działo w schronisku..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro lis 26, 2008 17:35

Dzięki, tylko że nie na Ciebie trafiłam! Ala cały czas mam nadzieję, że to przyczyny obiektywne a nie coś innego I jeszcze na marginesie: Kochany Serniczek zrobiła bazarek, bo ja nie umiem, więc tylko dałam fanty wklejam adres, może kogoś zainteresuje przed Mikołajkami
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=84 ... hlight=jek

Jek

Post » Śro lis 26, 2008 17:36

Jek, czy osoby, ktore Ci podpowiadalam pozostawily Twoje privy bez odpowiedzi? To nie wydaje mi sie mozliwe, dlatego pytam.
O przeszlosci kotki nikt nic nie wie, bo trafila do schroniska i, jak to czesto bywa, nie ma "zrodla informacji".
Nadal z calych sil trzymam za Chmurke kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lis 26, 2008 17:41

aamms pisze:
Jek pisze: Moje wetki potrzebują danych o przeszłości kici, żeby ją leczyć, ale nie wiem skąd je uzyskać. Nikt mi nie chce ( albo nie może) pomóc. ".

Z tym może być problem.. Może dziewczyny ze schroniska w Łodzi będą coś wiedziały.. ale nie spodziewałabym się wiele.. pewnie bedzie wiadomo tylko to co się z nią działo w schronisku..

Dobre byłoby i to, ale nie mam dojścia. Pisałam do CoolCaty bo ona przekazała mi kicię, ale bez odzewu. Chmura ma ciągle rozwolnienie, i zmiany skórne. Mikrobiologia dopiero za 2-3 tygodnie a do tej pory - jak to się rozniesie po domownikach to mogę zapomnieć o kiciach w domu ( a mam wiellkie plany!) Odizolować jej nie mogę bo szlag trafi zaufanie jakiego do nas nabrała. Jest tak spragniona ludzi że coś okropnego. Jak pies biegnie do drzwi zeby witać się i miziać. I jak takiej odmówić? A wzelkiego rodzaju farmakologie niewskazane z uwagi na rozstró jelit. No i te problemy z kuwetą! A ponoć ich nie było. Brak danych mnie zabija.

Jek

Post » Śro lis 26, 2008 17:46

Pani odpisala
kuiłam ją jako zdrową kotke,wiadomo ze ma na coś alergie
,ale nie wiadomo do konca na co ,okazało sie ze ma świerzba na skutek czego doszło do ogrzybienia , ale to juz jest prawie wyleczone dostała leki naskórne i przyjmuje krople do uszu ,na alergie przyjmuje pabi-dexamethason

tu jest link do leku
http://www.doz.pl/leki/p4358-Pabi-Dexamethason

ja bym jednak poczekala aż przejdzie licytacja
nie dlatego że kotka chora i możliwe że dość poważnie ale dlatego że Pani sie jej właśnie z tego powodu pozbywa (i jak sawanka napisala możliwe że kupi drugą)
Obrazek

dalia

Post » Śro lis 26, 2008 17:47

Jek :D

pisałam cos ale to wywaliłam bo zwracałaś się już do CoolCaty :roll: , a próbowaliście zmienić jedzonko , może na RC w saszetkach (chyba intestinal - nie znam pisowni) podobno pomaga przy rozstrojach, rozumiem jakie to może być uciążliwe i współczuje Ci całym sercem
Obrazek Obrazek

sawanka1

Post » Śro lis 26, 2008 18:01

Jek pisze:No cóż z mieszanymi uczuciami przeczytałam to, co napisałyście do tej pory. jak zwykle prawda leży pośrodku. Nie da się zmienić świata i każdy pomaga jak może w danej chwili i jak uważa za najlepsze w tym momencie. Ważne by coś robić a nie popadać w marazm i stagnację. Ze swojej strony jako świeży forumowicz i świeży adopcyjny Duży mogę tylko dorzucić kamyczek do ogródka - a co ze zwierzakami już zaadoptowanymi i ich opiekunami? Czy mogą liczyć na jakieś wsparcie? Ja bezskutecznie dopytuję się o jakąś radę i pomoc - bez odzewu. Moje wetki potrzebują danych o przeszłości kici, żeby ją leczyć, ale nie wiem skąd je uzyskać. Nikt mi nie chce ( albo nie może) pomóc. Zostałam sama z problemem. A szkoda, bo zwierzaczek się męczy. Może jestem niesprawiedliwa, ale wydaje mi się to trochę nie w porządku. Jakby ktoś coś wiedział, proszę o info na pw. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie "zakoconych".

kopiuje z persji sposób na problemy jelitowe:
"zaserwować kotu albo karmę RC - weterynaryjna SC 31, która normalizuje przemianę materii, wyrównuje mikroflorę bekteryjną i reguluje proces trawienia nawet u małych kociaków - już samodzielnie jedzących
Poza tą suchą karmą podajemy jedynie kotu wodę - najlepiej prze4gotowaną.
żadnej puszeczki , smakołyków ... przynajmniej przez 10 dni do 2 tygodni

Podobną karmą jest 'hypoalergenik' - jeśli dobrze piszę ... RC

Po pierwszej , czy drugiej kupce - w doskonałym wydaniu najlepiej poprzestać na własnej radości i niezmiennie podawaniu tej samej karmy ...
wprowadzanie karmy bytowej ... powinno trwać przynajmniej 10 dni. Od kilku ziarek do łyżeczki od herbaty i tak po odrobinie - coraz więcej ...
Jak urozmaicenie takiej diety ... można serwować kotu ugotowany i rozgnieciony ryż z gotowanym 10-15 min kurczakiem / wrzucamy go na wrzątek i po tym czasie wyjmujemy, siekamy i mieszamy z ryżem /

To wszystko dla Ciebie ... Reszta - powinna należeć do weta"

Wyczytałam też , że Avian miała problemy u Rycha z biegunkami ale duże znaczenie ma tu powód tych biegunek , więc może na razie dieta doraźnie a po wynikach badań leczenie
to tak od zupełnego laika w tych sprawach :oops:
Obrazek Obrazek

sawanka1

[poprzednia][następna]