IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 09, 2012 21:34 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

bubor pisze:
hidi pisze:a jutro gram w totka. jak wygram, rezerwuje Kami, Kozaka, Ksawerego (3xK) do domu, i mogę też zabrać Selenę i Irę do ogrodu i spania, gdzie już tam zechcą :twisted: Kocham te koty :mrgreen:

Zatem powodzenia :ok: :ok: :ok: :wink:

nie zapeszam, nie dziekuje :kotek: :ok:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon sty 09, 2012 21:45 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

hidi pisze:
herzpl pisze:moze mi ktos powiedziec co jest jankesowi :?: :?: :?:

świerzb i chyba grzyb? chociaż Ksawery ze świerzbem i grzybem lata po wolierze :twisted:

Ksawery jest w trakcie leczenia świerzna ,o grzybie nic nie wiem.Jeżeli chodzi o Jankesa to ja jestem przeciwna zamknięciu go w boksie .Dopiero co zaufał nam i zaczął się otwierać a tu kolejny dla niego cios -- czyli boks.Proponowałam zeby te dwie zarazy Nescę i Alfę wrzucić do woliery ,a Jankesa puścić na tą częśc co boksy ale...Nie ja decyduję o tym.Ja obawiam się że on w pewnym momencie siądzie psychicznie o przestanie jeść a to już będzie duży problem tak jak było z TArkanem :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon sty 09, 2012 21:47 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

mar_tika pisze:
hidi pisze:
herzpl pisze:moze mi ktos powiedziec co jest jankesowi :?: :?: :?:

świerzb i chyba grzyb? chociaż Ksawery ze świerzbem i grzybem lata po wolierze :twisted:

Ksawery jest w trakcie leczenia świerzna ,o grzybie nic nie wiem.Jeżeli chodzi o Jankesa to ja jestem przeciwna zamknięciu go w boksie .Dopiero co zaufał nam i zaczął się otwierać a tu kolejny dla niego cios -- czyli boks.Proponowałam zeby te dwie zarazy Nescę i Alfę wrzucić do woliery ,a Jankesa puścić na tą częśc co boksy ale...Nie ja decyduję o tym.Ja obawiam się że on w pewnym momencie siądzie psychicznie o przestanie jeść a to już będzie duży problem tak jak było z TArkanem :roll:

Ksawery ma plamki na uszach od zewnętrznej strony- myślałam, że to grzyb. jankes źle znosi mały boks- jest sporym kotem, bardzo się wyrywał, jak coś przy nim robiłam.

hidi

Post » Pon sty 09, 2012 22:11 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Super, jeżeli ma plamki to znaczy że grzyb.
Jeśli mamy grzybicę to nie wiem czy to wytrzymamy finansowo :evil:

Jankes siedzi w boksie, bo nie może siać grzyba! Jeżeli faktycznie Ksawery też ma grzyba to KAPLICA!!!

Wtedy mi już wszystko jedno bo i tak wszyscy będą mieć grzyba. Ale to wiąże się z kosztami ok 500 zł :!: :!:
Mam nadzieję że macie tego świadomość. To nie jest mój wymysł że Jankes siedzi. :roll:
MIKUŚ

Post » Pon sty 09, 2012 22:14 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

hidi pisze:a jutro gram w totka. jak wygram, rezerwuje Kami, Kozaka, Ksawerego (3xK) do domu, i mogę też zabrać Selenę i Irę do ogrodu i spania, gdzie już tam zechcą :twisted: Kocham te koty :mrgreen:

Jak ja wygram, to też je weźmiesz? :)
Ostatnio edytowano Pon sty 09, 2012 22:21 przez Axa76, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon sty 09, 2012 22:18 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

KOZAK, Still, Jankes, Ksawery, Neska, Alfa, Selena, Ira, Misza, Bercik, półdziczka.

Jeżeli mamy grzyba na kociarni oznacza to wydatek rzędu 620 zł.
Będzie bardzo ciekawie, dlatego pod rzadnym pozorem nie wypuszczać proszę Jankesa, a Ksawerego wsadzić do boksu.

Grzyb też oznacza zakaz przyjmowania kotów na kociarnię do momentu dezynfekcji!!!
MIKUŚ

Post » Pon sty 09, 2012 22:22 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

A propos grzyba... tu viewtopic.php?f=1&t=115097&start=750 Marzenia11 pisze, jakie leki zastosował wet u jej kotów na grzyba - leczenie zakończone pełnym sukcesem. Oczywiście domyślam się, że nie zawsze można użyć tego samego, ale może warto to zasugerować weterynarzowi?
Obrazek

Axa76

Post » Pon sty 09, 2012 22:26 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Axa76 pisze:

Grajcie dziewczyny, grajcie. Ja niestety nie zdążyłam puścić totka :mrgreen: Ale może Wy wygracie, a wtedy na pewno będziecie sponsorami kociarni :ryk:

Trzymam kciuki :ok:
MIKUŚ

Post » Pon sty 09, 2012 22:27 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Axa dzięki już czytam 8)
MIKUŚ

Post » Pon sty 09, 2012 22:33 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Axa dziękuję - podniosłaś mnie na duchu :lol:
MIKUŚ

Post » Wto sty 10, 2012 7:55 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Axa76 pisze:

jak mi zasponsorujesz dom z dużym ogrodem :twisted:

hidi

Post » Wto sty 10, 2012 11:19 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:Axa dziękuję - podniosłaś mnie na duchu :lol:

Oby u Was udało się zastosować jakąś alternatywę dla tych szczepionek ;)

Hidi - no jasne :D
Obrazek

Axa76

Post » Wto sty 10, 2012 12:31 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

kurcze zapozno piszecie na tym forum :( jankes mnie ofucal i podrapal ale mu do ucha wsadzilam patyczki i to . tam jest info o jakims leku ze go jutro trzeba podac prosze o info co to i czy ja mam to rano zapodac :?: alfa kicha i ma brzydkie oko :!:
czy boks nr 6 jest czysty :?:
PRZYPOMINAM ZE OD 30 STYCZNIA DO 13 LUTEGO MLODY MA FERIE :!:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto sty 10, 2012 19:28 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Odebrałam dzis od znajomej Herzpl piekną dużą kaltę króliczą,kuwetę i pare ręczników.Super dziekujemy bardzo wszystko się przyda.
Jutro podrzuce na kociarnię pranie i klatę:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto sty 10, 2012 19:34 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

o to sie ciesze balam sie ze ta klata to bedzie byle co i jeszcze reczniki no prosze. wiem ze kiedys dziewczyny mi mowily zeby nie wyrozniac pojedynczo ludzi wiec pytam moge jej na fejsie podziekowac solo czy dac se siana :?: :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

[poprzednia][następna]