2 półdzikie koty - sio koty do stolicy :)+5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 10, 2014 10:50 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

Integracja z parapetem zakończona na korzyść transporterka
ukrytego mocno ale z ciepłą wkładką ,tak było wieczorkiem
a rano przepłoszony uciekł do klatki ,głodny :D .
Bardziej mnie się boi niż kotów ale to w wersji jak chodzę po domu ,
jak siedzi w klatce to wdzięczy się na mój widok :roll:
i zrozum tu kota :mrgreen:
Biszkopta pogoniły zębate jak maszerował beszczelnie do drewutni
uciekł na swoje śmieci ,malce nażarte .

Zielonka.
Łaskawy ludż w trosce o koty nawkładał im pasztetowej do misek.
A wybredne kotki nie łaskawe były zjeść.
Dostają co drugi dzień 6 puszek 400g i 5 misek suchego ,
mało ?

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt sty 10, 2014 11:51 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

normalnie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 10, 2014 11:53 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

bo pasztetowa, chleb i kości od kurczaka - to dopiero jest jedzenie :evil:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sty 10, 2014 12:05 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

Agneska pisze:bo pasztetowa, chleb i kości od kurczaka - to dopiero jest jedzenie :evil:

jeszcze łby rybie i ości + kości po "nóżkach w galarecie", sałatki warzywne, zielone szynki, mizerie i pomidory...
Uczta dla kociego podniebienia.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 10, 2014 12:07 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

ASK@ pisze:
Agneska pisze:bo pasztetowa, chleb i kości od kurczaka - to dopiero jest jedzenie :evil:

jeszcze łby rybie i ości + kości po "nóżkach w galarecie", sałatki warzywne, zielone szynki, mizerie i pomidory...

i makaron z serem :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sty 10, 2014 12:08 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

OKI pisze:
ASK@ pisze:

Eee tam z serem. Z makiem i rodzynkami.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 10, 2014 12:13 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

ASK@ pisze:
OKI pisze:
ASK@ pisze:

Eee tam z serem. Z makiem i rodzynkami.

Tyż mniamuśne :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sty 10, 2014 12:37 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

smaka mi robicie ;) gdzie mam pojechać z tych misek wyżerać? ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt sty 10, 2014 12:48 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

jopop pisze:smaka mi robicie ;) gdzie mam pojechać z tych misek wyżerać? ;)

rybie łby czy kości nóżek wieprzowych Cię kuszą? :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sty 10, 2014 14:33 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

Agneska pisze:
jopop pisze:smaka mi robicie ;) gdzie mam pojechać z tych misek wyżerać? ;)

rybie łby czy kości nóżek wieprzowych Cię kuszą? :mrgreen:

Wczoraj na rozmoczonym chlebie i wędlinie, mało sobie facjaty nie zdefasonowałam. Czy na ładniejszą wersję? Nie wiem ale niebezpiecznie było.
Zapraszam Asiu na "moją" kotłownię i do pingwinów. Dziś nawet serek jakiś tam , mocno reklamowany ,bez konserwantów bo zielony :mrgreen: stał.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 10, 2014 22:15 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

Obrzydliwie na kotłowni ,beeeeeeeeee :|

Naszukałam się Bencia ,mały nie jest ,a zadekował się sprytnie w mało uczęszczanej
norce ,dał się zabrać na dół ,wsadziłam do klatki na papu i zamknęłam dziś drzwiczki :D

Biszkopt z głośnym miauuuuuuuuuuuuuuu zameldował się na kolacji :mrgreen:
Rudy śmiga mi przy nogach ale na powitanie jest głośne phhhhhhhhhhh :mrgreen:

iwona66

Post » Sob sty 11, 2014 0:51 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

Oj Benuś, kochanie, co ty taki :( A jak on z resztą kotów?
Reakcji na Ciebie to się nie dziwię, pozycja wertykalna u człowieka jest dla niego raczej niecodzienna.
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Sob sty 11, 2014 10:14 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

Jeszcze troszkę i w szelki Benka wsadzę ,na kanapie zasiądziemy i będziemy
paczeć ,paczeć na kocich kolegów :D może położymy się zaśniemy w kołderce :D

iwona66

Post » Sob sty 11, 2014 16:11 Re: 2 półdzikie koty - 1 został z Nowych rozbitków :)

To ja się tu dopiszę z wrażeniami z pierwszego tygodnia pobytu u mnie Arona zwanego pieszczotliwie Krokietem - brata Benka :wink:

Krokiet bardzo nie chciał siedzieć w klatce, więc na pierwsze dni dostał jedynkę w łazience. Rozkręcał się powoli - początkowo nie bardzo chciał jeść i kuwetować, chętnie chował się w kątach a nawet przesiadywał w kuwecie...
Obrazek
Po dwóch dniach mu przeszło :wink: Po otwarciu drzwi wyrwał biegiem z łazienki i zaczął zwiedzanie mieszkania - z brzuchem po podłodze, ale twardo obszedł całe terytorium 8)
Obrazek
Łapoczynów nie było, ale nie został też przez stado przyjęty jakoś szczególnie ciepło - więc wybrał sobie miejscówkę na parapecie w sypialni, za zasłoną. Nie upominał się sam o głaskanie, ale po wzięciu na ręce absolutnie się rozklejał - mruczy, pomiaukuje i wystawia brzuchol do miziania...
Potem okazało się, że niemały przecież kotek jest wyjątkowo skoczny - we wtorek po powrocie z pracy szukałam go 15 minut, zaczęłam już się nawet zastanawiać, czy mi nie uciekł rano przy wychodzeniu. Znalazł się tam, gdzie się go zdecydowanie nie spodziewałam: na szafie w kuchni 8O
Obrazek
Za pierwszym razem go zdjęłam, bo nie byłam pewna, czy potrafiłby sam zeskoczyć :) Ale niebawem udowodnił niezbicie, że doskonale sobie radzi - wystarczyło otworzyć puszkę z tuńczykiem - i zameldował się natychmiast :twisted: Przećwiczył nawet wejście na wiszące szafki kuchenne - ale tylko raz - widocznie było za ciasno :lol:
Obrazek
Nadal chętnie się chowa, nadal boi się gwałtownych ruchów - ale też sam przychodzi, żeby się upomnieć o głaski, miauczy żebraczo o jedzenie i całkiem dobrze radzi sobie z resztą stada - pcha nos do cudzych misek i jeszcze potrafi ochrzanić, kiedy objadany protestuje :twisted:
Obrazek
Ma jeszcze jedną umiejętność, za którą (o ile zechce się podzielić profitami z resztą chętnych) może zostać pokochany przez stado - potrafi przesuwać drzwi w szafie, do której koty mają zakaz wstępu :roll:
Obrazek
Zdecydowanie kocio boi się mężczyzn - spanikował nawet wtedy, kiedy usłyszał głos sąsiada za drzwiami mieszkania, a przy gościach zabunkrował się w najciemniejszym kącie mieszkania :( Ale generalnie radzimy sobie coraz lepiej :D

Mania2

Od: Śro lut 11, 2009 21:35

[poprzednia][następna]