dagmara-olga pisze:może w tym tygodniu coś dobrego się wydarzy?
oj tak

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dagmara-olga pisze:może w tym tygodniu coś dobrego się wydarzy?
ewexoxo pisze:Bardzo nieśmiale proszę o Wasze podpowiedzi dotyczące kotów (najlepiej kocurków), które żyły w mieszkaniach i nie wychodziły na zewnątrz, np. po zmarłym właścicielu. Zależało by mi aby potencjalny "kandydat" dla nas był spokojnym pieszczochem lubiącym ludzi i pieszczoty.
ewexoxo pisze:Bardzo nieśmiale proszę o Wasze podpowiedzi dotyczące kotów (najlepiej kocurków), które żyły w mieszkaniach i nie wychodziły na zewnątrz, np. po zmarłym właścicielu. Zależało by mi aby potencjalny "kandydat" dla nas był spokojnym pieszczochem lubiącym ludzi i pieszczoty.
Ja-Ba pisze:ewexoxo pisze:Bardzo nieśmiale proszę o Wasze podpowiedzi dotyczące kotów (najlepiej kocurków), które żyły w mieszkaniach i nie wychodziły na zewnątrz, np. po zmarłym właścicielu. Zależało by mi aby potencjalny "kandydat" dla nas był spokojnym pieszczochem lubiącym ludzi i pieszczoty.
Doczytałam na innym wątku że planujesz być DT dla jakiegoś kota ale masz wątpliwości bo mieszkasz w bloku.
Kot dorosły który wychował się i spędził całe swoje dotychczasowe życie w bloku - nie tęskni za przestrzenią i w bloku czuje się doskonale. Doskonale w bloku czują się też koty które wcześniej cierpiały głód i zimno na tzw. wolności.
Najtrudniej chyba jest przywyknąć do bloku takiemu kotu który wcześniej miał dostęp do ogrodu i mógł wychodzić - jednocześnie był kotem zadbanym, odkarmionym i na żądanie był wpuszczany do mieszkania.
W tym wątku na pierwszej stronie masz aktualną listę kotów, a ściślej - kocich seniorów które z różnych powodów ale często z powodu śmierci opiekuna - poszukują nowych domów, nowych opiekunów. Przy każdym kocie jest albo opis albo link do jego wątku gdzie znajdziesz dokładne informacje co do wieku, stanu zdrowia, usposobienia kota. Osoby ogłaszające odpowiedzą Ci na każde pytanie.
Musisz jednak pamiętać że dorosły kot, nawet największy miziak, bedzie przezywał zmianę opiekuna i domu i że początki z takim kotem bywają trudne. Będziesz musiała dać takiemu wystraszonemu zwierzaczkowi czas na zaakceptowanie Ciebie i Twojego domu.
Szalony Kot pisze:W sumie Fela i Leosia niedługo jadą do DS![]()
Mrówka też już miała jechać.
Ze swojej strony polecam Kinię z Wawy, jest kochaniutka![]()
A jeśli chodzi o Milusia z pierwszej... to jeśli jesteś w centrum Warszawy, to wpadaj
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 53 gości