Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 12.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 20:15 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Mnie tam rybka czy sobie od ust odejmiesz, czy weźmiesz od kogoś innego - byleby to MCO jakie kiedykolwiek stanie na Twojej drodze potrzebując pomocy - ta pomoc otrzymało. Właściwą. I by znalazło dobry dom stały - szybko, zanim stres go wykończy - o ile będzie tak reagować na Twój dom jak ta biała.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lis 23, 2010 20:31 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Legnica pisze:W takim razie dopóki bedziesz na tym forum nie wpisze oficjalnie informacji że przebywa u mnie jakakolwiek MCO.

Brawo. Tak trzymać. Nasz biedny kraj potrzebuje takich ludzi - niezłomnych i twardych jak stal hartowana w piecu martenowskim.
Legnica pisze:Wole sie zagłodzić zeby serwis i utrzymanie kotu dać,niż spotkać sie choć raz z propozycja pomocy jaką prezentujesz.

Streść potem jak było.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto lis 23, 2010 20:47 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

MariaD pisze:Mnie tam rybka czy sobie od ust odejmiesz, czy weźmiesz od kogoś innego - byleby to MCO jakie kiedykolwiek stanie na Twojej drodze potrzebując pomocy - ta pomoc otrzymało. Właściwą. I by znalazło dobry dom stały - szybko, zanim stres go wykończy - o ile będzie tak reagować na Twój dom jak ta biała.

Zawsze mogę odmówić przejecia,prawda?Gdziekolwiek by kotka i w jakichkolwiek łapach akurat była.
Nie obawiasz sie ze za ileś tam lat,mogę nie przyjąć kotki z twojej hodowli?Lub nie poinformować ze właśnie przejełam twojego kota z obawy przed nagonka z twojej strony.

Ja gdybym była hodowcą,miałam bym taką ewentualnosć pod uwagą.
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 20:48 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

zabers pisze:
Legnica pisze:W takim razie dopóki bedziesz na tym forum nie wpisze oficjalnie informacji że przebywa u mnie jakakolwiek MCO.

Brawo. Tak trzymać. Nasz biedny kraj potrzebuje takich ludzi - niezłomnych i twardych jak stal hartowana w piecu martenowskim.
Legnica pisze:Wole sie zagłodzić zeby serwis i utrzymanie kotu dać,niż spotkać sie choć raz z propozycja pomocy jaką prezentujesz.

Streść potem jak było.

Dziękuję Zabers za brawka.Postaram się poczuc zaszczycona.
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 20:59 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Legnica pisze:
zabers pisze:

Streść potem jak było.

Dziękuję Zabers za brawka.Postaram się poczuc zaszczycona.

Nie ma sprawy. Żaden kłopot.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto lis 23, 2010 21:02 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Domyślam się 8)
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 21:04 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Legnica pisze:
MariaD pisze:Mnie tam rybka czy sobie od ust odejmiesz, czy weźmiesz od kogoś innego - byleby to MCO jakie kiedykolwiek stanie na Twojej drodze potrzebując pomocy - ta pomoc otrzymało. Właściwą. I by znalazło dobry dom stały - szybko, zanim stres go wykończy - o ile będzie tak reagować na Twój dom jak ta biała.

Zawsze mogę odmówić przejecia,prawda?Gdziekolwiek by kotka i w jakichkolwiek łapach akurat była.
Nie obawiasz sie ze za ileś tam lat,mogę nie przyjąć kotki z twojej hodowli?Lub nie poinformować ze właśnie przejełam twojego kota z obawy przed nagonka z twojej strony.

Jak znam Marię nie da się ani zastraszyć ,ani szantazować emocjonalnie, do tego tak się składa ,że wiem ,ze ma bdb umowy :lol:

To co napisalas kwalifikuje Cię do jednej grupy z Mirką-ważniejsze jest Twoje ego niz dobro kota :idea: Naprawdę wolałabys kotu zaszkodzić ,byle komuś zrobić na złość? To zachowanie rodem z przedszkola,potem ludzie zazwyczaj z takich zachowan wyrastaja :roll: .
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto lis 23, 2010 21:04 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

magaaaa pisze:VVu, względem kontoli i komisji też uważaj, bo zdaje się i u Was liczba kotów się zwiększa.
Nie daj Boże i Wami się ktos zainteresuje jak co niektórzy Mirką i nie będzie fajnie. Niestety.

Jestem cierpliwy, więc jeszcze raz - dla gapciów i leniuszków: kontrolę społeczną (społecznościową, forumową) uważam za pożyteczną, więc serdecznie zapraszam na moje, na nasze wątki - i ona się tam w istocie odbywa. Bo w rzeczywistości jest ona niemal wszystkim, co dzieje się na forum - czytaniem, zadawaniem pytań, odpowiadaniem.
Kontrolę sprawują - chcąc, nie chcąc - wszyscy: zwolennicy i przeciwnicy; grzeczni i niegrzeczni; czytający ze zrozumieniem, ale niepiszący; czytający bez zrozumienia, ale piszący; nieczytający a piszący, etc.
I bardzo zapraszam na kontrolę do nas - bo myślę, że to może czasem uratować przed zatonięciem. Choćby w futrze.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto lis 23, 2010 21:05 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Ja przynajmniej nie gnoje ludzi dla relaksu.
Co do moich decyzji,wybacz ale nie czuje sie na siłach aby ci cokolwiek móc wytłumaczyć.

Mam nadzieję ze wyszło delikatnie.
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 21:08 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Legnica pisze:Ja przynajmniej nie gnoje ludzi dla relaksu.

Ciekawe ,ze wspierasz dreczenie kotow takim zagęszczeniem 8O . Rozumiem ,ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.I każdy patrzy ze swojej perspektywy 8) .
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto lis 23, 2010 21:11 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Ciekaw się i relaksuj dalej.
:ok:
jak widać każdy robi to co najlepiej potrafi.
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 21:21 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

VVu pisze:
magaaaa pisze:VVu, względem kontoli i komisji też uważaj, bo zdaje się i u Was liczba kotów się zwiększa.
Nie daj Boże i Wami się ktos zainteresuje jak co niektórzy Mirką i nie będzie fajnie. Niestety.

Jestem cierpliwy, więc jeszcze raz - dla gapciów i leniuszków: kontrolę społeczną (społecznościową, forumową) uważam za pożyteczną, więc serdecznie zapraszam na moje, na nasze wątki - i ona się tam w istocie odbywa. Bo w rzeczywistości jest ona niemal wszystkim, co dzieje się na forum - czytaniem, zadawaniem pytań, odpowiadaniem.
Kontrolę sprawują - chcąc, nie chcąc - wszyscy: zwolennicy i przeciwnicy; grzeczni i niegrzeczni; czytający ze zrozumieniem, ale niepiszący; czytający bez zrozumienia, ale piszący; nieczytający a piszący, etc.
I bardzo zapraszam na kontrolę do nas - bo myślę, że to może czasem uratować przed zatonięciem. Choćby w futrze.

Umiem pływać, dziekuję.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lis 23, 2010 21:24 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Agn pisze:Zosiu, wiele spraw, które mogą być publicznie odebrane jako niewygodne załatwia się 'prywatnie'.

w Twoim przypadku Agn - jest akurat tak samo
w konkretnym celu?

innymi slowy :wink:
mozna rozprawiac na watku Mirki o dlugach/ wierzycielach
ale na Twoim juz nie mozna pytac o status prawny tzw lokum?

EDIT: co do sprzatania: pewnie, gdybym miala wiecej o jakies 10hrs czasu (praca) i stado (a nie 3 tylko) kotow, tez latalabym ze scierka co 10 minut :wink:
prosze nie przeceniac tej "czystosci" :roll:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto lis 23, 2010 21:32 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Legnica pisze:Nie obawiasz sie ze za ileś tam lat,mogę nie przyjąć kotki z twojej hodowli?Lub nie poinformować ze właśnie przejełam twojego kota z obawy przed nagonka z twojej strony.

Jednego tylko bym się bała - że z nienawiści do mnie skrzywdzisz tego ewentualnego kota ode mnie. I TO JEST realne zagrożenie.

I właśnie by takiego zagrożenia nie było, by mój wychowanek nie trafił do takich jak Ty czy mirka_t, czy IKA6 - mam stosowny punkt w umowie. Prawnie ważny. Egzekwowalny w 100%. Nienegocjowalny pod żadnym względem. I działa.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lis 23, 2010 21:33 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

VVu ma rację o tyle, że każdy z nas, pisząc na tym forum poddaje się takiej kontroli społecznej, a każdy, kto komentuje to, co napisane, taką kontrolę społeczną wykonuje.
Mirka pisząc na tym forum szczerze i uczciwie, poddaje się tej kontroli [ilu z Was wstawiałoby takie filmiki z życia własnego - prywatnego! - domu?]. Mogłaby tak, jak - daleko nie szukając: kotek72 - napisać, że wszystko jest oki, kotki były u weta, a potem tylko, że umarły albo znalazły świetne `kontaktowe` domki. I prosić o wsparcie. Mirka dokumentuje życie swojego DT dość skrupulatnie i formą kontroli jest również napływ, bądź odcięcie środków na utrzymanie kotów - każdy z darczyńców sam ocenia, czy warto mu poświęcać swoje własne, osobiście zarobione pieniądze na ten akurat cel.

Niestety, werbalna kontrola akurat w tym wątku wielokrotnie przybiera postać mobbingu, o czym już kiedyś wspominałam, i tu ja się będę odzywać, jako kontrola społeczna tych, którzy mobbują.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]