S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 05, 2010 13:13 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

mysle nawet,ze blizej dwóch niz trzech miechów

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto sty 05, 2010 16:54 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ja się troszkę "przypomnę" może.
Jakiś czas temu, tuż przed świętami pisałam o akcji, którą chcę przeprowadzić w szkole.
Tak więc, jeśli ktoś ma jakieś ciekawe dane na komputerze to przesyłajcie, bo właściwie od następnego tygodnia mogę zaczynać - zależy od tego, na kiedy zrobię plakaty. :)

I skoro znów są kotki bezimienne, to ja może zaproponuję imię Tetris dla któregoś pana. Jeśli się podoba, oczywiście.

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Wto sty 05, 2010 16:59 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ronnie pisze:Ja się troszkę "przypomnę" może.
Jakiś czas temu, tuż przed świętami pisałam o akcji, którą chcę przeprowadzić w szkole.
Tak więc, jeśli ktoś ma jakieś ciekawe dane na komputerze to przesyłajcie, bo właściwie od następnego tygodnia mogę zaczynać - zależy od tego, na kiedy zrobię plakaty. :)

I skoro znów są kotki bezimienne, to ja może zaproponuję imię Tetris dla któregoś pana. Jeśli się podoba, oczywiście.

przypomnij co cie najbardziej interesuje?
koszty zaracia jednego kota mozna policzyc, 1/3 puszki powiedzmy i troche suchego-pewnie z 1-2 zł dziennie

kotów w zeszłym roku przyszło około 700

ten 2010 własnie sie zaczał :roll: , co przyniesie nie wiem
wiem ,ze lato jest koszmarne, bo jest mase kociaków, i okres przedwakacyjny-ludzie masowo pozbywaja sie zwierzat

przypomnij jeszcze co chciałabys wiedziec, bo ja mam skleroze i tyle :|

mozeesz pokazac nasz filmik-mam go w podpisie-znasz?
mam gdzies taka ulotke jak dbac o kota-ktora sie dostaje przy adopcjii-chcesz?

Mała1

Post » Wto sty 05, 2010 17:10 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

nowe koty
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

dwa nowe podrostki, spore, na oko niespełna roczne koteczki
miziaste, oswojone, przerazone, szczegolnie czarna-fotki po południu

Obrazek

:arrow: ..- 3 / 10
bura
od 4 01
tricat-5 01

Obrazek

:arrow: ...- 4 / 10
czarna
od 4 01
tricat 5 01

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

i przy mnie ludzie przyniesli dwa cudne biało-bure koty, ponoc porzucone na klatce, na bank domowe, czysciutkie, młode-mysle rok-dwa
wypasione
ech :(

Obrazek

:arrow: Tetris
od 5 01 w schr
kocurek pełnojajeczny, duuuzy

Obrazek

:arrow: ..
od 5 01 w schr
koteczka, drobnutka

Obrazek

Mała1

Post » Wto sty 05, 2010 17:18 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ronnie pisze:Pani Dyrektor mojej szkoły (gimnazjum + podstawówka) pozwoliła mi zrobić zbiórkę pieniędzy dla schroniska po przerwie świątecznej.
Mam zrobić (lub przynieść, nie ukrywam, że gdyby udało mi się dostać trochę ulotek informacyjnych, to bardzo ułatwiłoby mi to pracę) jakieś plakaty i ulotki.
No i tu pojawia się moja prośba: czy mogłybyście pomóc mi w zgromadzeniu danych o schronisku? Z tego co wiem, to liczby bardzo mocno przemawiają do ludzi.
Chodzi mi o coś w rodzaju ile kosztuje dzienne wyżywienie kota, sterylizacja, szczepienia, ile średnio szuka się domków dla kotów itp.
Myślę, że można by przy okazji poinformować ludzi o zaletach posiadania zwierzaka, obowiązkach i przywilejach, może o dt? A nuż któryś z katowickich kotów znajdzie dzięki temu dom...?
Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc. ;)

Myślę, że zrobię w domu plakaty, więc i tak nie muszę mieć wszystkiego na papierze, no tak czy siak zapewne będę przepisywać lub wstukiwać do komputera .
Pomogłaby mi też jakaś informacja, na czym dokładniej polegają DT w Katowicach. :)

Ronnie

Post » Wto sty 05, 2010 17:32 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

wiec tak
na temat wyzywienia juz wiesz, chociaz mozesz napisac, ze jest mase innych kosztów, prad, woda, ogrzewanie, wywóz smieci, wynagrodzenia itd

mozesz napisac,ze kazdy kot jest sterylizowany/kastrowany, a maluchy zaopatrzone w kupon na bezpłatna sterylizacje w przyszłosci- to w walce z rozmnazaniem

kazdy kot jest zaszczepiony w schronisku

( nie wiem w jakich cenach sa hurtowo kupowane szczepionki, badz jakie sa wtedy ceny sterylek-tego bym nie pisała mysle)

koty szukaja domków bardzo roznie, niektore jeden dzien, niektore kilka lat, nie ma reguły

schronisko -oficjalna stronka
www.schronisko-katowice.eu

Samo schronisko nie ma czegos takiego jak DT, ma natomiast podpisana umowe z Fundacja SOSdla zwierzat, a my jako jej wolontariusze bierzemy koty, wymagajace indywidualnej opieki do domów Tymczasowych. Tam sa leczone na ciele i umysle :wink: , a potem szuka sie domków stałych
Fundacja we współpracy ze schroniskiem organizuje akcje adopcyjne w silesii cc co miesiac juz ponad rok.

troche mozesz tez zgapic mysle z naszego www.niekochane.org

Mała1

Post » Wto sty 05, 2010 18:46 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

a ja dzisiaj osiągnęłam kompromis z TZ (nie wspomnę ile mnie to kosztowało i jakich argumentów musiałam użyć :twisted: )

jeśli nie wyjedzie do piątku to w sobotę weźmniemy Fiodora do domu ale musi być w klatce na razie
i niestety tej opcji klatkowej już nie udało mi sie zbić bo......
mam nadzieje że jakaś klatka sie dla malucha znajdzie
długo tej klatki nie bede trzymać :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto sty 05, 2010 18:55 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Dzisiaj będzie na litere F :wink:

dwa nowe podrostki, spore, na oko niespełna roczne koteczki
miziaste, oswojone, przerazone, szczegolnie czarna

Obrazek

:arrow: ..- 3 / 10
bura
od 4 01
tricat-5 01

Obrazek

to panna FIKUSIA

:arrow: ...- 4 / 10
czarna
od 4 01
tricat 5 01

Obrazek

a to panna FIESTA

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

:arrow: ..
od 5 01 w schr
koteczka, drobnutka

Obrazek[/quote]

i panna FLAVIA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto sty 05, 2010 20:09 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

buuuuu
tyle nowych kotów :(
kiepsko sie ten nowy rok zaczyna

musimy opracowac jakis plan ogłaszania kotów
jesli adopcje nie rusza bedzie dramat :(
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto sty 05, 2010 20:15 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

tangerine1 pisze:jesli adopcje nie rusza bedzie dramat :(

muszą....
:ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto sty 05, 2010 20:21 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

[quote

Obrazek

a to panna FIESTA

[/quote]

panna FIESTA przypomina moją Neskunię 8)
biedne nowe futrzaki takie piękne i takie samotne :(

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

Post » Wto sty 05, 2010 20:48 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ronnie pisze:Ja się troszkę "przypomnę" może.

Jak chcesz jakiś "tekst propagandowy" to mam taki, przygotowany przez Pomponmamę. ;-) Mogę Ci przesłać na maila albo na PW, albo możesz go skopiować z profilu Niekochanych na naszej klasie:
http://niekochane.org/nasza-klasa
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Wto sty 05, 2010 21:44 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ok, dzięki, skopiuję sobie z naszej-klasy, bardzo mi się przyda. :) :ok:

Ronnie

Post » Wto sty 05, 2010 22:12 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

no-to tez fajny tekst
tylko pamietaj to raczej o Fundacjii jest
nie o schronisku :wink:

Mała1

Post » Śro sty 06, 2010 8:12 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

tangerine1 pisze:buuuuu
tyle nowych kotów :(
kiepsko sie ten nowy rok zaczyna

musimy opracowac jakis plan ogłaszania kotów
jesli adopcje nie rusza bedzie dramat :(

przyszły mi na myśl tablice ogłoszeniowe, np w lecznicach, szkołach - tylko nie mam jeszcze pomysłu z wizualizacją, bo przecież kotów jest dużo i niektóre - na szczęście! - znajdują domki.

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

[poprzednia][następna]