Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 13:39 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:
Axa76 pisze:A na tym Manusanie pisze, żeby właśnie uszu nie czyścić...
Ale chyba nie ma innego Manusanu, takie nazwy są zastrzeżone (to jest chlorheksydyna).

Skoro wet zalecił.. Ale myślę że lepiej stosować ostrożnie, bo nie dość że to uszy, to dwa jeszcze Józia ma nadżerki w uszach, a na uszkodzony naskórek nie można stosować.
Jeśli Basia potwierdzi, to kupię ten Manusan i będziemy go mieć nie tylko dla Józi, ale też do odkażania rąk albo zmian skórnych u kotów.

No, to się na pewno przyda do odkażania.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto wrz 11, 2012 15:21 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

czemu zamiast drażniącego Manusanu nie stosować OcteniSept jest w Przystani

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Wto wrz 11, 2012 16:26 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Bona44 pisze:czemu zamiast drażniącego Manusanu nie stosować OcteniSept jest w Przystani

Rozmawialam właśnie z Dr Markiem i lepiej źeby to był manusan jednak :)
Bona dziękuje za czujność.
MIKUŚ

Post » Wto wrz 11, 2012 19:46 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

a nie wydaje wam sie ze gdyby to byl problem nerek to by lal wszedzie?
nie wiem nie znam sie ale buty mialam podlane tak jak kiedys gdy rudemu nie pasowala kuweta kryta.dzis wynioslam z kociarni trzy miski dla gluta narazie nie kupuje bo jesli rudy nie zaakceptuje gluta to na co mi tyle misek.zobaczymy moze mial zal do mnie o te miski ze mu zabralam jedna i ze do wody mieli wspolna teraz nawet wode maja w dwuch....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto wrz 11, 2012 21:48 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Witam wieczorową porą.

Jutro na kociarnię będzie dostarczony nowy nabytek- Pies (to kot, robocze imię Pies). Mały kotek, kuleje i popuszcza mocz. Pilnie wet - musimy się dowiedzieć, czy to odwracalne, czy nie. Dlatego od razu pytanie - byłby ktoś tak miły i podwiózł mnie i Psa do dra Kostrzewskiego któregoś popołudnia? Jutro lub pojutrze będę wiedzieć godzinę i dzień. Napiszcie mi proszę kto by mógł i w jakich godzinach...

Jutro kupię w ramach mojej składki czteropak Whiskasa w Pierdonce. Oprócz tego planuję zrobić ryż z kurczaczkiem zalany bulionikiem z marchewką dla kiciastych - wsadzę do małych słoiczków - nie będzie problemu że się zestarzeje czy coś. Jak zamknę na gorąco to przez jakieś 3 dni będzie żarełko dla małych.

W planach mam 2 bazarki dla Psa. Ciuchowy i książkowy. Bardzo ładne książki i bardzo ładne ciuchy, myślę, że coś uzbieramy. O ile Pieska nie trzeba będzie uśpić... :cry: :cry: :cry: To by była tragedia, bo naprawdę jest przesłodkim, kochanym miziaczkiem.

Co do spotkania organizacyjnego- jak najbardziej się piszę- nawet jeśli nic nie dodam od siebie, to będę na bieżąco z ustaleniami.
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Śro wrz 12, 2012 0:06 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ilka;) pisze:Witam wieczorową porą.

Jutro na kociarnię będzie dostarczony nowy nabytek- Pies (to kot, robocze imię Pies). Mały kotek, kuleje i popuszcza mocz. Pilnie wet - musimy się dowiedzieć, czy to odwracalne, czy nie. Dlatego od razu pytanie - byłby ktoś tak miły i podwiózł mnie i Psa do dra Kostrzewskiego któregoś popołudnia? Jutro lub pojutrze będę wiedzieć godzinę i dzień. Napiszcie mi proszę kto by mógł i w jakich godzinach...

Jutro kupię w ramach mojej składki czteropak Whiskasa w Pierdonce. Oprócz tego planuję zrobić ryż z kurczaczkiem zalany bulionikiem z marchewką dla kiciastych - wsadzę do małych słoiczków - nie będzie problemu że się zestarzeje czy coś. Jak zamknę na gorąco to przez jakieś 3 dni będzie żarełko dla małych.

W planach mam 2 bazarki dla Psa. Ciuchowy i książkowy. Bardzo ładne książki i bardzo ładne ciuchy, myślę, że coś uzbieramy. O ile Pieska nie trzeba będzie uśpić... :cry: :cry: :cry: To by była tragedia, bo naprawdę jest przesłodkim, kochanym miziaczkiem.

Co do spotkania organizacyjnego- jak najbardziej się piszę- nawet jeśli nic nie dodam od siebie, to będę na bieżąco z ustaleniami.

a skąd ten kot? 8O

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro wrz 12, 2012 6:13 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ilka dogadajcie się z Evik75 - z tego co się orientuję w ok. piątku ma jechać Józia na kontrolę? Więc mogłyby razem jechać kociaki. Musi jechać jeszcze w tym tygodniu na diagnozę. Mamy już kota ze sparaliżowanymi zwieraczami, niech dr się wypowie. :|
Fajnie jednak by był to piątek - rozmawiałam z Olą i ma dla Nas trochę darów od Miętulinki, można by je od razu odebrać :))
MIKUŚ

Post » Śro wrz 12, 2012 6:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

. Pilnie wet - musimy się dowiedzieć, czy to odwracalne, czy nie. Dlatego od razu pytanie - byłby ktoś tak miły i podwiózł mnie i Psa do dra Kostrzewskiego któregoś popołudnia? Jutro lub pojutrze będę wiedzieć godzinę i dzień. Napiszcie mi proszę kto by mógł i w jakich godzinach...

na 17.30 w piątek jedziemy z Józią do kostrewskiego
zbiórka o 17 pod kociarnią
z tego co wiem będziesz 5tą osoba na tej wycieczce

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Śro wrz 12, 2012 6:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:na 17.30 w piątek jedziemy z Józią do kostrewskiego

a kociaka policzyłaś :ryk:
Angela pw wysyłam
MIKUŚ

Post » Śro wrz 12, 2012 6:34 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:
aange pisze:na 17.30 w piątek jedziemy z Józią do kostrewskiego

a kociaka policzyłaś :ryk:
Angela pw wysyłam

5 osób i 2 koty

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Śro wrz 12, 2012 6:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Aange
postaram się załatwić opiekę dla dzieci, a jak nie będę mogła to najwyżej pojedziecie beze mnie. :(
Cóż wyższa konieczność.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Śro wrz 12, 2012 6:51 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:a nie wydaje wam sie ze gdyby to byl problem nerek to by lal wszedzie?
nie wiem nie znam sie ale buty mialam podlane tak jak kiedys gdy rudemu nie pasowala kuweta kryta.dzis wynioslam z kociarni trzy miski dla gluta narazie nie kupuje bo jesli rudy nie zaakceptuje gluta to na co mi tyle misek.zobaczymy moze mial zal do mnie o te miski ze mu zabralam jedna i ze do wody mieli wspolna teraz nawet wode maja w dwuch....

Jeśli sikanie do kuwety wiąże się z dyskomfortem, to kot szuka miejsca, w którym wydaje mu się, że będzie się sikać bez bólu. Oczywiście to raczej przy struwitach, zapaleniu pęcherza itp., ale badanie moczu warto zrobić.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro wrz 12, 2012 6:57 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Axa76 pisze:
herzpl pisze:a nie wydaje wam sie ze gdyby to byl problem nerek to by lal wszedzie?

Jeśli sikanie do kuwety wiąże się z dyskomfortem, to kot szuka miejsca, w którym wydaje mu się, że będzie się sikać bez bólu. Oczywiście to raczej przy struwitach, zapaleniu pęcherza itp., ale badanie moczu warto zrobić.

Zatem Marta nie czekaj dłużej. Gutek już dawno miał mieć to badanie. Łap siki i daj do badania najlepiej jednak do weterynarza i jeśli mogłabym prosić do dr Horbacz na Pogoni, ul. Będzińska (obok poczty). Chciałabym by to Ona zrobiła to badanie ponieważ od początku prowadzi Gluta. Myślę o kontrolnych badaniach morfologii z biochemią by sprawdzić pracę nerek i pozostałych narządów.
Na kociani są specjalne perełki do badania moczu weź je proszę, sparz we wrzątku i wrzuć mu do wyparzonej kuwety. Musisz go odseparować dopóki się tam nie załatwi do tych perełek. Wtedy pobierasz mocz i basta - to sprawa priorytetowa.

W razie pytań dzwoń, ale jeśli dziś to około hmm...21:30-22? Teraz lecę na szkolenia od 9 do 17 a od 18 do pracy.
Możesz się wstrzelić ewentualnie w godzinach między 17-18.
MIKUŚ

Post » Śro wrz 12, 2012 6:59 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hidi pisze:

a skąd ten kot? 8O

a ktos wie, co to za kot. i skąd? i dlaczego po raz kolejny został przyjety kot przed chorym kotem od Ladystardust, która trąbi juz o tym od tygodni? :?

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro wrz 12, 2012 7:12 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hidi pisze:a skąd ten kot? 8O

hidi pisze:a ktos wie, co to za kot. i skąd? i dlaczego po raz kolejny został przyjety kot przed chorym kotem od Ladystardust, która trąbi juz o tym od tygodni? :?

Marta kociak jest przybłędą która szła za Iloną jak właśnie pies, dlatego został ochrzczony Psem i przyniesiony na kociarnię.
Hidi proponuje po prostu jechać i złapać tego kociaka z Zagórza, jeżeli leży Ci na sercu jego los. Słyszę o tym już od 2-3 miesięcy, więc może po prostu jedź i złap go ? Wtedy na pewno już żaden kociak nie przybędzie na kociarnię przed Nim.
MIKUŚ

[poprzednia][następna]