Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 02, 2014 18:08 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Tak śpi Łacia i Pan Fredzio

Obrazek
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie mar 02, 2014 18:11 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Cudny widok :1luvu: A Fredzio nie rozrabia? To takie żywotne zwierzaczki :wink:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie mar 02, 2014 18:24 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Nie, nie rozrabia, jest bardzo pojętny, już "dobrze ułożony" i naprawdę jego wychowanie idzie mi obecnie jak po maśle, choć nie powiem były problemy i sama musiałąm się wiele nauczyć.
W okresie dorastania fretki są nieznośne, często agresywne, gryzą bardziej niż zwykle. Po kastracji/ sterylizacji zazwyczaj to przechodzi.
Pan Fred to miziak nad miziaki, ciągle liże ludzi, kocha się tulić, pcha się na ręce, a jego zabawy - boki zrywać.

Anna Rylska

Post » Nie mar 02, 2014 18:30 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Ale widok, słodziaki :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie mar 02, 2014 19:03 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Anna Rylska pisze:Tak śpi Łacia i Pan Fredzio

Obrazek

:love: :love:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon mar 03, 2014 16:50 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Nie wiem, czy fretki sypiają tak, czy Pan Fredek się skocił :ryk:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon mar 03, 2014 18:21 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

taizu pisze:Nie wiem, czy fretki sypiają tak, czy Pan Fredek się skocił :ryk:

U Ani to nawet królik tak sypia :mrgreen:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon mar 03, 2014 18:42 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Słodziaki :D
A Łacia ma już zagojony brzuszek :1luvu:

bluette

Od: Czw sty 10, 2013 18:59

Post » Pon mar 03, 2014 20:46 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Moja Tigrina - vice miss miau luty 2014 zaprasza na bazarek viewtopic.php?f=20&t=160875,
a mój tymczas Kostek[*] - mister miau luty 2014 jako beneficjentów wskazał Was.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw mar 06, 2014 21:17 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Czy karma nadal się przyda?
Mam do oddania trochę różnych karm, suchych pootwieranych, których moje nie chcą jeść, albo mokrych, których też nie chcą jesć.
Mam też nerkową karmę, której Maciek kompletnie nie chce jeść.
Mogłabym zapakować i wysłać :)

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Pt mar 07, 2014 8:41 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Jak Ania tu zjawi to się wypowie, ale myślę, że z wdzięcznością przyjmie każdą ilość karmy :) Ciężko jest wykarmić tyle brzuszków... Każde wsparcie jest na wagę złota :)

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt mar 07, 2014 13:50 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Dzień dobry.

Thorkatt dziękujemy.

Tak, bardzo chętnie, karma się przyda, dziękuję serdecznie.

Przepraszam, że dopiero teraz ale czasu brakuje. Koty "szaleją" z chorobami.
Jakiś czas temu z długiej adopcji wróciła do mnie koteczka ( nie chce tu wnikać w szczegóły co i dlaczego ale oby takich adopcji było jak najmniej). Wróciła pulchna jak bułeczka :( ( 7.2kg). Ciężko to odchorowała, 10 dni antybiotyku, katar, gorączka ale z tym już jest dobrze. Zaczęła plamić, brudzić się moczem, jest jeszcze długowłosa. Dwa razy dziennie szorowanie brunatnej, brudnej sierści, wygoliłam ją żeby zachować jakieś pozory czystości. Na szczęście udało się złapać siusiu do badania - wynik: kryształki, liczne kryształki "kryształowa dziewczynka" :( i bakterie. Zaczęliśmy leczenie, antybiotyk 10 dni, do tego dieta urinary i preparat l-methiociol ( bo zwykłe jedzenie też "złapie") . To nie koniec diagnostyki, potrzeba jeszcze zrobić badania krwi i hormony tarczycy, żeby wykluczyć, ustalić coś w związku z tak ogromną masą. Czy to efekt złej diety czy choroba, oby nie!
Gdyby ktoś miał do oddania karmę urinary, mokrą suchą? może komuś zostały te kapsułki l-methiociol, byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc.

Obrazek

pozdrawiam

Anna Rylska

Post » Nie mar 09, 2014 21:01 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Fredzio chory :cry: Wczoraj wieczorem zaczął lekko ciągnąć tylne łapki ( ale fredzie tak czasem chodzą). Dziś już dużo gorzej ( czucie jest) i zaczął się przewracać na bok. Na razie kompletnie nie wiadomo co mu jest, badania, usg, rtg koniecznie. Dostaje tylko zwiększone dawki witam, w tym z grupy b. Apetyt jest, humor jak zwykle.
Jakiś urok z tymi łapkami :(

Anna Rylska

Post » Nie mar 09, 2014 22:55 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=160895

Anna Rylska

Post » Nie mar 09, 2014 23:35 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Trzymaj się Fredziu :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia][następna]