PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 15:10 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Carmen201 pisze:Nie pertraktuję czy w Wawie czy w Łodzi bo zasadniczo jest to kwestia ceny, ja się dostosuję po prostu. Fundacja ma w Łodzi zaprzyjaźnionych wetów, zniżki, a tutaj łącznie wszystko to cena ok. 700 - 800 zł, masakra.
Misia jak najbardziej może u mnie być do końca leczenia, z Wawy będzie nam też łatwiej znaleźć transport do Gdańska, ale kwestia kasy jest decydująca.

Pani Agato (bo czyta:), z oridermylem już wjeżdżam w uszy Miśki, może zdążę przed jej wyjazdem do Pani wyleczyć. Z ząbkami też sobie poradzimy.
A Misia jest przy tym wszystkim bardzo kochana, mimo bólu tuli się do głaskania.

A co ma Misia w uszkach? Jak świerzba to radzę czym innym - nie wszyscy weci wiedza że ok roku temu z Oridermylu wycofali pestycyd i on już tak skuteczny na świerzba nie jest :roll:

Ja (wprawdzie nie na świerzba ale inne "uszne" sprawy) używałam Tribiotyku, JaEwka chwali sobie Tobradex.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon mar 21, 2011 15:15 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

ewcia_muniu pisze:Drapak właściwie to ona już ma ile widać go nie zauważa. Fotelów tym drapaniem nawet nie niszczy, tylko ten hałas jest dość przenikliwy i wybudza mnie ze snu.

Teraz nie niszczy ale po kilku tygodniach ;) wiem coś o tym. Na koty drapiące fotele najlepszy jest drapak-fala.
Obrazek
w sklepach internetowych są w całkiem fajnych cenach :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon mar 21, 2011 15:16 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

A tak w ogóle Dziewczyny jesteście WIELKIE :!: :piwa: Szacun :king:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon mar 21, 2011 15:30 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Mi też Oridermyl też średnio pomagał, ja robiłam Fiprexem.

Serdecznie witamy na forum nowy dom Dziewczynki! :)
Panience pewnie trzeba trochę przyciąć pazurki (jak wszystkim kotom p. Basi) no i rzeczywiście, koty są przyzwyczajone do różnych powierzchni drapania - jedne lubią w pionie, inne w poziomie, inne takie półokrągłe... Nieraz ten sam drapak leżący nie wzbudzi zainteresowania - a powieszony pionowo koty pokochają.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon mar 21, 2011 15:33 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Gibutkowa pisze:
ewcia_muniu pisze:Drapak właściwie to ona już ma ile widać go nie zauważa. Fotelów tym drapaniem nawet nie niszczy, tylko ten hałas jest dość przenikliwy i wybudza mnie ze snu.

Teraz nie niszczy ale po kilku tygodniach ;) wiem coś o tym. Na koty drapiące fotele najlepszy jest drapak-fala.
Obrazek
w sklepach internetowych są w całkiem fajnych cenach :ok:

Ja mam taki moje koty się nim nie interesują :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon mar 21, 2011 15:37 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

moje też się nie interesują.... no, chyba, że pokropię
walerianą
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon mar 21, 2011 15:39 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Szalony Kot pisze:Spryskaj walerianą :ryk:

Coś ty 8O wiesz jaki mam wtedy sajgon w domu 8O , wszystkie się leją miedzy sobą :? moje koty są dziwne :?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon mar 21, 2011 17:15 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

wczoraj skończył się bazarek Jubiler viewtopic.php?f=20&t=125393&start=0 na rzecz Pani Basi i zwierzyńca. Zebrałam kwotę 207 zł. Dziś także przelałam bezpośrednio na konto Pani Basi 440 zł na zakup pół tony węgla.

Beatta_82 - zaraz CI podeślę mail, nie zapomniałam, że mamy do rozliczenia 220 zł z bazarku kolekcji jazzowej za zakupy dla P.Basi oraz wysyłki fantów

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pon mar 21, 2011 17:44 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

U mojego kota orydermyl też nie pomógł :| tzn. chwilowo. za parę dni od nowa wszystko... :|
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon mar 21, 2011 17:45 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

No i inna rzecz, że Oridermyl to 2-3 razy dziennie, przez 14 dni minimum.
Nawet moja megacierpliwa Tula, która spokojnie brała wszystkie leki w strzykawkach do pysia nie wytrzymała takiego chamstwa i bezczelności z mojej strony...

Szalony Kot

Post » Pon mar 21, 2011 18:20 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Właśnie wróciłam od wetki, u Czułka świeżbowiec tak bezczelny że oglądany przez wetkę przez mikroskop właśnie kopulował 8O Oprócz tego jakieś choróbsko, kicha i powiększone węzły chłonne, dostałam przeciwzapalne i antybiotyk i z tego co własnie czytam na niestety Oridermyl 3 razy dziennie a Czułek wyrywał się u wetki jak szalony nie mogliśmy go we 3 utrzymać :(

Najgorsze jest to że pełna izolacja przez 2 tyg na razie, Miszczu waruje pod drzwiami a Czułek zestresowany tymi zabiegami poszedł spać. No i pupa... ASK@ czemu cię nie posłuchałam z tą izolacją?? O ja głupia głupia... Mam nadzieję że Miszczak się nie zdążył zarazić chociaż miłość była już wielka :(
Obrazek [b] Futrzak i Miszczu

KrufkaMała

Od: Pon lis 16, 2009 21:07

Post » Pon mar 21, 2011 18:56 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Spokojnie, wbrew pozorom koty, jeśli są zdrowe, szczepione, nie zestresowane - to nie chwytają infekcji tak szybko :ok:

Szalony Kot

Post » Pon mar 21, 2011 19:01 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

No siostra też mi to mówiła i mam nadzieję że tak rzeczywiście będzie że Miszczu jest w dobrej formie i niczego nie załapał...
Obrazek [b] Futrzak i Miszczu

KrufkaMała

Od: Pon lis 16, 2009 21:07

Post » Pon mar 21, 2011 19:11 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Kurde Asia, przykro mi :(
Nie wiem, chyba się trzeba będzie zastanowić nad wyjazdem tam jeszcze raz weta, do tych uszu i zębów..Ciężko to organizacyjnie wymyślić..

Mateusz, witaj na wątku!!!
Jak Dziewczynka będzie coś drapać to przenoś ją po prostu na drapak, możesz też podnieść głos, żeby się nauczyła czego nie wolno. Wetowi ją pokaż - i ząbek, i uszka, a pazurki niech obetnie. Wiesz, nie wiadomo jakie ona ma przejścia za sobą, może ten ząb sobie wygła gdzieś wcześniej. Co do miauczenia nocą - Kicia jak dotąd była w dużym stadzie, może nawoływała inne Koty.. A może się przestraszyła.. Może też być, że tak po prostu ma.

Lecę z Misią ZNÓW do weta, jutro najprawdopodobniej zęby na Książęcej.
I tu moja prośba: jeśli jakas dobra dusza Z SAMOCHODEM miałaby jutro po południu chwilę na przewiezienie Miśki po zabiegu do mnie, bo nie chciałabym ją ciągnąć 2 autobusami taką zaraz po narkozie..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]