SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 23, 2012 16:52 Re: SPIS KARM dla Kota

CatAngel pisze:
Sis pisze:Ten sanabelle urinary ma stosunkowo niską zawartość białka i fosforu - jak dla nerkowców to dobrze. A najważniejsze, że kot chce ją jeść. Nerkowce mają często obniżony apetyt. Czy próbowałaś Hills'a k/d?

Też nie chce :( Jeszcze jednej karmy nie wypróbowaliśmy Trovet ponoć koty to lubią- no ale zobaczymy.

powodzonka :1luvu: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro paź 24, 2012 19:51 Re: SPIS KARM dla Kota

CatAngel pisze:
Sis pisze:Ten sanabelle urinary ma stosunkowo niską zawartość białka i fosforu - jak dla nerkowców to dobrze. A najważniejsze, że kot chce ją jeść. Nerkowce mają często obniżony apetyt. Czy próbowałaś Hills'a k/d?

Też nie chce :( Jeszcze jednej karmy nie wypróbowaliśmy Trovet ponoć koty to lubią- no ale zobaczymy.

tak ,moje lubia Trovet
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw paź 25, 2012 19:04 Re: SPIS KARM dla Kota

Czy ktoś daje kotom karmę FORZA10 seria MrFruit. Ja dostałam dziś od znajomego próbkę i nawet największy niejadek z mojego stadka - rezydent Maksiu udeptywał koło miski 8O .
Cena trochę zaporowa jak dla mnie :oops: , a co myślicie o składzie?
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon lis 05, 2012 6:29 Re: SPIS KARM dla Kota

Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Pon lis 05, 2012 7:19 Re: SPIS KARM dla Kota

Zaznaczam :kotek:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Śro lis 07, 2012 22:29 Re: SPIS KARM dla Kota

Witam :)
Od 2 miesięcy mam kotkę, przygarniętą z "dworu", na oko 9 miesięcy. Od początku chciałam ją karmić czymś dobrym, padło na Animondę, głównie puszki, suche jadła sporadycznie. Niestety jest to dość drogi interes, chciałabym przejść na suchą karmę + okazjonalnie mokre. I tu pojawia się problem, bo z tego co wyczytałam na opakowaniu Animonda Rafine Cross Kitten nie ma najlepszego składu... Karm na rynku tyle, że już sama się w tym gubię. Defi jest kotem typowo domowym, niewychodzącym, w tej chwili waży 3,5kg. Polecicie dobrą karmę?

bordowa

Od: Pon sie 20, 2012 21:13

Post » Czw lis 08, 2012 8:31 Re: SPIS KARM dla Kota

Discordia pisze:http://www.cats-country.de/de/fuer-Katzen/Katzendosenfutter/Power-of-Nature-Natural-Cat/Natural-Cat-Dose-Huhn-400g

Zna to ktos? Dobre to jest?

Moje Kociaste (w różnym wieku) wpędzały zgodnie, jedynym mankamentem było tylko to, że za mało dostawały :kotek:
Zresztą wszystkie rodzaje mokrego PoN-a tak rąbią, z torbami w końcu pójdę...

elaelisheva

Od: Nie wrz 30, 2012 14:08

Post » Czw lis 08, 2012 8:38 Re: SPIS KARM dla Kota

ametyst55 pisze:Czy ktoś daje kotom karmę FORZA10 seria MrFruit. Ja dostałam dziś od znajomego próbkę i nawet największy niejadek z mojego stadka - rezydent Maksiu udeptywał koło miski 8O .
Cena trochę zaporowa jak dla mnie :oops: , a co myślicie o składzie?

Obejrzałam skład tej Indoor, na pierwszym miejscu kukurydza.... Jak na tak badziewny skład, to cena faktycznie zaporowa :oops:

elaelisheva

Od: Nie wrz 30, 2012 14:08

Post » Śro lis 14, 2012 0:11 Re: SPIS KARM dla Kota

Co sądzicie o karmie Butcher's - mokrej (tacki i puszki) dla kotów (tak, jest też wersja dla kotów, chociaż producent na razie o tym nawet nie wspomniał na swojej stronie :roll: ).
Dziś kupiłam w sklepie spożywczym Mokpol na spróbowanie dla moich kotów kilka tacek (po 150g - tacka po 1,69zł).
Są też puszki dla kotów po 400g - 3,50 zł

Skład z tacki (z puszek wydaje się być podobny) z łososiem (są też z królikiem, kurczakiem, wołowiną, owocami morza chyba i jakieś inne rybne):

Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (44%), ryba i produkty pochodzenia rybnego (8% z czego łosoś 100%), oleje i tłuszcze (1,1% oleju z łososia), minerały.
Przygotowano z naturalnych składników min. 99%
DODATKI (/kg): odżywcze: tauryna 543mg. Witaminy: Wit. A 1000 IU, wit. D3 200 IU. Elementy śladowe: monohydrat siarczanu cynku 69mg, bezwodny jodan wapnia 0,16mg, bezwodny selenian sodu 0,33mg. Dodatki sensoryczne: Barwniki. Dodatki technologiczne: Konserwanty i emulgatory: Azotan sodu 6mg, Guma kasja 5g.
Analiza składu: białko 9%, włókno surowe: 0,3%, tłuszcz 6%, popiół surowy 2,5%, wilgotność 82%.

Opinia kotów: całkiem smaczne :wink:

Jako dodatek (raz na kilka dni) do dobrej suchej karmy (TOTW) się nadaje?

Strona producenta:
http://www.butcherspetcare.pl/
Ostatnio edytowano Śro lis 14, 2012 0:21 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro lis 14, 2012 0:17 Re: SPIS KARM dla Kota

U nas tacki 150g są po 0.99zł, a puszki 400g po 1.99
Na początku moje koty ładnie jadły, niestety po trzech dniach trzy z nich dostały biegunki.
Sucha karmę która także już jest z tej firmy nie chcą jeść.

Nawet koty wolnożyjące coś pogardziły.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 14, 2012 0:23 Re: SPIS KARM dla Kota

CatAngel pisze:U nas tacki 150g są po 0.99zł, a puszki 400g po 1.99
Na początku moje koty ładnie jadły, niestety po trzech dniach trzy z nich dostały biegunki.
Sucha karmę która także już jest z tej firmy nie chcą jeść.

Nawet koty wolnożyjące coś pogardziły.

:P No to zobaczę co będzie po kilku zjedzonych tackach :P

Na razie dziś pierwszą dostały i nie czują się źle.

A w jakim sklepie kupowałaś?
Ten sklep w którym ja kupiłam jest w ogóle nie najtańszy, także się nie dziwię że i karma dla zwierząt jest dużo droższa.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro lis 14, 2012 0:33 Re: SPIS KARM dla Kota

A taki osiedlowy Super Market „Karolina” . Normalnie w Realu ta karma jest o wiele droższa. Dlatego zawsze sie zastanawiam czemu u nas taka tania.
Poza tym kupa jest strasznie śmierdząca po tym jedzeniu :?

Ostatnio też kupiłam w Rossmanie jedzenie Rossman tacki po 0.99-100g i puszka 1.99-400g na początku było ok a po paru dniach bunt wśród kociastych :? Chyba przyjdzie mi kupować Felix-a bo to wszystkim smakuje, ale cena :? mnie odrzuca.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 13, 2012 15:18 Re: SPIS KARM dla Kota

*anika* pisze:Co sądzicie o karmie Butcher's - mokrej (tacki i puszki) dla kotów (tak, jest też wersja dla kotów, chociaż producent na razie o tym nawet nie wspomniał na swojej stronie :roll: ).
Dziś kupiłam w sklepie spożywczym Mokpol na spróbowanie dla moich kotów kilka tacek (po 150g - tacka po 1,69zł).

Ja mam złe wspomnienia. Kupiłam z ciekawości i moje oba futra miały sensacje :| Bono miał biegunkę a Luna to już na całego- z dwóch stron. Niezjedzona reszta wylądowała w koszu.

edit: literówki
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw gru 13, 2012 15:33 Re: SPIS KARM dla Kota

*anika* pisze:
Co sądzicie o karmie Butcher's - mokrej (tacki i puszki) dla kotów (tak, jest też wersja dla kotów, chociaż producent na razie o tym nawet nie wspomniał na swojej stronie :roll: ).

Ja mam złe wspomnienia. Kupiłam z ciekawości i moje oba futra miały sensacje :| Bono miał biegunkę a Luna to już na całego- z dwóch stron. Niezjedzona reszta wylądowała w koszu.

Moja kotka też miała problemy po tej karmie.
Zdecydowanie najlepiej służy jej Orijen. Nie ma po nim najmniejszych nawet problemów i w kuwecie też jest tak, jak powinno być.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Sob gru 29, 2012 14:16 Re: SPIS KARM dla Kota

A ja muszę odchudzić swojego leniuszka, bo znowu mu się przytyło :(. Nie chcę jednak karmić go śmieciami ( zboża, pszenica, soja). Mam na myśli karmy typu light, które niestety zamiast mięsa to napchane są chemią i zbożami.
Problem jest jednak taki, że próbowałam już Acany, Hillsa, Orijena i niestety rozdałam znajomym. Teraz podaję RC dla młodych kocurów ( mój jest kastratem i ma ponad 3,5 lat), ale słyszałam że jakość karmy RC poleciała na łeb na szyję i szukam jakiejś alternatywy.

Nie wiem już co podawać w zamian. Może Applawsa chociaż słyszałam, ze po niej mogą wystąpić u kota biegunki i zapach z kuwety też wiadomo bardziej intensywny. A moze wrócić do Sanabelle? Sama już nie wiem :?

emi_81

Od: Wto sty 25, 2011 15:54

[poprzednia][następna]