K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2011 12:31 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

Annazoo pisze:
Tweety pisze:
Annazoo pisze:
Tweety pisze:
kasumi pisze:Tweety, w pierwszym poście przy opisie i zdjęciu Sake jest fragment tekstu Bianki, w wolnej chwili zmień ;)

zmieniłam ale teraz muszę sobie skojarzyć skąd tak bezmyślnie skopiowałam :roll: , bo w tamtym miejscu pewnie jeszcze tak jest

To i mnie przywróć na 1 stronie jako DT :oops:

sie robi a co masz na ten moment poza panienką z Podwawelskiego? Słomką, tak? ona jako Twój tymczas?

Rodzynek, Figa - Słomka jak mi Amelia dowiezie, chyba na dniach

zmienione. One są ogłaszane? są na fb?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie lip 17, 2011 12:32 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:
Kocuria pisze:
miszelina pisze:Grafik dyżurów w kociarni w lipiec 2011:
poniedziałki rano –Kinga Warmijska
wieczór – Leone

wtorki rano –
05.07. – Milu
12.07 – Vanja + Kuba TST
19.07 – kasumi
26.07 – Wiktor
wieczór – Miszelina (do 19.07.) (26.07 - jej siostra)

środy rano - Vanja
wieczór – Kocuria

czwartki rano - Małgosia skrzypaczka
wieczór – Miszelina (do 21.07.) (28.07 - jej siostra)

piątki rano –
08.07. – Basia Cz.
15.07. – kasumi
22.07. – kasumi
29.07 – Małgosia skrzypaczka
piątki wieczór – Milu (do 15.07) (22.07 - Basia Cz., 29.07 - Kocuria)

soboty rano - Milu (do 16.07) (23.07 - kasumi, 30.07 - Vanja)
soboty wieczór – Miszelina (do 16.07) (23.07 - Vanja, 30.07 - Vanja)
niedziele rano – Kinga Warmijska/ Miszelina
niedziele wieczór - Kocuria

niedziele lipiec:

03., 17.07 – Miszelina
10., 24., 31.07 – Kinga Warmijska

Zastępstwa potrzebne w lipcu:

09 lipca wieczór (sobota)- jej siostra
22 lipca wieczór (piątek) – Basia Cz.
23 lipca rano (sobota) – kasumi
23 lipca wieczór (sobota) - Vanja
26 lipca wieczór (wtorek) – jej siostra/ Monika W. (cat-rom)
28 lipca wieczór (czwartek) – jej siostra
29 lipca wieczór (piątek) - Kocuria
30 lipca rano (sobota) - Vanja
30 lipca wieczór (sobota) - Vanja

Grafik dyżurów w kociarni w sierpien 2011:

poniedziałki rano - Queen Ink od połowy sierpnia?
01.08 - wakat
08.08 - wakat
15.08 (?) - wakat

poniedziałki wieczór Leone

wtorki rano Yenika (?) (wraca 31 lipca?)
wtorki wieczór Monika W. (cat-room) / Miszelina od 9.08 (kwarantanna) (02.08 zamiast Miszeliny - jej siostra)

środy rano - Vanja
środy wieczór Kocuria

czwartki rano do obsadzenia na stałe!
04.08. Vanja
11.08. Vanja
18.08 - wakat
25.08. - wakat

czwartki wieczór Miszelina (wraca 6 sierpnia) (04.08 jej siostra)

piątki rano - do obsadzenia na stałe!
05.08 - vanja
12.08 - wakat
19.08 - wakat
26.08 - wakat

piątki wieczór Milu (wraca 7/8 sierpnia) (05.08 - kocuria)

soboty rano Milu (wraca 7/8 sierpnia) (06.08 vanja)
soboty wieczór Miszelina

niedziele rano Kinga Warmijska
niedziele wieczór Kocuria

Zastępstwa potrzebne w sierpniu: (o których wiem na dzień dzisiejszy)

1 sierpnia rano (poniedziałek)
2 sierpnia wieczór (wtorek) jej siostra /Monika W. (cat-room)
4 sierpnia wieczór (czwartek) jej siostra
5 sierpnia rano (piątek) - Vanja
5 sierpnia wieczór (piątek) - Kocuria
6 sierpnia rano (sobota) Vanja
8 sierpnia rano (poniedziałek)
12 sierpnia rano (piątek)
15 sierpnia rano (poniedziałek)
18 sierpnia rano (czwartek)
19 sierpnia rano (piątek)
25 sierpnia rano (czwartek)
26 sierpnia rano (piątek)

potrzebuję deklaracji od:
:arrow: Queen Ink
:arrow: Yeniki

najbliższy wakat już 1 sierpnia (poniedziałek) rano!!

same poranne wakaty... :roll: na czas wakacji mogę wziąć jeden dodatkowy dzień na kociarni - ale wieczór, nie rano. jeśli ktoś chce się zamienić (ja wezmę danej osoby wieczorny dyżur, dana osoba poranny wakat) zapraszam...

przypominam. ludki, przecież sporo nas jest, i nie wszyscy pracują od rana do nocy :!:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie lip 17, 2011 12:54 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

j3nny pisze:a` propos kociąt, które nie mają chrzestnych - wydaje mi się, że ciężko się rozeznać, które mają, a które nie, może dałoby się je jakoś segregować, albo podpisywać?

właściwie tylko kilka ich zostało na ten moment. Ale może faktycznie warto je rozdzielić

Tweety

Post » Nie lip 17, 2011 13:04 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

a propos czyszczenia klatek, transporterów itp. wzięłam łapkę (wpisałam do zeszytu), która jest cała w błocie - je -błocie. Łapka służy do łapania uciekiniera w sąsiedztwie i ponoszę pełną odpowiedzialność za to, gdzie jest. Po tej łapance chcę, wykorzystując tę klatkę złapać kotkę u edytyl na podwórku, nową białą z czarnym znaczeniem...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie lip 17, 2011 13:09 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

Jak Miła? Bo mam ogromne wyrzuty sumienia, że Ją oddzieliłam od dzieci ;(
I niestety u mnie na osiedlu (Azory) widziałam wczoraj czarną kotkę z wydatnym brzuszkiem :cry: nie mam czasu na łapanki bo pracuje po 11h i następne wolny dzień będę miała w sierpniu ;( a nie potrafię ocenić na jakim etapie ciąży jest kocica.

Czy mogłabym liczyć na czyjąś pomoc?
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Nie lip 17, 2011 13:34 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

lutra pisze:a propos czyszczenia klatek, transporterów itp. wzięłam łapkę (wpisałam do zeszytu), która jest cała w błocie - je -błocie. Łapka służy do łapania uciekiniera w sąsiedztwie i ponoszę pełną odpowiedzialność za to, gdzie jest. Po tej łapance chcę, wykorzystując tę klatkę złapać kotkę u edytyl na podwórku, nową białą z czarnym znaczeniem...

i bardzo dobrze ale klatka wróciła i odbierający nie odnotował, że wróciła a wcale nie musiała iść w ten sam dzień dalej.
Poza tym dlaczego wróciła w błocie?? W codziennych stosunkach międzyludzkich jeżeli się coś pożycza to oddaje w stanie czystym/dobrym/niezniszczonym (co tam akurat pasuje). Nie widzę powodów aby tutaj było inaczej.
Rzeczy fundacyjne nie są niczyje, jak to było w socjalizmie. Jako, że większość z Was może nie pamiętać tego ustroju (szczęściarze), to uświadomię, że wszystko było wspólne czyli każdy z tym robił co chciał, zazwyczaj nic dobregoI nikt nie będzie chciał nam nic przekazać, bo widzi jak są te rzeczy traktowane. To, że klatki były zakupione za pieniądze fundacyjne to nie znaczy, że radośnie zaraz się kupi następne, bo te nie będą się nadawać do niczego.
O drzwiach od szafy na kwarantannie nie wspomnę :evil: W przedszkolu dzieci też udają, że to nie one. Ale zdawało mi się, że stamtąd nie werbujemy wolontariuszy ...

Tweety

Post » Nie lip 17, 2011 13:36 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

co się stało z drzwiami od szafy na kwarantannie? 8O

Kocuria

Post » Nie lip 17, 2011 13:57 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

Kocuria pisze:co się stało z drzwiami od szafy na kwarantannie? 8O

jakiś czas temu ktoś je zwyczajnie urwał i .. już. Każdemu może się zdarzyć ale trzeba przynajmniej powiedzieć

Tweety

Post » Nie lip 17, 2011 14:03 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

Tweety pisze:
Annazoo pisze:
Tweety pisze:
Annazoo pisze:To i mnie przywróć na 1 stronie jako DT :oops:

sie robi a co masz na ten moment poza panienką z Podwawelskiego? Słomką, tak? ona jako Twój tymczas?

Tak, ja je ogłaszałam na Allegro i Animalii. Mała ma już zaklepany dom, chłopak na razie nie, bo chętna pani poczuła się urażona "nadzorem" fundacji.
Szczegóły zna Amelia.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Nie lip 17, 2011 14:05 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

Jafusia pisze:Jak Miła? Bo mam ogromne wyrzuty sumienia, że Ją oddzieliłam od dzieci ;(
I niestety u mnie na osiedlu (Azory) widziałam wczoraj czarną kotkę z wydatnym brzuszkiem :cry: nie mam czasu na łapanki bo pracuje po 11h i następne wolny dzień będę miała w sierpniu ;( a nie potrafię ocenić na jakim etapie ciąży jest kocica.

Czy mogłabym liczyć na czyjąś pomoc?

oprócz tego, że drze dziób jak nie widzi człowieka to ok :)

a kotką do łapanki kto może się zająć?

i jeszcze dla informacji: 1-15 sierpnia mamy z wiślackimkotem urlop i głównie jesteśmy w ... Kotkowie na Mazurach. To to sławetne już miejsce, gdzie praktycznie nie ma zasięgu (i bardzo dobrze) więc jakby się nawet paliło to sms z taką treścią może dotrzeć i na drugi dzień. Więc żeby się ktoś nie gorączkował za brak reakcji

Tweety

Post » Nie lip 17, 2011 14:07 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

Annazoo pisze:
Tweety pisze:
Annazoo pisze:
Tweety pisze:
Annazoo pisze:To i mnie przywróć na 1 stronie jako DT :oops:

Tak, ja je ogłaszałam na Allegro i Animalii. Mała ma już zaklepany dom, chłopak na razie nie, bo chętna pani poczuła się urażona "nadzorem" fundacji.
Szczegóły zna Amelia.

ale to jest problem tej pani, nie nasz. Kto powiedział, że każdy zasłużył na naszego kota? :wink:

Tweety

Post » Nie lip 17, 2011 14:07 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

ekhm. a gdyby się waliło i paliło, to do kogo uderzać? miszelę na urlopie do 6 sierpnia, to po 6tym sierpnia można uznać, że do niej. a wcześniej?

Kocuria

Post » Nie lip 17, 2011 14:12 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

Kocuria pisze:ekhm. a gdyby się waliło i paliło, to do kogo uderzać? miszelę na urlopie do 6 sierpnia, to po 6tym sierpnia można uznać, że do niej. a wcześniej?

z "wierchuszki" w tym terminie zostaje Lutra i Katgral, przynajmniej nic nie wiem aby wyjeżdżały, obydwie są jednako decyzyjne. Po 6-tym w sprawie kociarni lepiej do Miszeliny, bo na co dzień tam rządzi więc zwyczajnie wie lepiej i ma rzut czapką

Tweety

Post » Nie lip 17, 2011 14:14 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

Tweety pisze:
Kocuria pisze:ekhm. a gdyby się waliło i paliło, to do kogo uderzać? miszelę na urlopie do 6 sierpnia, to po 6tym sierpnia można uznać, że do niej. a wcześniej?

z "wierchuszki" w tym terminie zostaje Lutra i Katgral, przynajmniej nic nie wiem aby wyjeżdżały, obydwie są jednako decyzyjne. Po 6-tym w sprawie kociarni lepiej do Miszeliny, bo na co dzień tam rządzi więc zwyczajnie wie lepiej i ma rzut czapką

to sugerowałabym podanie lub jakoweś umieszczenie gdzieś ich numerów na wsiakij słuczaj.

Kocuria

Post » Nie lip 17, 2011 14:16 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

Kocuria pisze:
Tweety pisze:

to sugerowałabym podanie lub jakoweś umieszczenie gdzieś ich numerów na wsiakij słuczaj.

będą w pierwszym poście

Tweety

[poprzednia][następna]