Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 10, 2012 9:39 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je.... :(((

Gotowany kurczak, gotowana ryba. Zrób sobie rosołek na weekend a kotom daj mięsko z zupki ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 10, 2012 9:46 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je.... :(((

przekazałam kontakt do ciebie na maila w związku z rudym

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sie 10, 2012 21:06 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je.... :(((

asia2 - dzięki, będę zaraz pisac.
Generalnie jakis odzew na ogłoszenia jest, ale bardzo dziwny... np. wieczorem zadzwoniła pani i pytała o kociaka do adopcji a ściślej: czy jestem dt i od jak dawna; u kogo i gdzie leczę kocurki; skąd mam na to pieniądze; jakie mam warunki mieszkaniowe na bycie dt; ile mam własnych kotów.
To drugi taki telefon.

Rozwiesiłam dzisiaj kolejne ogłoszenia, jutro powieszę w kolejnych lecznicach. Takich telefonów nie rozumiem tym bardziej że nie kończą się chocby chęcią obejrzenia kota.

A u Olusia myślę, ze niejedzenie to kwestia... stresu. Załapał chłopak, ze gdy dostaje jeśc to równa się to z zamknięciem w maleńkiej kuchni i moim zniknięciem - a wtedy robi wszystko aby się wyrwac z kuchni, uciec. gdy teraz dałam jeśc na początku zabawy to chwycił coś w pyszczek i się bacznie rozglądał (bardzo nerwowo) co dalej robie, czy jestem, czy znikam i zamykam za sobą drzwi... :roll: postawiłam miseczki w pokoju, gdzie jestem - bawi się, gania, szaleje, co jakis czas podejdzie i troszkę zje...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sie 11, 2012 9:37 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je.... :(((

Marzenia11 pisze:asia2 - dzięki, będę zaraz pisac.
Generalnie jakis odzew na ogłoszenia jest, ale bardzo dziwny... np. wieczorem zadzwoniła pani i pytała o kociaka do adopcji a ściślej: czy jestem dt i od jak dawna; u kogo i gdzie leczę kocurki; skąd mam na to pieniądze; jakie mam warunki mieszkaniowe na bycie dt; ile mam własnych kotów.
To drugi taki telefon.

Rozwiesiłam dzisiaj kolejne ogłoszenia, jutro powieszę w kolejnych lecznicach. Takich telefonów nie rozumiem tym bardziej że nie kończą się chocby chęcią obejrzenia kota.

A u Olusia myślę, ze niejedzenie to kwestia... stresu. Załapał chłopak, ze gdy dostaje jeśc to równa się to z zamknięciem w maleńkiej kuchni i moim zniknięciem - a wtedy robi wszystko aby się wyrwac z kuchni, uciec. gdy teraz dałam jeśc na początku zabawy to chwycił coś w pyszczek i się bacznie rozglądał (bardzo nerwowo) co dalej robie, czy jestem, czy znikam i zamykam za sobą drzwi... :roll: postawiłam miseczki w pokoju, gdzie jestem - bawi się, gania, szaleje, co jakis czas podejdzie i troszkę zje...

a! czyli to kicorek ktory lubi towarzystwo podczas jedzenia i najpierw musi się wymiziac a potem dopiero micha. No cóż, trzeba posiedzieć za swoje z mordką :D

a co do telfonów, to rzeczywiscie dziwne. Takich nie mialam. Raz jeden ktoś zapytał mnie ile chce za kociaka i to wszystko. :ryk: mogłam sprzedać :ryk:

asia2

Post » Sob sie 11, 2012 11:09 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je..ze stres

skąd mam na to pieniądze; jakie mam warunki mieszkaniowe na bycie dt;

:?:
Mam nadzieję, że nie odpowiadałaś na te pytania? Bo to raczej nie był ktoś chętny na adopcje. Wyglądaję - te pytania - jakby je zadawał ktoś z forum... :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sie 11, 2012 11:19 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je..ze stres

morelowa pisze:
skąd mam na to pieniądze; jakie mam warunki mieszkaniowe na bycie dt;

:?:
Mam nadzieję, że nie odpowiadałaś na te pytania? Bo to raczej nie był ktoś chętny na adopcje. Wyglądaję - te pytania - jakby je zadawał ktoś z forum... :?

odpowiadałam zgodnie z prawda ale bardzo ogolnie, tyle ile chciałam i uważałam że kogoś zupełnie obcego mogę informowac.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob sie 11, 2012 22:42 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je..ze stres

Bez komentarza....5miesięczne koty...

Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Nie sie 12, 2012 12:13 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je..ze stres

Bracia wszyscy mało jedzą. Lolek się troszkę ślini. Wszyscy szaleją na maksa - moje stadko się stresuje bo nie wiadomo skąd i nad kim będzie przelatywac szkrab. Smrod z pyszczka i gryzienie wszystkiego co się da sugeruje wymianę zębów. Jutro będe u wetki z Olkiem to poproszę aby mu zajrzała w pysk.

Ruda Łapa też szaleje i próbuje się bawic z moimi rezydentkami, ale one się jej boją i denerwują. O pokojowych zamiarach szylkrety świadczy ogon w gorze z zawinietą końcowką. moje zwiewają z wrzaskiem.

Marzenia11

Post » Nie sie 12, 2012 17:30 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je..ze stres

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro sie 15, 2012 15:55 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je..ze stres

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Śro sie 15, 2012 21:31 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je..ze stres

śliczne maluchy!

Jak Oluś?
Jak apetyt?
Mój Mikołaj też przestał jeść. Ząbki?

asia2

Post » Śro sie 15, 2012 22:53 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je..ze stres

asia2 pisze:
Jak Oluś?
Jak apetyt?
Mój Mikołaj też przestał jeść. Ząbki?

Leczenie ropnia Olusia zakończone - jedynie pozostaje mi go rozgrzewac czego jeszcze nie zaczęłam czynic. Olus z jedzeniem dziwnie - nie może nic nie jesc bo by był już w bardzo złym stanie, ale on je na pewno przy mnie rybę gotowaną czy kurczaka, natomiast z innym jedzeniem jest tak, ze jak zaczyna jeśc i mnie zobaczy to natychmiast przestaje i leci do mnie... nie wiem, moim zdaniem to jakas kwestia psychiczna też.

Natomiast troszkę się przeziębił Lolek i ostatnie trzy dni byliśmy trzy razy u wetów... jest już lepiej, kropelkujemy oczyska przez najbliższe dwa tygodnie... :roll:

Marzenia11

Post » Czw sie 16, 2012 13:15 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je..ze stres

I znowu zapytanie o rudaska :D
przekazałam kontakt do Ciebie.

U mnie też jakaś epidemia. Dwa koty maja problemy z oczkami- prawymi 8) . Też kropelki poszły w ruch. To rezydenci , szczepieni na maksa. Nie bardzo rozumiem

asia2

Post » Nie sie 19, 2012 17:15 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je..ze stres

Dzisiaj byłam z wizytą u.... KUBUSIA! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D :D :D
Po prawie roku od adopcji w końcu trzeba odebrac transporter :mrgreen: Niuniek bardzo się boi obcych i zaszywa się w szparze w szafie, między pudłami a ścianą, tak pionuje. Był przestraszony bardzo, miał położone uszyska po sobie i szeroko otwarte oczy, ale go pogłaskałam - ma mięciutkie superowskie futro. Po kilkunastu minutach, gdy wychodziłam siedział owszem w szafie, ale już ciekawie łypał oczami w moją stronę. generalnie boi się obcych i chowa w momencie gdy dzowni telefon lub otwierają się drzwi, ale gdy jest tylko ze swoją panią to rozwala się jak długi i rządzi na kanapie - widziałam foty. Jest świetny, duży i piekny. I na pewno bardzo kochany :P :piwa: :piwa: :piwa:

A tymczasem...
Lolek się troszkę przeziębił i zaliczyliśmy w tym tygodniu dwa razy wetkę i okulistkę, bo się uaktywnił w oczkach herpes. Znów kropimy kropelki przez dwa tygodnie i jest to coraz trudniejsze zadanie bo już mi trudno utrzymac za skórę na karku ważącego 2,2kg kotecka. Ale jakoś daję radę. Oczywiście Lolek zmusza mnie do aktywności i regularnego, dwa razy dziennie uprawianego joggingu :twisted:
Olek - nie ma śladu po ropniu, wetka kazała rozgrzewac (10min dziennie) pozostałości, takie zgrubienie, ale nie jest to wykonalne.

Maluszki na powietrzu - ok, rosną, daję im probiotyk i beta-glukan. Natomiast zachorowała Senioreczka - kaszle i nie ma apetytu... dzisiaj włączyłam antybiotyk ale jakos nie mam przekonania, ze to wystarczy... czas pokaże.

Marzenia11

Post » Pon sie 20, 2012 21:52 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkraby.Wieści o Kubusi

Kubunio kochany :kotek: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]