Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 08, 2012 17:37 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

kurde, nie dam rady :( wracam do zycia w okolicach marca/kwietnia jakos (dzis mi dowalili), jak moja kolezanka wroci z macierzynskiego na 100% (i planuje duzy remont niedlugo), teraz jest masakra lekka
ale mam dla Ciebie pojemniki do karmienia, bedziemy sie jakos umawiac - ja w tym tygodniu jestem osaczona totalnie, a w przyszlym mam jakies dwa niecierpiace zwloki spotkania "towarzyskie", wiec pewnie za 2-3 tygodnie, odezwe sie na komorke

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto paź 09, 2012 10:16 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

ok, dziękuję. W razie co zostawiaj nawet na Śreniawitów z dopiskiem, ze dla mnie - ostatnio często tam bywam.

Komu dwa śliczne małe, oswojone kurdupelki? Już wykastrowane ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto paź 09, 2012 16:17 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

tajdzi pisze:Franuś i Ludwiczek. To dwa kocurki o których pisałam wcześniej. Pilnie szukają DT/DS. Oswoiły się, więc ich nie wypuszczę.
Są maleńkie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i do kompletu trzecia, dziewczynka. Z kocim katarem. Dla odmiany - cała czarna :twisted:

Komu?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt paź 12, 2012 11:52 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Cisza straszna, nawet nikt nam nie kibicuje :(

Kochani, znów pięknie proszę o karmę. Idzie zima, nasze zapasy stopniały, bo nakaładam zwierzakom więcej, żeby się podtuczyły przed zimną. Jeżeli macie jakieś zbędne karmy, albo przy okazji kupowania dla swoich zwierzaków możecie kupić jakąś puszeczkę, czy trochę suchego - będę bardzo wdzięczna. Pyszczków do karmienia mam dużo :(

Dziś też zasadzam się na kociaki - te maleńkie kurdupelki z Polfy - mają na oko ok 8 tyg - ale trzeba je odłapać bo za zimno już jest w nocy - one same zaczynają jeść, mama je wyprowadza pod miseczkę, więc czas...
Nie muszę chyba pisać, że przyda się Dom Tymczasowy? :roll: 5 sztuk...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt paź 12, 2012 12:07 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt paź 12, 2012 12:18 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Kicuki są.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt paź 12, 2012 20:27 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT (to już 1

3 złapane, padam.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt paź 12, 2012 20:33 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT (to już 1

Biedna że padasz.
Super że złapane.
Czekamy na relację :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt paź 12, 2012 20:34 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT (to już 1

szkoda tylko, że dt żadnych :(

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt paź 12, 2012 20:42 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT (to już 1

ja kibicuje stale :ok: :ok: :ok: (wlasnie skonczylam pracowac :roll: od 8:30 rano... - a i weekend pewnie pracujacy, musze p^%&$% raport za Q3 skonczyc i wypucowac)

Tajdzi, zanim ja dojade do lecznicy to szybciej Ty do mnie na kawe przyjedziesz, mam nadzieje
w przyszlym tygodniu bede domawiac puszki dla Koko z Telekarmy - kupic Ci cos konkretnego? puszki albo suche? moglabys od razu odebrac, jakies preferencje? moze ktos sie dorzuci???

z dt tragedia :(
moje sa tak drazliwe i nachalnie dopominajace sie mojej obecnosci po moim ostatnim wyjezdzie, ze szkoda gadac :( Koko to musze od nowa oswajac, gania ja albo Daisy albo Telma, na zmiane :( musze chyba Feliway'a kupic :(

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt paź 12, 2012 21:05 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT (to już 1

Karma każda, bez preferencji, choć z naciskiem na ilośc :cry:
Dziękuje w imieniu kotów.

Złapane maluchy są tak maleńkie :( ...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt paź 12, 2012 23:16 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT (to już 1

Jak maleńkie? Dobrze, że złapane, bo już tak zimno. (edit: doczytałam 8 tygodni - kruszynki)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Sob paź 13, 2012 8:31 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT (to już 1

Maluchy mają na oko jakieś 7-8 tygodni. Są malusie, ale już jedzą same - złapały się do klateczki.
Najpierw wyszły wszystkie, wyskoczyły zza krzaczka i zaczęły biegać wokół klateczki, potem: jeden wszedł,drugi wyszedł, wszystkie wyszły, dwa weszły, jeden został, pozostałe siedziały obok i tak w kółko ;)
W końcu złapaliśmy dwa i zastawiliśmy klateczkę ponownie
Złapał się kolejny
Takie toto małe, że bez rękawiczek, w samochodzie sama przeniosłam za fraki z jednego transportera do drugiego... no kruszynki. Dobrze, że się złapały :)

Maluchy są czarno-białe i czarne zbiałą bródką :1luvu: :1luvu:
ALE!!!
Jak łapaliśmy pozostałe, to przyszła pani strażniczka, że my tu sobie łapiemy, a kocica z dwoma kociakami poszła sobie na teren Polfy 8O 8O 8O
A to oznacza, że jest jeszcze jedna kocica z dwoma maluchami :roll: czyli do odłapania zostało znów 4 kociaki :roll: :roll: :roll:

Mamusia maleństw pod koniec łapanki ułożyła się do karmienia. Karmiła dwie kruszynki i dwa podrostki, które już wykastrowałam i wypuściłam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: A to znaczy, że cała rodzinka nadal trzyma sie razem :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wstawiliśmy budkę pod choineczkę, więc jeżeli się przyzwyczają, to mają kolejne miejsce do grzania doopek.

Kto chce kociaka? :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob paź 13, 2012 8:48 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT (to już 1

wrzuce jeszcze zdjęcia i uciekam dalej po lekarzach ganiać... :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon paź 15, 2012 13:17 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT (to już 1

Dziś kolejna łapanka
Napisałam też pismo do dyrekcji polfy, wyjaśniające kim jesteśmy, co robimy, dodałam że za własne pieniądze ;) podumowując pismo tym, że mają nas wpuścić i już ;)

Zobaczymy co z tego będzie.

I mam za mały samochód :| zapakowałam budki (2) klatkę (2) karmę (dużo) transportery (dużo) odkażacza i inne cholery
i wyszło mi na to, że nie ma już miejsca na powietrze nawet... a mam jeszcze jendą budkę do przewiezienia...

Na Polfie zakamuflowałyśmy kolejną budkę. Dziś czeka nas kolejna do wrzucenia pod krzaczorki :)
Trzymajcie kciuki za łapankę

KOMU KOCIAKA>????? są MALEŃKIEEEEE!!!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]