W Śnieżynkowie. Część I.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 09, 2011 22:24 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Dzięki za podrzucanie. :D

Pomocy potrzebuje również taka długowłosa śnieżynka, a właściwie śnieżynek.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

To link do fotki na FB. A tu link do wątku:

viewtopic.php?f=13&t=134131
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro paź 12, 2011 1:04 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Szalony Kot pisze:Jak te dwie koteczki białe?

Koteczki znalazły tymczas w Warszawie. :D
Szukamy transportu, a póki co próbujemy przekonać ich "opiekunkę",
aby do czasu transportu zabrała je do domu.

EDIT. Jest jednak rodzinka śnieżynek baaardzo potrzebująca pomocy.
Jutro napiszę nich.
Obrazek

kotika

Post » Śro paź 12, 2011 21:44 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Kotika - o tych opałach mówisz ?? http://tablica.pl/oferta/czarny-kot-bia ... Dom9H.html

Byłam dziś w schronisku Promyk w Gdańsku - masakra... Opiekunka w domu opieki, koty przywiózł tydzień temu sąsiad. Marnują się tam, szczególnie czarnemu smutno. Oba są super, piękne zadbane , kochają się. Mają przenieść je do biura schroniskowego , żeby mniej je stresować.

Przeklejam treść ogłoszenia, jutro wieczorem postaram się wrzucić zdjęcia - zrobiłam tablicę i trojmiasto bezpłatne, jakby ktoś chciał pomóc byłoby super !

Śnieżynek jest zjawiskowy :kotek:

"Czarny Kot, Biały Kot" to dwa cudowne, domowe kocurki pilnie szukają kochającego i troskliwego domu. Filmowe kocurki są przepiękne. Czarny Kot - ma zabawny biały półwąsik, Biały Kot - jest zjawiskowy. Cały jest śnieżno biały, oczy ma dwukolorowe - jedno żółte, drugie niebieskie. Kocurki pilnie potrzebują odpowiedzialnego i troskliwego domu, który uchroni je przed schroniskową rzeczywistością. Kocurki straciły swój dom tydzień temu, gdyż ich opiekunka została zabrana do domu opieki. "Czarny Kot, Biały Kot" wychowywały się od małego razem, są ze sobą ogromnie związane i poszukują domu w duecie.

Oba kocurki (2-3lata) są wykastrwane, zaszczepione,odrobaczone, mają swoje książeczki zdrowia. Nauczone są czystości, korzystania z kuwety i drapaka.

Kocurki przebywają w biurze Schroniska "Promyk" (58 522-37-80, www.schroniskopromyk.pl, biuro@schroniskopromyk.pl)

One czekają , nie daj im stracić nadzieji !

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro paź 12, 2011 23:21 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Szalony Kot pisze:No, to się cieszę.
Bo je "dolepiłam" do naszego wątku białych kotów szukających DT na facebooku :mrgreen:

Dzięki szalony kocie. Adzi wiele kotów potrzebuje pomocy.

Te dwa domowe kocurki o których piszesz, oddane do schroniska, bo ich opiekunka trafiła do hospicjum.

adzi pisze:...
Śnieżynek jest zjawiskowy :kotek:

"Czarny Kot, Biały Kot" to dwa cudowne, domowe kocurki pilnie szukają kochającego i troskliwego domu. Filmowe kocurki są przepiękne. Czarny Kot - ma zabawny biały półwąsik, Biały Kot - jest zjawiskowy. Cały jest śnieżno biały, oczy ma dwukolorowe - jedno żółte, drugie niebieskie. Kocurki pilnie potrzebują odpowiedzialnego i troskliwego domu, który uchroni je przed schroniskową rzeczywistością. Kocurki straciły swój dom tydzień temu, gdyż ich opiekunka została zabrana do domu opieki. "Czarny Kot, Biały Kot" wychowywały się od małego razem, są ze sobą ogromnie związane i poszukują domu w duecie.

Oba kocurki (2-3lata) są wykastrwane, zaszczepione,odrobaczone, mają swoje książeczki zdrowia. Nauczone są czystości, korzystania z kuwety i drapaka.

Kocurki przebywają w biurze Schroniska "Promyk" (58 522-37-80, http://www.schroniskopromyk.pl, biuro@schroniskopromyk.pl)

One czekają , nie daj im stracić nadzieji !

Rodzinka śnieżynek potrzebuje na gwałt DS/DT.
Ojciec czekoladowy syjam, mama białaska, 3 kociąt białych oraz jedno czarne kocię.
Koty żyją w stercie śmieci, nie mają nawet domku.
nie są oswojone, ale nie są też zupełnymi dzikusami. Kociaki mają pewnie tak 2-3 miesiące.
Są śliczne i na pewno nie będą długo w DT. Błagamy o POMOC.
Obrazek

kotika

Post » Czw paź 13, 2011 13:37 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Co u pięknej Nebraski? Nadal bez domku? Jaka jest w stosunku do innych kotów i ludziów?

Gajuli

Od: Pon sie 29, 2011 17:42

Post » Czw paź 13, 2011 18:00 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Gajuli pisze:Co u pięknej Nebraski? Nadal bez domku? Jaka jest w stosunku do innych kotów i ludziów?

Nebraska chyba w pojechała do DS, ale nie jestem pewna. Dopytam DT.

Kotika - myślałam, że Aga M. zaalarmowała również Ciebie :lol: Jechałam wczoraj do Promyka , żeby przy okazji obfocić tę śnieżynkę z kolegą.

Hel. straszne zimno ostatnio chyba dziś przymrozek będzie , dowiadywałam się w Promyku o budki, bo przydałaby się 1-2 na blaszance dodatkowe i na pewno tam przy garażach, bo koty tak ok 8 śpią w otwartym blaszaku bez budki ani niczego innego. Powiedzieli mi że muszę mieć zgodę właściciela terenu (Blaszanka nie wiem czyja, teren tych działek z garażami jakiś dziadków, których nie wiedziałam od 2 miesięcy i nie mam do nich namiaru. Masz jakiś pomysł skąd budki wytrzasnąć tam ?

adzi

Post » Pt paź 14, 2011 0:56 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

adzi pisze:
Gajuli pisze:Co u pięknej Nebraski? Nadal bez domku? Jaka jest w stosunku do innych kotów i ludziów?

Nebraska chyba w pojechała do DS, ale nie jestem pewna. Dopytam DT.

Kotika - myślałam, że Aga M. zaalarmowała również Ciebie :lol: Jechałam wczoraj do Promyka , żeby przy okazji obfocić tę śnieżynkę z kolegą.

Hel. straszne zimno ostatnio chyba dziś przymrozek będzie , dowiadywałam się w Promyku o budki, bo przydałaby się 1-2 na blaszance dodatkowe i na pewno tam przy garażach, bo koty tak ok 8 śpią w otwartym blaszaku bez budki ani niczego innego. Powiedzieli mi że muszę mieć zgodę właściciela terenu (Blaszanka nie wiem czyja, teren tych działek z garażami jakiś dziadków, których nie wiedziałam od 2 miesięcy i nie mam do nich namiaru. Masz jakiś pomysł skąd budki wytrzasnąć tam ?

Tak, wiedziałam, ale dwóch dorosłych kotów nie mam gdzie pomieścić.
A co z fotkami kotów ?
Obrazek

kotika

Post » Pt paź 14, 2011 0:57 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

To jedyna foteczka kociej rodzinki jaką mam, ale tak jak pisałam:

mama biała koteczka, prawdopodobnie w ciąży, 3 białe śnieżynki, czarny kociak i tata czekoladowy syjam.

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pt paź 14, 2011 15:03 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

A matka dzikawa czy podchodzi?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt paź 14, 2011 15:38 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

8O Wy tam macie jakieś zagłębie białych kotów !!`

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt paź 14, 2011 17:51 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

kotika pisze:To jedyna foteczka kociej rodzinki jaką mam, ale tak jak pisałam:

mama biała koteczka, prawdopodobnie w ciąży, 3 białe śnieżynki, czarny kociak i tata czekoladowy syjam.

Obrazek

Jezu !!!!!!!!!!! Gdzie one są ?? masakra ... Ale szkoda ich.....
:cry: :cry: :cry: :cry:
Te schroniskowe biały i czarny - zdjecia sa w ogloszeniu. Pozniej wrzuce foty tutaj.

Byłam dzis za stacja lotos - probowalam zlapac 3 maluchy - 1 szary i 2 krowki białe , babcia wszczela alarm.

adzi

Post » Pt paź 14, 2011 18:05 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Jakie cudeńka! Moje marzenie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt paź 14, 2011 21:12 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Adzi skopiowałam jedną fotkę kocurków, które ze względu na to,
że opiekunka chora w hospicjum, oddano do schroniska.
Koty zadbane, razem wychowywane, silnie związane, tylko w dwupaku.

Obrazek

Szukamy też domów stałych lub tymczasu dla małych śnieżynek.
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]