SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 10, 2013 20:54 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

_leśna_ pisze:110/13

Dzięki już poprawiłam :)
W ogóle to muszę zrobić zdjęcie twojej kociarni :mrgreen: - _leśna_ tak u siebie urządziła że szczęka opada
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie mar 10, 2013 21:18 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Leśna, a chcesz tablicę korkową? Kiedyś sobie kupiłam do powieszenia ale się okazało że te moje ściany z jakiegoś tak chamskiego betony są że nie dość że nie można w nie gwoździa wbić, to na wywiercenie dziury bez wiertary udarowej nie ma szans (zwykłą się zjarała :| ). I leży tot u mnie nieużywane. Zawsze jakieś tam info można by było przyczepić (kolorowe pineski też mam)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie mar 10, 2013 21:59 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

tak :) miałam kupić na kociarnię na ogłoszenia żeby mi taśmami nie kleili po ścianach :)a co do zdjęć to mam fotki u siebie w podziękowaniu.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie mar 10, 2013 22:21 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Widziałam kociarnię na stronce z podpisu _lesnej_ - cudowna :1luvu:
Bardzo bym chciała jakoś pomóc WroKotkom, ale niestety ograniczam się tylko do ogłoszeń :(

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon mar 11, 2013 0:00 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

_leśna_ pisze:tak :) miałam kupić na kociarnię na ogłoszenia żeby mi taśmami nie kleili po ścianach :)a co do zdjęć to mam fotki u siebie w podziękowaniu.

Podrzucę Ewelinie to Ci przywiezie przy następnej wizycie. A ja lecę oglądać zdjęcia z kociarni :)

EDIT: Super wygląda! Jestem pod wrażeniem :ok: Widzę, że masz akwarium. Do kwiatków najlepsza jest "woda z rybek" ;) tudzież "woda z żółwia". Także jak będziesz wymieniała wodę w akwarium to warto tą stara wodą podlać kwiatki :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon mar 11, 2013 18:02 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Powiem wam że też mi się podoba :]
Jestem z siebie dumna :]
A w domu ani jednego kwiatka :]

_leśna_

Post » Pon mar 11, 2013 18:04 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Gibutkowa

Na pewno mi sie przyda tablica.

A z ta wodą nie wpadłam na to nigdy, jak będę robiła porządek w akwarium to będę nią podlewać

_leśna_

Post » Pon mar 11, 2013 18:12 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Ah i mam do was prośbę.

Jak robicie ogłoszenia gdzieś tam to ok bardzo very wspaniale ale......

Już mi się to wiele razy zdarzało i jednak już to napiszę, przychodzą do mnie klienci podają IMIĘ ! kota. budynek numer 4 (OK) i numer pokoju.

Pozwolę sobie napisać że koty są u mnie przenoszone niekiedy jak mają bardzo brudną klatkę - wtedy idzie do innej i innego pokoju a tamtą myję więc mija się z celem pisanie w jakim pokoju gdzie kot siedzi. No i przy każdym ogłoszeniu trzeba by dodać żeby ludzie którzy przychodzą po kota podawali mi jego numer a nie imię ponieważ ja nie mam zielonego pojęcia jak wy sobie je nazywanie. Ja znam numer i wtedy prościej jest mi kota znaleźć. A klienci podają mi imię, ja się pytam jaki numer kota a oni yyy eeee nie wiem ale taki młody bury

Dziękuję za uwagę.

Ps. Oczywiście nie czepiam się absolutnie ale chodzi o to że to trochę utrudnia sprawę w adopcji.

_leśna_

Post » Pon mar 11, 2013 19:18 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Leśna w tych ogłoszeniach co ja robię to zawsze jest podany i numer kota i numer chipu jak tylko mam takie dane. Dlatego też pisałam wcześniej że bardzo ważną sprawą byłaby baza danych z chipami kotów, wiem że Ewelina robiła taką bazę, nie wiem z iloma kotami ale to by się zdało zaktualizować. I będę dopisywać dodatkowo w ogłoszeniach, żeby spisywali sobie numer kota, którego chcą adoptować.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon mar 11, 2013 20:27 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Właśnie fajnie byłoby jakbyście (oczywiście to taka luźna sugestia) zebrali informacje o kotach do adopcji, nadających się do ogłaszania i kto kogo, kiedy oraz gdzie ogłaszał.
Trochę dużo roboty, ale może byłaby szansa wciągnąć więcej osób w taką akcję i więcej kociaków ogłosić?

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon mar 11, 2013 20:34 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Ogłoszenia i dane i ogólnie wszystko ok tylko żeby właśnie zaznaczyć komuś kto się wybiera po kota, to jak do schroniska to nie z imieniem a z numerem kota

_leśna_

Post » Pon mar 11, 2013 21:57 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Dziewczyny - moja prywatna prośba. 6 marca na Różance w okolicach ul. Chorwackiej zginął/uciekł cały bury wielki kocur. Kociak wyślizgnął się starszej Pani - mamie mojej znajomej i poszedł przed siebie. Jakby gdzieś, ktoś, to dajcie proszę znać do mnie na PW lub na tel. Dzięki!

A tutaj foto Ryśka:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto mar 12, 2013 1:45 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

No, zaglądałam dzisiaj do Renaty i szczęka mi opadła, dżungla jak się patrzy i jeszcze te głosy ptaków..... :mrgreen:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto mar 12, 2013 7:11 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

tak :) muzyka relaksacyjna dla kotów hehe. A niech mają

_leśna_

Post » Wto mar 12, 2013 10:43 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

_ogonek_ pisze:Właśnie fajnie byłoby jakbyście (oczywiście to taka luźna sugestia) zebrali informacje o kotach do adopcji, nadających się do ogłaszania i kto kogo, kiedy oraz gdzie ogłaszał.
Trochę dużo roboty, ale może byłaby szansa wciągnąć więcej osób w taką akcję i więcej kociaków ogłosić?

W chwili obecnej jest mało kotów do adopcji - na 3 praktycznie większość kotów ucieka od człowieka więc one są do doswojenia, dlatego teraz najlepiej zrobić ogłoszenia ogólne.
Mam jednego kota któremu przydało by się pilnie znaleźć dom - to ten rudy z bielmem na oku.

231/11 Kocur 7 lat, oddany przez właściciela, w schronisku od 17.06.2011, nr czipa 967000009236481
Na początku nieufny i ostrożny w kontakcie, ale jak się ośmieli to daje się głaskać

_leśna_ tak jak Gibutkowa pisała - w naszych ogłoszeniach podawany jest numer kota - chyba że robimy ogłoszenia ogólne, ale wtedy tam nie ma imion kotów itp itd.

Ludzie po prostu chyba tego nie spisują :wink: jak ktoś pisze maila to zawsze te numery podaje też.

Co do bazy chipów- do całkowitego odnowienia :wink: jak bede miała chwilę to dzisiaj coś porobię, postaram się ze zdjęciami kotów. Jak ktoś będzie chciał to mogę mu na maila podesłac

Edit: ok zrobiłam mały album na razie tyle co wiem i do czego mam w pracy dostęp - jak ktoś chce dostać to prosze o maila na pw
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]