PAKT CZAROWNIC XX

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 21:03 Re: PAKT CZAROWNIC XX

A to ja ci odpowiem droga siostro AniHili. Pije kawę bo lubię, a piję kawę ricore ona ma 30% kofeiny i magnez w sobie :mrgreen: Alem sie wymądrzyła :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sty 11, 2011 21:06 Re: PAKT CZAROWNIC XX

shira3 pisze:ja mam na tlenie to jaki pop3?

pop3 dla tlenu to 'poczta.o2.pl' :)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Wto sty 11, 2011 21:25 Re: PAKT CZAROWNIC XX

Chciałabym zabrać głos w kwestii formalnej.

Jeżeli można - chciałabym zgłosić do pomocy finansowej koty z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=122646&start=0 :( Na wątku są zdjęcia, które obrazują ogrom potrzebnej pomocy.

Werneu napisała : cyt:

Meksyk to jedna z dzielnic Gdyni- zapomniana przez Boga. Domy wyglądają jak baraki działkowe, uliczki są tak wąskie że mały samochód może po nich jedynie przejechać, większość ludzi to patologia i meliniarstwo, alkoholicy z długim stażem i stare babcie które wymagają opieki. Od zawsze był tam problem z bezdomnymi kotami i psami.
Od jakiegoś czasu działamy w tym miejscu leczymy koty, te w najgorszym stanie zabieramy i leczymy w domach np Laura i Meksyk.
Laura (na watku zdjęcia)
Koty w 80% są chore na koci katar, niedożywione, zarobaczone, często bez oczu, kończyn. Jak na zdjęciach zamieszczonych powyżej. Zwracam się z ogromną prośbą o wsparcie finansowe głownie na LECZENIE, STERYLIZACJĘ. Te koty bez pomocy będą się rozmnażać po to by GINĄĆ w męczarniach. NIE POZWÓLMY BY TAK BYŁO I W TYM ROKU. Razem możemy oczyścić to z miejsce z zarazy i powrócić to kontrolowanej liczby kotów wolno żyjących.

:(

Zdjęcia na wątku robią ogromne wrażenie. Jest nawet jeden (chyba nieżywy :( ) Jeżeli udało by sie choć trochę z tego stada wysterylizować i zmniejszyc ich liczebność co roku to pewnie i cierpienia byłoby mniej :(
Ostatnio edytowano Wto sty 11, 2011 21:28 przez jasdor, łącznie edytowano 1 raz

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sty 11, 2011 21:27 Re: PAKT CZAROWNIC XX

Biedne ogonki :(

To juz nam sie szykuje głosowanie, bo juz sa dwie kandydatury o ile nie wiecej :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto sty 11, 2011 21:29 Re: PAKT CZAROWNIC XX

Na razie są dwie.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto sty 11, 2011 21:33 Re: PAKT CZAROWNIC XX

jeżeli chodzi o magnesa to : Najbogatsze źródła magnezu:

* kakao
* kasza gryczana
* warzywa strączkowe
* czekolada gorzka
* orzechy laskowe
* płatki owsiane
* ciecierzyca
* groch
* szpinak
* makrela
* dorsz
* żółte sery
* banany
No i oczywiście woda mineralna ze zwiększoną zawartością magnezu
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto sty 11, 2011 21:35 Re: PAKT CZAROWNIC XX

Trinity36 pisze:
jozefina1970 pisze:Nie pytał mnie chyba :lol:
pop 3 to serwer do outlooka
spoko, może jeszcze dojdę :-)

pop3 to serwer poczty pozwalający na odbiór poczty elektronicznej ze zdalnego serwera do lokalnego komputera - nie ma nic do rzeczy jakiego klienta poczty używasz - czy outlooka, czy incredimail, czy thunderbirs, czy the bat, - jest ich pełno. Serwer pop3 podawany jest w informacjach technicznych lub tym podobnych u każdego dostawcy poczty elektronicznej. Przykładowo - masz założone konto na serwerze wirtualnej polski - Twój pop3 to 'pop3.wp.pl', jak masz ma gmailu, Twój serwer pop3 to 'pop.gmail.com' itd. Jak chcesz to Ci powiem jaki jest Twój pop3, tylko mi powiedz, gdzie masz założone konto pocztowe :)

Mam na gmailu konto :-) Myślała, że ten pop 3 to tylko do outkooka. Ale pocztę na gmailu odbieram normalnie to czemu ten Incredit mówi mi, że ma problemy z serwerem pop 3 8O To dla mnie magia...
jasdor pisze:Jeżeli można - chciałabym zgłosić do pomocy finansowej koty z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=122646&start=0 :( Na wątku są zdjęcia, które obrazują ogrom potrzebnej pomocy.

Też pomyślałam dzisiaj o kandydaturze tego wątku, dzięki jasdor

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto sty 11, 2011 21:44 Re: PAKT CZAROWNIC XX

majencja pisze:jeżeli chodzi o magnesa to : Najbogatsze źródła magnezu:

* kakao
* kasza gryczana
* warzywa strączkowe
* czekolada gorzka
* orzechy laskowe
* płatki owsiane
* ciecierzyca
* groch
* szpinak
* makrela
* dorsz
* żółte sery
* banany
No i oczywiście woda mineralna ze zwiększoną zawartością magnezu

Nieźle, większość z wymienionych bardzo lubię :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto sty 11, 2011 21:57 Re: PAKT CZAROWNIC XX

A ja idę spać :mrgreen: W końcu od piątku we własnym łóżeczku a nie w pracy. Przeżyłam maraton :mrgreen: , który sama sobie zgotowałam :twisted: Dobranoc Siostry, miłych snów :1luvu: :1luvu:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto sty 11, 2011 22:06 Re: PAKT CZAROWNIC XX

majencja pisze:A ja idę spać :mrgreen: W końcu od piątku we własnym łóżeczku a nie w pracy. Przeżyłam maraton :mrgreen: , który sama sobie zgotowałam :twisted: Dobranoc Siostry, miłych snów :1luvu: :1luvu:

dobranoc, slodkich snow :1luvu: dzielna majencja :ok: :ok: :ok:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto sty 11, 2011 22:25 Re: PAKT CZAROWNIC XX

jozefina1970 pisze:
Trinity36 pisze:
jozefina1970 pisze:Nie pytał mnie chyba :lol:
pop 3 to serwer do outlooka
spoko, może jeszcze dojdę :-)

pop3 to serwer poczty pozwalający na odbiór poczty elektronicznej ze zdalnego serwera do lokalnego komputera - nie ma nic do rzeczy jakiego klienta poczty używasz - czy outlooka, czy incredimail, czy thunderbirs, czy the bat, - jest ich pełno. Serwer pop3 podawany jest w informacjach technicznych lub tym podobnych u każdego dostawcy poczty elektronicznej. Przykładowo - masz założone konto na serwerze wirtualnej polski - Twój pop3 to 'pop3.wp.pl', jak masz ma gmailu, Twój serwer pop3 to 'pop.gmail.com' itd. Jak chcesz to Ci powiem jaki jest Twój pop3, tylko mi powiedz, gdzie masz założone konto pocztowe :)

Mam na gmailu konto :-) Myślała, że ten pop 3 to tylko do outkooka. Ale pocztę na gmailu odbieram normalnie to czemu ten Incredit mówi mi, że ma problemy z serwerem pop 3 8O To dla mnie magia...

Bo pewnie pocztę odbierasz tak, że wchodzisz na stronę googli - się logujesz i masz :) A gdybys miała jeszcze ze 3 konta pocztowe np. na wp, na interii itd.. to być na każdą stronę musiała wchodzic, logować się i czytac pocztę. Programy pocztowe, takie jak między innymi outlook czy icredimail to jest narzędzie, które odbiera pocztę z kilku Twoich kont pocztowych i zapisuje ją w Twoim komputerze, więc nie musisz już po tych wszystkich stronach biegać żeby odebrać pocztę. Dlatego też - ponieważ taki program nie wie skąd ma odbierać i wysyłać Twoją pocztę, musisz podać mu te dane w postaci serwerów poczty wychodzącej i przychodzącej odpowiednich dla każdego Twojego konta pocztowego.

Trinity36

Post » Śro sty 12, 2011 4:14 Re: PAKT CZAROWNIC XX

ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro sty 12, 2011 9:29 Re: PAKT CZAROWNIC XX

Tup, tup przytuptałam tutaj, mam czarnego okrągłego kota, w rodzinie kilka czarownic - nie tylko z charakteru , kamień na Łysej Górze - bo tam są moje korzenie, miotłę i kapelusz, chę pomagać futrom w nieszczęściu. Uprzejmie proszę Szanowne Siostry Czarownice o przyjęcie mnie do ich grona :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Śro sty 12, 2011 9:42 Re: PAKT CZAROWNIC XX

agnieszka1565 pisze:Tup, tup przytuptałam tutaj, mam czarnego okrągłego kota, w rodzinie kilka czarownic - nie tylko z charakteru , kamień na Łysej Górze - bo tam są moje korzenie, miotłę i kapelusz, chę pomagać futrom w nieszczęściu. Uprzejmie proszę Szanowne Siostry Czarownice o przyjęcie mnie do ich grona :wink:

Ooo, kotek, który dąży do najbardziej szlachetnego z kształtów :love: Kocham okrągłe koty :oops: 8)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro sty 12, 2011 9:52 Re: PAKT CZAROWNIC XX

Witam nową Wiedźmę :)

Trinity36

[poprzednia][następna]